50plusmatchvsVijftigplusdating

De vergelijking

Er zijn in Nederland al best veel datingsites actief. Meestal richten ze zich niet op een bepaalde leeftijdsgroep. Wel houden ze soms rekening met het opleidingsniveau van hun leden.

Vind je het fijn om contact te leggen met mensen van wie bij voorbaat vaststaat dat ze de 50 jaar zijn gepasseerd, dan zijn 50plusmatch of Vijftigplusdating een logische keuze.

Beide datingsites richten zich op dezelfde doelgroep. Dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Zou er veel verschil zijn en welke zou je dan moeten kiezen?

Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij 50plusmatch en Vijftigplusdating voor je naast elkaar gezet.

50plusmatch en Vijftigplusdating: De overeenkomsten

Allebei de datingsites hebben zich in dezelfde leeftijdsgroep gespecialiseerd. Ben je 50 jaar of ouder, dan kom je hier jouw leeftijdsgenoten tegen.

Op beide datingsites kun je voor jezelf een profiel aanmaken. Dit biedt zowel bij 50plusmatch als bij Vijftigplusdating de mogelijkheid om met een gratis lidmaatschap te beginnen.

Wil je echt succes behalen, dan is een betaald lidmaatschap natuurlijk aan te raden.

50plusmatch versus Vijftigplusdating: De verschillen

Welke datingsite krijgt de meeste aandacht?

Ga je op zoek naar ervaringen en beoordelingen van beide datingsites, dan kom je over 50plusmatch meer serieuze berichten tegen.

Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat 50plusmatch de oudste en grootste 50-plus datingsite is. Ook werd deze datingsite in het verleden door het tv-programma Kassa als beste getest.

Dit zegt natuurlijk nog niet alles, maar het plaatst 50plusmatch wel direct in een goed daglicht.

50plusmatch geniet veel bekendheid en werd door het tv-programma Kassa als beste getest.

De flexibiliteit van het daten

Interessant is ook het gebruikersgemak. Daarmee bedoelen we niet zozeer de werking van de datingsites zelf. Die is namelijk bij allebei de websites dik in orde.

Nee, het blijkt dat alleen 50plusmatch ook over een mobiele app beschikt.

Daten hoef je bij 50plusmatch dus niet alleen te doen op je laptop of pc. Je kunt ook de app downloaden op je Android telefoon of je iPhone.

Dit biedt net wat meer flexibiliteit, waardoor je overal en altijd even kunt daten.

50plusmatch en Vijftigplusdating benader je via je laptop of je pc, maar alleen 50plusmatch heeft ook een mobiele dating app.

Wat moet je eigenlijk per maand betalen?

Ook niet onbelangrijk is natuurlijk de prijs. Die wordt af en toe verhoogd.

Blader je door de verschillende beoordelingen, dan zie je bijvoorbeeld dat 50plusmatch het afgelopen jaar haar tarieven heeft verhoogd.

Toch blijft deze datingsite de voordeligste van de 2 datingplatforms.

Zowel 50plusmatch als Vijftigplusdating bieden 3 verschillende abonnementsperiodes aan. Zo kun je lid worden voor 1 maand, 3 maanden of 6 maanden.

Zetten we de prijzen afgerond naast elkaar, dan rekent 50plusmatch afhankelijk van de lengte van je abonnement 30, 20 of 15 euro per maand, terwijl Vijftigplusdating 30, 25 of 20 euro vraagt.

Die 5 euro extra per maand die je bij Vijftigplusdating betaalt, maakt dit platform op jaarbasis zo’n 60 euro duurder.

Vijftigplusdating rekent per maand 5 euro meer dan 50plusmatch.

Veiligheid komt bij daten op de 1e plaats

Voor veel mensen is veiligheid een belangrijk punt. Hoe veilig en vertrouwd is daten via het betreffende dating platform?

Natuurlijk doen zowel 50plusmatch als Vijftigplusdating hun best om zo betrouwbaar mogelijk over te komen. Het vertrouwen in een datingsite staat of valt immers met de veiligheid.

Beide datingsites versleutelen de communicatie op internet met het bekende SSL-protocol.

Overeenkomstig hun wettelijke plicht omschrijven ze precies wat zij met jouw gegevens doen. Het is altijd verstandig deze informatie even te lezen voordat je een account aanmaakt.

Een opvallend verschil is het lidmaatschap van Thuiswinkel.org. 50plusmatch is lid, maar Vijftigplusdating niet.

Hiermee beschikt 50plusmatch over de veilige Thuiswinkelwaarborg. Bovendien beschikt de organisatie daarnaast nog over het Keurmerk Veilig Daten.

Beide datingsites communiceren veilig met jou. 50plusmatch beschikt daarnaast als enige over de Thuiswinkelwaarborg en over het Keurmerk Veilig Daten.

Onderdeel van een groter geheel

Tot slot nog iets over de organisaties waar deze datingsites onderdeel van uitmaken.

50plusmatch is gevestigd in Den Haag en maakt onderdeel uit van MatchMedia. Een Europees samenwerkingsverband dat zich in elk land specifiek richt op de lokale markt.

MatchMedia is naast Nederland ook actief in België en de Scandinavische landen.

Vijftigplusdating is in handen van Epic Internet B.V. Deze onderneming is in Utrecht gevestigd en is gespecialiseerd in het online aanbieden van diverse webportals.

50plusmatch is onderdeel van een internationaal datingnetwerk. Vijftigplusdating is in handen van de Nederlandse onderneming Epic Internet B.V. in Utrecht.

Conclusie: 50plusmatch versus Vijftigplusdating

De doelgroep waar beide datingsites zich op richten is dezelfde. Ben je 50 jaar of ouder, dan vind je hier je leeftijdsgenoten terug.

Wat natuurlijk niet wegneemt dat je als 50-plusser ook op andere datingsites terecht kunt.

Bij het doorgronden van beide datingsites doken een aantal verschillen op. Jij kunt zelf het beste bepalen aan welke punten je het meeste belang hecht.

Kies voor een lidmaatschap van 50plusmatch als je:

  • voor het daten ook graag een app gebruikt
  • het liefst niet al te veel betaalt
  • de Thuiswinkelwaarborg en het Keurmerk Veilig Daten wel zo veilig vindt

Kies voor een lidmaatschap van Vijftigplusdating als je:

  • eens een iets minder bekend platform wilt uitproberen
  • daten het liefst achter een groot beeldscherm doet
  • samenwerking over de grenzen niet belangrijk vindt

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL