Apple AirPods ProvsApple AirPods 2

De vergelijking

Ga jij voor de Airpods 2 of Airpods Pro? In deze vergelijkingspagina zetten we de plus- en minpunten voor jou in een mooi overzicht en gaan we wat dieper in op de eigenschappen en verschillen van de Airpods. Zo maak jij een weloverwogen keuze en kun je optimaal genieten van wat deze producten te bieden hebben. Hieronder zie je de verbeterpunten van de Airpods 2

Pluspunten Minpunten
Draadloos opladen is mogelijk Geluidskwaliteit niet verbeterd
Siri-stem is verbeterd Optie draadloos opladen kost geld
Zijn makkelijk te gebruiken Batterij gaat snel leeg tijdens bellen
Beter verstaanbaar bij telefoongesprekken met windgeruis Geen nieuw design
Bevat goede H1-chip

Airpods Pro versus Airpods 2: Eigenschappen

Ontwerp

Het ontwerp verschilt enorm. De enige overeenkomst is dat ze beschikbaar zijn in dezelfde kleur: wit. De Airpods Pro, en bijbehorende oplaadcase, zijn zweet- en waterbestendig. Dat kunnen we niet zeggen over de tweede generatie Airpods. De Pro oordoppen beschikken over kortere steeltjes en een grotere kop. Tenslotte is de oplaadcase groter en breder. Wat verder wordt meegeleverd bij alléén de Airpods Pro zijn siliconen oortips in 4 maten, wel zo handig!

Accuduur

In een battle tussen de Airpods Pro versus Airpods 2, wie zou er dan winnen als het gaat om de accuduur? Dat zijn de Airpods Pro. Want je kan maar liefst 6 uur lang genieten na een keer helemaal opladen. Als je de MagSafe-oplaadcase bij je hebt, beschik je over maar liefst 30 uur. En dan de Airpods 2. De luistertijd is 1 uur minder, namelijk 5 uur en dat na een keer helemaal opladen. Voor hetzelfde geldt dat wanneer je de Lightning-oplaadcase meeneemt, je 24 uur aan luistertijd hebt.

Geluidskwaliteit en audiotechnologie

Dankzij de actieve ruisonderdrukking, adaptieve transparantie en persoonlijke ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking, is de geluidskwaliteit van de Airpods Pro erg goed. Over deze drie eigenschappen beschikken de Airpods 2 niet.

Om gebruik te kunnen maken van de dynamische hoofdtracking voor ruimtelijke audio, is het belangrijk om te weten dat het vereist dat de hardware en software compatibel zijn. Om een persoonlijk profiel voor ruimtelijke audio te maken, is een iPhone met TrueDepth-camera nodig. Dit geldt voor de volgende iPhone-modellen: X, XR, XS, XS Max, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max. Nadat het persoonlijke profiel is aangemaakt, wordt het gesynchroniseerd met andere Apple-apparaten met het nieuwste besturingssysteem.

Chip

De Airpods Pro beschikken over de H2-koptelefoonchip waarbij de tweede generatie Airpods beschikken over een H1-koptelefoonchip. Om wat duidelijkheid te scheppen over wat deze chips mogelijk maken voor de Airpods, volgt hieronder een kort overzicht.

H1-koptelefoonchip biedt de volgende functies:

 • Hé Siri
 • Stabiele draadloze verbinding met apparaten
 • Twee keer zo snel wisselen tussen actieve apparaten
 • 1,5 keer snellere verbindingstijd bij telefoongesprekken
 • Energiezuiniger
 • Draadloos opladen van de oplaadcase

H2-koptelefoonchip biedt de volgende functies:

 • Kan tweemaal zoveel ruis onderdrukken
 • Kan zelf omgevingsgeluiden reduceren
 • Zorgt voor een erg goede audiokwaliteit
 • Geluid kan worden afgestemd op jouw oor dankzij TrueDepth-camera
 • Gaan langer mee

Overeenkomsten van de chips

Over het algemeen zorgen chips voor een aantal handige functies:

 • De Airpods weten of ze in je oor zitten
 • De Airpods weten wanneer je praat
 • De Airpods kunnen achtergrondgeluid filteren
 • De Airpods zijn koppelbaar met meerdere apparaten
 • De Airpods sturen een aantal sensoren aan. Dit zijn: bewegingssensoren, infraroodsensoren en de spraak-accelerometer.

Verschillen Airpods 2 en Pro

De Airpods 2 en Pro verschillen dus qua elke eigenschap: ontwerp, accuduur, geluidskwaliteit en audiotechnologie en chip. De enige raakvlakken zijn helaas gefocust op de minpunten. Bijvoorbeeld dat de Airpods niet te repareren zijn indien ze stuk gaan en dat de accuduur er niet beter op wordt naarmate je de case oplaadt.

Welke Airpods zijn het beste?

Hopelijk kun je voor jezelf die vraag beantwoorden. En hopelijk dankzij dit artikel over Airpods Pro versus Airpods 2. Over het algemeen zijn de Airpods Pro een goede investering voor wie op zoek is naar verbetering m.b.t. audiobelevenis, pasvorm en extra functies.

Het prijsverschil is echter niet niks. Voor Airpods 2 betaal je 159 euro en voor de Pro variant leg je minimaal 209 euro neer. Kortom: ben je tevreden over de functies van de tweede generatie Airpods? Dan is dat helemaal prima.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL