Apple Macbook M2ProvsApple MacBook Pro M2 Max

De vergelijking

In deze uitgebreide review ontdek jij of de nieuwe MacBook Pro 2023 het waard is. Er worden een aantal belangrijke features besproken, maar dit kunnen we je alvast vertellen: de nieuwe MacBook Pro 2023 is tot zes keer sneller dan de snelste MacBook Pro’s met een M2-chip. Verder ondersteunt het tot 96 GB centraal geheugen. Perfect dus als je werkt aan grote projecten en je meerdere apps tegelijk wilt gebruiken. 

De prijs

De nieuwe MacBook Pro 2023 van 14 inch met M2 Pro is verkrijgbaar vanaf 2449 euro en de 16-inch MacBook Pro met M2 Pro vanaf 3049 euro. Als je meer informatie wilt over specificaties, aanpasbare opties en accessoires of ergens hulp bij nodig hebt, kan je altijd terecht bij een van de Apple Stores of de website. 

De Intel-chip

De Apple MacBook Pro 2023 beschikt over een slimme M2-chip waardoor je de MacBook nog sneller en beter met energie omgaat. 

Het geheugen en de snelheid

De M2 Max versie beschikt over 96 GB interne geheugenopslag, waardoor je zelfs de grootste projecten kunt bewerken. Dankzij de toenemende geheugenbandbreedte van 200 GB/s, die twee keer sneller is dan de M2, en de beschikbare 32 GB interne geheugenopslag, kun je snel en efficiënt werken. Toch is de Apple MacBook Pro 2023 ook snel en energiezuinig door de M2-chip. 

Met de M2 Pro op de MacBook Pro gaan er een aantal aspecten vliegensvlug:

  • Het renderen van titels en animaties in Motion wordt tot 80% sneller dan op de snelste MacBook Pro met Intel-processor en tot 20% sneller dan bij de vorige generatie.
  • Compileren in Xcode gaat bijna 2,5 keer sneller dan op de snelste MacBook Pro met Intel-processor en bijna 25% sneller dan bij de vorige generatie.
  • Beeldverwerking in Adobe Photoshop wordt tot 80% sneller dan op de snelste MacBook Pro met Intel-processor en tot 40% sneller dan bij de vorige generatie. 

Betere verbinding en hoge WiFi kwaliteit 

Wat je voornamelijk kan verwachten van de 2023 Apple MacBook Pro is een stabielere en snellere internetverbinding, omdat de Mac uitgerust is met de nieuwe wifi 6E3-technologie én 6GHz-signaal. De HDMI-verbinding is ook verbeterd en ondersteunt nu 8K-schermen tot 60 Hz en 4K-schermen tot 240 Hz. Deze toevoegingen versterken de reeds diverse verbindingsmogelijkheden van eerdere MacBook Pro-modellen, die onder meer drie Thunderbolt 4-poorten, een SDXC-kaartsleuf en opladen via MagSafe 3 omvatten. 

De MacBook geeft Milieuwinst

Was je al op de hoogte dat Apple’s bedrijfsvoering al CO₂-neutraal is? Het bedrijf heeft het doel om tegen 2030 alle levenscycli van producten en de toeleveringsketen 100% CO₂-neutraal te zijn. Het ontwerp van de nieuwe MacBook Pro 2023 past hier uiteraard bij. 

Daarom zijn de gebruikte materialen in deze MacBook 100% gerecycled, waaronder aluminium in de behuizing, zeldzame aardmetalen in magneten, tin in het soldeer van het moederbord en goud in het soldeer van meerdere printplaten. 

Bovendien zijn verschillende onderdelen gemaakt van 35% of meer gerecycled plastic en voldoet de MacBook aan hoge energiestandaarden. Deze nieuwe generatie biedt dus milieuwinst op verschillende fronten, aangezien het ook vrij is van diverse schadelijke stoffen en 97% van de verpakking uit vezel bestaat.

Batterijduur

Welke MacBook heeft de langste batterijduur? Dat is de Apple MacBook Pro 2023. Dit komt door het energiezuinige karakter van Apple Silicon. Jij hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw batterij snel opgaat, want hij gaat maar liefst tot 22 uur mee. 

MacOS Ventura

De Apple MacBook Pro zorgt ervoor dat jij zo productief kan zijn als je maar wilt dankzij MacOS Ventura. Presteren is dus geen enkel probleem. De Stage Manager tool zorgt voor een overzicht van je apps, zodat je makkelijk kan schakelen en ook nog eens bergen werk kan verzetten. Hij is tevens uitgerust met belangrijke features als bureauweergave, middelpunt en studiolicht. Wat is er verder geoptimaliseerd? Safari, wat al de snelste browser ter wereld is, gaat een toekomst tegemoet zonder wachtwoorden. Tenslotte biedt de iCloud-fotobibliotheek nu ook toegang voor maar liefst, en maximaal, 6 gezinsleden. Iedereen is dan in staat zijn eigen fotobibliotheek aan te maken. 

Is de MacBook Pro 2023 de investering waard?

Ben jij op zoek naar een MacBook dat snel is, niet snel opgeladen hoeft te worden, een groot geheugen heeft en een snelle schakeling mogelijk maakt tussen projecten en applicaties? Dan is de nieuwe MacBook Pro 2023 een absolute aanwinst. We snappen dat het een behoorlijke investering is, maar wel eentje voor de toekomst én naar verwachting kun je er lang mee doen als je er zuinig op bent.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL