Apple Watch Series 7vsApple Watch SE

De vergelijking

In deze vergelijkingspagina bespreken we de Apple Watch 7 en SE. Later zullen we de verschillen bespreken, maar het is ook handig om te weten wat de twee gemeen hebben. Buiten dat ze zijn gemaakt door hetzelfde merk, Apple, beschikt zowel de Apple Watch series 7 als SE over valdetectie en een optische hartslagmeter en hebben ze een batterijduur van 18 uur. Tenslotte werken ze niet samen met Android telefoons en dus alleen met iPhones.

Apple Watch 7 Apple Watch SE
Voor welke toestellen? Werkt uitsluitend met Apple-toestellen Werkt uitsluitend met Apple-toestellen
Batterijduur Batterijduur: 18 uur Batterijduur: 18 uur
Valdetectie Heeft valdetectie Heeft valdetectie
Hartslagmeter Beschikt over optische hartslagmeter Beschikt over optische hartslagmeter
ECG-harsslagmeter Beschikt over ECG hartslagmeter Beschikt niet over ECG hartslagmeter
In 2 formaten? Komt in 2 formaten: 41 en 45 mm Komt in 2 formaten: 40 en 44 mm
OLED scherm Heeft een OLED always-on scherm Heeft een OLED scherm

De Apple Watch 7 en SE verschillen dus op een aantal gebieden en zijn in te delen: het ontwerp en de functionaliteiten. De Apple Watch 7 is namelijk net wat groter dan de Apple Watch SE en beschikt over een OLED always-on scherm. Dit betekent dat je bijvoorbeeld altijd kan zien hoe laat het is. Tenslotte is de Apple Watch 7 uitgerust met meer functies, waaronder ECG-hartslagmeter en saturatiemeter. Je kan dus concluderen dat de Apple Watch SE een wat meer basis horloge is, maar hij is nog steeds stijlvol! Hij gaat net zo lang mee als de Apple Watch 7 en beschikt oook over een optische hartslagmeter en valdetectie.

De verschillen qua ontwerp en functionaliteiten lichten we nader uitgebreider toe. Wat we ook zullen bespreken, is het prijsverschil, batterijduur, de Apple Watch Series tijdens het sporten en ontspanning. Verder behandelen we welke Apple Watch het beste is in welke situatie en beantwoorden we de meest gestelde vragen over de Apple-producten.

Kortom, we helpen je op weg om de best geïnformeerde keuze te maken. Zo kom jij voor geen onverwachte verrassingen te staan en ben je 100% blij met je aankoop.

Apple Watch SE vs 7: het prijsverschil

We snappen dat de prijs van de Apple Watches zeker invloed heeft op welke je het beste kunt kopen. We kunnen je al gelijk vertellen dat de Apple Watch SE de goedkoopste optie is van de twee. Je schaft hem aan voor 299 euro. De Apple Watch 7 daarentegen kost 429 euro. Het prijsverschil komt dus neer op 130 euro.

Apple Watch 7 vs SE: het ontwerp

Een ander aspect waar de toestellen in verschillen, het ontwerp. En daarmee bedoelen we het formaat en het scherm in de brede zin: de grootte en kwaliteit. Want in één oogopslag lijken de toestellen hetzelfde en dit komt omdat er niet veel gesleuteld is het basisontwerp.

Beschikbare formaten

Beide Apple-modellen komen in 2 verschillende formaten:

Apple Watch 7 41 mm, 45 mm
Apple Watch SE 40 mm, 44 mm

Zoals je zelf wellicht al kan concluderen, is de Apple Watch 7 in beide formaten 1 mm groter dan de Apple Watch SE. Een voordeel is gelukkig dat de bandjes van de Apple Watch 6, SE, 5, 4 en 3 nog passen op de Apple Watch 7.

Evenals de wat oudere Apple modellen, komt de Apple Watch SE in dezelfde formaten als de 6, 5 en 4. Indien je nog bandjes hebt van de vorige series, passen deze ook op de Apple Watch SE dus je hoeft geen nieuwe te kopen of ze weg te gooien.

Schermkwaliteit en grootte

De Apple Watch 7 heeft een groter en helderder scherm dan de vorige Watches. Erg handig: doordat de zwarte rand om het scherm smaller is, heb je meer ruimte om berichten en gezondheidsgegevens af te lezen. Het always-on scherm zorgt ervoor dat je altijd de tijd en gegevens kan zien, dus ook als je hem niet actief gebruikt.

In tegenstelling tot de 7, heeft de SE een kleiner scherm. Deze is tevens niet always-on. Als je dus niet actief bezig bent met je Apple Watch, wordt het scherm zwart. Even op tikken dus en dan kan je de tijd en andere gegevens zien.

Apple Watch series SE vs 7: de functionaliteiten

Al met al is de Apple Watch 7 zeer goed ontwikkeld en beschikt het over een aantal functies die de SE niet heeft. De Apple Watch SE heeft dus eigenlijk alleen basis functies. De functies waar uitsluitend de 7 over beschikt zijn: ECG hartslagmeter en saturatiemeter. Wat de saturatiemeter doet, is het meten van jouw zuurstofniveau in je bloed. Wanneer de Watch aangeeft dat dit lager is dan 95% bestaat de kans dat je een griepje hebt opgelopen of verkouden bent.

De ECG hartslagmeter legt je hartslag en ritme vast vanaf je pols. Dit heet een hartfilmpje. Wanneer je veel met gezondheid bezig bent, komt deze functie goed van pas omdat een arts bijvoorbeeld een goed beeld kan krijgen van jouw hart en kan checken of er onregelmatigheden zijn.

Waar beide Apple toestellen dus over beschikken zijn de functies: valdetectie én optische hartslagmeter. De valdetectie zorgt er eigenlijk voor dat je veilig op pad kunt. Wanneer jij bijvoorbeeld erg hard valt, ontvangen zowel jouw noodcontacten als de hulpdiensten een bericht indien je daarna niks meer van je laat weten.

De optische hartslagmeter traceert je hartslag en zelfs je slaap. Hierdoor verkrijg je dus inzicht in je slaapkwaliteit en weet je of je hartslag normaal is. Dit komt zeker te pas bij het sporten, want dan weet je of je even pauze nodig hebt.

Apple Watch SE vs 7: batterijduur

Van zowel de Apple Watch 7 als SE kun je 18 uur lang gebruik van maken. Het opladen gaat echter anders. Je krijgt bij de Apple Watch 7 een magnetische Apple Watch oplader met USBC kabel. Bij de Apple Watch SE is dit een magnetische Apple Watch oplaadkabel zonder USBC-aansluiting. Wel kun je zien hoe veel batterij je nog hebt én de energiebesparingsmodus inschakelen.

Apple Watch series 7 vs SE: tijdens het sporten

De Apple Watch 7 is net wat beter uitgerust indien je de Watch tijdens het sporten wilt gebruiken. Dit komt doordat de Apple Watch 7 beschikt over de ECG hartslagmeter functie en je dus nauwkeurig je gezondheid kan bijhouden dankzij de hartfilmpjes. Tenslotte heeft de 7 ook nog eens de saturatiemeter waardoor je kan detecteren of je ziek begint te worden of verkouden bent.

Apple Watch SE vs 7: tijdens (de) ontspanning

Wanneer we kijken naar de Apple Watch 7 of SE tijdens ontspanning lijken beide een prima aankoop, omdat slaapkwaliteit wordt getraceerd. Wel is het zo dat het verschil in het scherm voor wat irritatie kan zorgen. De Apple Watch 7 weergeeft namelijk altijd de tijd en gegevens en de SE doet dit niet.

Wat is in welke situatie het handigst?

Als je het belangrijk vindt om nauwkeurig je gezondheid bij te houden, raden we de Apple Watch 7 aan vanwege de 2 extra functionaliteiten. Wel betaal je 130 euro meer voor deze nieuwe serie. Dus als je tevreden bent met een Watch die beschikt over basis functionaliteiten, raden we de Apple Watch SE aan.

FAQ

Hoe bevestig je een nieuw bandje om de Apple Watch 7 en de Apple Watch SE?

Een nieuw bandje bevestigen om de Apple Watch 7 en Apple Watch SE gaat op dezelfde manier:

1. Houd de ontgrendelknop voor het bandje op de Apple Watch ingedrukt.
2. Schuif het bandje uit de gleuf om het te verwijderen en schuif het nieuwe bandje erin.

Let op: schuif het bandje altijd zonder te veel kracht en moeite in de gleuf. Als dit niet goed lukt, moet je nogmaals op de ontgrendelknop drukken.

Bron: Applehttps://support.apple.com/nl-nl/guide/watch/apd3cc13d48f/watchos

Welke bandje is het goedkoopst?

Dat hangt eigenlijk van de collectie af. Zoals we al eerder zeiden passen de bandjes van de Apple Watch 6, SE, 5, 4 en 3 op de Apple Watch 7. Daarbij passen de bandjes van de Apple Watch 6, 5 en 4 op de Apple Watch SE dus ik zou eerst nagaan of je wel een nieuwe moet kopen.

Op de website van Apple vind je talloze bandjes in verschillende kleuren en materialen. De goedkoopste bandjes zijn de rekbare siliconen rubber bandjes. Voor deze leg je wel 49 euro neer.

Wat zijn de grootste verschillen tussen de Apple Watch 7 en de Apple Watch SE?

De grootste verschillen tussen de Apple Watch 7 en de Apple Watch SE zijn dat de Apple Watch 7 een groter en beter scherm heeft. Daarbij heeft hij 2 extra functies ten opzichte van de Apple Watch 7 en dat zijn: ECG-hartslagmeter en de saturatiemeter. Ook betaal je net wat meer voor dit toestel van Apple. De Apple Watch 7 is samenvattend gezegd geavanceerder dan de Apple Watch SE.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL