Bose QuietComfort 35 IIvsBose QuietComfort 45

De vergelijking

In deze vergelijkingspagina komen de Bose QuietComfort 35II en 45 aan bod. Deze twee koptelefoons komen van het merk Bose. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in audio-apparatuur en gelooft in de kracht van geluid en innovatie. Daarbij is Bose al jarenlang succesvol met de noise cancelling koptelefoons. Dus wat zijn de voornaamste verschillen tussen de Bose Quietcomfort 35 II en 45 en bestaan er nog overeenkomsten?

Onderstaand vind je een overzicht van de verschillen en overeenkomsten. Zo is het voor jou in één oogopslag duidelijk:

Bose QuietComfort 35 II Bose QuietComfort 45
Bluetoothverbinding Koptelefoon is beter te verbinden met Bluetooth dankzij NFC-technologie Koptelefoon is goed te verbinden met Bluetooth
Waterdicht Is niet waterdicht Is IPX2 gecertificeerd en dus waterdicht
Karaoke mogelijk? Ja Nee
Waterbestendig? Ja Nee
Accuduur Gaat 20 uur mee bij actieve noise cancelling stand Gaat 24 uur mee bij actieve noise cancelling stand
Laadsnelheid Na 2,5 uur opladen, kun je de koptelefoon 2,5 uur lang gebruiken Na 15 minuten opladen, kun je de koptelefoon 3 uur lang gebruiken

Zoals je kunt zien, is de Bose QuietComfort 45 een beter ontwikkelde noise cancelling koptelefoon dan de Bose QuietComfort 35 II dankzij de betere accuduur, snellere oplaadtijd, nieuwe Aware-modus en Bluetooth versie én is hij waterdicht. Wel is het vermeldingswaardig dat de Bose QuietComfort II nog steeds een goede keuze is, omdat ze toch ook wel flink wat overeenkomsten hebben.

Zowel de Bose QuietComfort 35 II als de Bose QuietComfort 45 beschikken over de mogelijkheid om spraakassistentie (Google Assistent of Siri) in te schakelen. Ook kunnen beide apparaten meerdere apparaten tegelijkertijd met elkaar verbinden en hebben beide toestellen een noise cancelling technologie. Andere overeenkomsten zijn dat ze dezelfde over-ear oorkussens hebben, hetzelfde gewicht hebben (240 gram) én de meegeleverde kabels.

Bose QuietComfort 35 II en Bose QuietComfort 45: De overeenkomsten

Spraakassistent

De Bose koptelefoons ondersteunen beide het gebruik van een spraakassistent via één van de microfoons op de koptelefoon.

Zo kun je gebruik maken van Google Assistent of Siri en nóg eenvoudiger je telefoon of tablet bedienen.

Gebruik de spraakassistent van jouw telefoon eenvoudig via de Bose koptelefoon

Noise Cancelling

Beide koptelefoons beschikken over noise cancelling technologie; met deze technologie wordt het geluid van buiten tegengehouden.

Dit doet Bose door het herkennen enkele piepkleine microfoons die het geluid van buiten. Hierdoor is het mogelijk om het geluid  tegen te kunnen houden.

Beide koptelefoons beschikken zelfs over verschillende niveau’s noise cancelling, zodat je zelf de regie hebt hoeveel geluid er van buitenaf door de koptelefoon heen mag komen.

Bepaal zelf de sterkte van de noise cancelling bij de Bose QuietComfort 35 en 45!

Type koptelefoon

De koptelefoons hebben beide over-ear oorkussens.

Hierdoor kun je de koptelefoon lang dragen zonder last te krijgen en werkt de noise cancelling goed.

De koptelefoons hebben allebei over-ear oorkussens voor het comfort en de noise cancelling

Gewicht

Bose prijst de nieuwe QuietComfort 45 aan als ‘verrassend licht’.

Ook de QuietComfort 35 kreeg die benaming mee en dat is niet gek; beide koptelefoons zijn 240 gram.

De koptelefoons zijn licht zodat je ze lang op kan hebben, zonder het door te hebben

Meegeleverde kabels

Je krijgt natuurlijk kabels meegeleverd om de koptelefoons aan te kunnen sluiten aan de oplader.

Ook krijg je een ouderwetse jack kabel erbij. Zo kun je de koptelefoon ook gebruiken in combinatie met apparaten die niet over Bluetooth beschikken.

Verder is het ook handig dat je de koptelefoon kunt gebruiken als de batterij op is door hem via kabel te verbinden.

Gebruik de koptelefoon in combinatie met elk apparaat door de meegeleverde kabel!

Multipoint pairing

De koptelefoons beschikken beide over multipoint pairing, wat je een hoop gedoe gaat schelen.

Met deze functie kun je de koptelefoons namelijk met meerdere apparaten tegelijk verbinden.

De koptelefoon zoekt vervolgens zelf het apparaat waar geluid vandaan komt en speelt dit af over de koptelefoon.

Als je wisselt van apparaat wisselt de koptelefoon mee en hoef je niet opnieuw verbinding te leggen.

Houd de verbinding met apparaten in stand door multipoint pairing

Bose QuietComfort 35 II en Bose QuietComfort 45: De verschillen

Geluidskwaliteit

Als opvolger van de Bose QC 35 II, is het wel de bedoeling dat de QC 45 het beter zou moeten doen. Het verschil in geluidskwaliteit zit hem alleen in de nieuwe modus: Aware. Dankzij deze modus hoor je invloeden van buitenaf en kun je optimaal genieten van je muziek. Het geluid van buiten en je muziek worden dus als het ware gebalanceerd.

Buiten de nieuwe modus is de geluidskwaliteit dus redelijk hetzelfde gebleven. In verschillende reviews is het dan ook opvallend dat beide koptelefoons het minder goed doen in de basskwaliteit. ‘’De diepe bassen evenals detail lijken te ontbreken’’ wordt bijvoorbeeld genoemd.

Het ontwerp

Beide Bose koptelefoons zijn behoorlijk licht. Ook zijn ze allebei gemaakt van stevig plastic. Het ontwerp maakt duidelijk dat de Bose QC 45 en Bose QC 35 II, familie zijn. Wel zijn er enkele verschillen.

Om te beginnen zijn de oorkussens van de QC 45 gladder afgewerkt. De hoofdbanden zijn daarentegen wel identiek. Verder is de Bose QC 45 bestand tegen water. Daarbij beschikt de Bose QC 45 over een USB-C input en de Bose QC 35 II over een microUSB input.

Noise Canceling

Hoewel beide toestellen geschikt zijn, heeft de Bose QuietComfort 45 een betere noise cancelling functie dan de QuietComfort 35 II. Dit is echter te verwachten, omdat de QC 35 II uitkwam in 2017. Met de QC 45 krijg je uitstekende demping van de middentonen en hoge geluiden. Hoewel de actieve ruisonderdrukking op de Bose QC 35 II dus niet zo goed is als bij de QC 45, dempt de QC 35 II beter geluid met een lage frequentie.

Bluetooth

De Bose QC 45 en 35 II hebben exact dezelfde Bluetooth-codec-configuratie met ondersteuning voor SBC en AAC. Voor de iPhone-gebruikers is AAC een betrouwbare codec-optie voor het afspelen van muziek. Alleen zullen niet alle Android-gebruikers dezelfde consistente geluidskwaliteit ervaren. Daarbij is SBC de laatste tijd sterk verbeterd en klinkt het beter dan voorheen.

De QuietComfort 45 gebruikt Bluetooth 5.1, wat energiezuiniger is dan de Bluetooth 4.2 van de QC 35 II. Hoewel beide headsets geen ondersteuning bieden voor Bluetooth LE Audio, ondersteunen ze wel Bluetooth multipoint om gelijktijdige verbindingen met twee apparaten mogelijk te maken.

Krijg de beste Bluetooth verbinding bij de Bose QuietComfort 45!

NFC

Je kunt de koptelefoon via Bluetooth verbinden, maar het is nog makkelijker om de koptelefoon tegen een NFC chip van een ander apparaat te houden.

De QuietComfort 35 II beschikt zelf ook over NFC-technologie. Door deze in contact te brengen met een andere NFC chip wordt er automatisch een verbinding gelegd.

Met Near Field Communication verbind je de Bose QuietComfort 35 II nog gemakkelijker!

Waterdicht

De nieuwe QuietComfort 45 heeft een IPX2 certificering meegekregen.

Dit houdt in dat de koptelefoon tegen druppels tot 3mm per minuut kan, de 35 II heeft geen rating voor waterdichtheid.

De nieuwe QuietComfort 45 kan tegen vallende druppels.

Accuduur

De nieuwe Bose koptelefoon gaat ook net iets langer mee dan zijn voorganger, namelijk in totaal 24 uur bij actieve noise cancelling stand. Het verschil in accuduur tussen de koptelefoons is 4 uur. Een bijkomend voordeel van de Bose QC 45 is dat hij sneller is opgeladen; na slechts 15 minuten opladen, kun je 3 uur lang gebruikmaken van het toestel.

De Bose QC 35 II gaat dus 20 uur mee bij actieve noise cancelling stand. Pas na 2,5 uur opladen, kun je het toestel gebruiken voor 2,5 uur.

Concluderend wint de Bose QuietComfort 45 het hier makkelijk van de 35 II.

Opladen

Ook het opladen van de koptelefoon is anders. Zo kun je na 15 minuten opladen de QuietComfort 45 weer 3 uur gebruiken.

De QuietComfort 35 II is 2,5 uur te gebruiken na 2,5 uur opladen.

In een kwartier tijd kun je de QuietComfort 45 alweer 3 uur gebruiken!

Is de microfoon anders?

Zowel de QC 35 II en 45 hebben een goede microfoon. Het allerbelangrijkste is dat beide koptelefoons gebruikt kunnen worden voor gesprekken. Dit komt ook, omdat ze allebei beschikken over de mogelijkheid om gebruik te maken van de spraakassistent (Google Assistent of Siri). Hierdoor kun je eenvoudig je telefoon of tablet bedienen.

Aware-modus

De QuietComfort 45 beschikt over een nieuwe modus; Aware.

Met deze modus wordt het geluid van buiten en je muziek zo goed mogelijk met elkaar gebalanceerd.

Zo hoor je alsnog invloeden van buitenaf én kun je toch maximaal genieten van je muziek.

Voor wie én goed muziek wil luisteren en alleen belangrijke geluiden van buiten wilt horen, heeft de QuietComfort 45 de Aware-modus

Prijs

Op het moment van schrijven is de QuietComfort 45 zo’n €100,- duurder dan de oudere QuietComfort 35 II.

Wil je de goedkoopste koptelefoon? Kies dan voor de QuietComfort 35 II!

Bose QuietComfort 35 II vs 45: Bose Music App en Bose Connect App

Zowel de Bose Music App als de Bose Connect App zijn gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de Apple App Store, maar de Bose Music App is geavanceerder dan de Bose Connect App. Met de huidige versie (5.0.2) van de Bose Music App kun je niet meer doen dan schakelen tussen Noise Cancelling modus en de Aware-functie.

In februari 2022 bracht Bose ook een update uit waarbij EQ kan worden toegevoegd aan de Bose QuietComfort 45. Hiermee kun je de Equalizer-instellingen bedienen en heb je de keuze uit 4 opties: Bass Boost (Verhoogt basniveau), Bass Reducer (Verlaagt basniveau), Treble Boost (Verhoogt hoge tonen) en Treble Reducer (Verlaagt hoge tonen).

Met de Bose Connect App kun je kiezen tussen drie niveaus van noise cancelling (hoog, laag, uit). Je kunt ook muziek van de Bose Connect App delen naar twee compatibele Bose-hoofdtelefoons en een automatische uitschakeltimer instellen voor de QC 35 II (de Bose Music App heeft ook een stand-by-timer).

Conclusie: Bose QuietComfort 35 II en Bose QuietComfort 45

Bose is één van de belangrijkste merken in de audio-markt en komen binnenkort met de nieuwste draadloze koptelefoon; de QuietComfort 45.

Deze koptelefoon heeft een aantal belangrijke ontwikkelingen ten opzichte van haar voorganger.

Zo heb je een betere Bluetooth-technologie bij de QuietComfort 45, zit er een betere accu in, kun je de koptelefoon nog sneller opladen en is er een handige nieuwe modus ingebouwd.

Al met al is het een upgrade ten opzichte van de QuietComfort 35 II, maar ook deze koptelefoon is nog een prima optie.

Voor degene die de goedkopere koptelefoon zoekt, 20 uur accuduur genoeg vindt en geen nieuwe noise cancelling modus zoekt, is het misschien zelfs de beste optie.

Kies de Bose QuietComfort 35 II als je:

  • de koptelefoon via NFC wil verbinden met andere apparaten
  • de goedkopere koptelefoon zoekt

Kies de Bose QuietComfort 45 als je: 

  • de beste Bluetooth technologie wilt voor de beste verbinding
  • de beste accu in je koptelefoon wilt
  • zo snel mogelijk de koptelefoon weer wilt kunnen opladen
  • wilt genieten van de Aware-modus

FAQ

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen, zoals prijs en welke Bose koptelefoon je het beste kunt kopen.

Welke Bose QuietComfort is het goedkoopste?

De Bose QuietComfort 35 II is de goedkoopste koptelefoon. Je betaalt voor de 35 II, 219 euro. De Bose QuietComfort 45 kost 349,95 euro.  Het verschil? 130,95 euro. Wel kun je de Bose QuietComfort 45 op Coolblue.nl goedkoper aanschaffen als je gaat voor een ‘’voordelige tweedekans.’’ 

Wanneer kan ik het beste de Bose QuietComfort 35  kopen?

Je kunt het beste de Bose QuietComfort 35 kopen als je simpelweg een wat kleiner budget hebt én graag je koptelefoon via NFC wilt verbinden met andere apparaten. De Bose QuietComfort 35 is net wat minder ontwikkeld, maar beschikt wel over goede basis functionaliteiten. 

Wanneer kan ik het beste de Bose QuietComfort 45  kopen?

Je kunt het beste de Bose QuietComfort 45 kopen als je de geavanceerde Bluetooth versie van 5.1 wilt hebben en op zoek bent naar de langste accuduur. Daarbij is de qc 45 het snelste opgeladen van de twee en beschikt hij over de nieuwe Aware-modus.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL