DJI Mavic Air 2vsDJI Mavic 2 Pro

De vergelijking

Drones kunnen erg handig zijn in het maken van foto’s en opnames vanuit de lucht.

Daarom worden ze vaker en vaker gebruikt door fotografen, of het nou hobbyisten of professionals zijn.

Het aanbod in drones wordt ook groter en groter, dus er zit altijd wel iets voor jou tussen. Het grote aanbod kan de keuze echter ook lastiger maken.

Dit is waarom wij in dit artikel twee drones van het merk DJI met elkaar, zodat jij kunt bepalen welk model het beste bij jou past.

De modellen in kwestie zijn de DJI Mavic Air 2 en de DJI Mavic 2 Pro. 

De vergelijking tussen DJI Mavic Air 2 en de DJI Mavic 2 Pro

Gebruik

De Mavic Air 2 is een model voor doorgewinterde fotografen en drone-piloten.

De vliegduur bij een volle accu is 34 minuten, en de maximale snelheid is 68 kilometer per uur.

De drone heeft een 3-assige beeldstabilisatie, waardoor de camera minder trilt tijdens het filmen. Onder ideale omstandigheden kun je 18,5 kilometer vliegen met de Air 2. 

Ook de Mavic 2 Pro is een model voor experts op het gebied van dronefotografie.

De vliegduur is iets minder dan de Air 2 met 31 minuten, maar de maximale snelheid ligt dan weer iets hoger, namelijk 72 kilometer per uur.

De maximale vliegafstand ligt een stuk lager met 8 kilometer, maar de 2 Pro heeft een aantal extra features die compenseren voor de kleinere maximale vliegafstand.

Zo heeft de 2 Pro 360 graden obstakeldetectie, waardoor je zelden iets zal raken, en heeft de drone een hyperlapse-modus, waardoor je de drone kan bewegen tijdens het maken van een timelapse.   

De Air 2 vliegt langer en verder dan de 2 Pro. De 2 Pro is sneller en heeft een aantal extra features.

Beeld

De Air 2 heeft een goede camera. Met de de grote 1/2″ sensor film je in 4K resolutie met 60 frames per seconde en maak je 8K hyperlapse opnames.

De fotoresolutie is maximaal 48 megapixel, en ook op locaties met weinig licht maak je gedetailleerde foto’s en video’s door het diafragma van f/2.8. 

Ook de 2 Pro heeft een krachtige camera. De grote 1 inch sensor zorgt ervoor dat je scherpe beelden kunt opnemen, ook in 4K resolutie.

De framerate is helaas wat lager dan de Air 2, namelijk maar 30 frames per seconde. Ook de fotokwaliteit ligt iets lager dan bij de Air 2, namelijk 20 megapixel.

De camera is wel ontzettend stevig gestabiliseerd door de Gimbal-bescherming.

De Air 2 heeft een betere framerate voor opnames, en een hogere resolutie voor foto’s, maar de camera van de 2 Pro is ietsjes stabieler. 

Besturing

De Air 2 wordt bediend met een afstandsbediening. Door de speciale OcuSync 2.0-verbinding tussen drone en afstandsbediening, zul je zelden last hebben van storingen in de verbinding. Daarbij kun je met het systeem draadloos verbinding maken met bijvoorbeeld de speciale DJI-goggles, zodat je jouw beelden in VR kunt bekijken.  

Ook de 2 Pro maakt gebruik van de OcuSync 2.0-verbinding. De besturing is ook hier zeer stabiel. 

Beide drones werken met hetzelfde stabiele verbindingssysteem, dat ook nog enkele andere opties biedt buiten de afstandbediening. 

DJI Mavic Air 2 vs DJI Mavic 2 pro

Uiterlijk

Beide drones zijn ongeveer 25 centimeter lang en 8 centimeter hoog, maar de 2 Pro is een stuk breder, 32 centimeter vergeleken met de 18 centimeter van de Air 2. De 2 Pro is ook een stuk zwaarder: 907 gram vergeleken met 570 gram. Beide drones kunnen worden ingeklapt tot ongeveer hetzelfde formaat: 20 bij 10 bij 8 centimeter. 

De 2 Pro is groter en zwaarder dan de Air 2, maar ingeklapt zijn de twee drones ongeveer even groot. 

Prijs

Omdat de 2 Pro groter, zwaarder en stabieler is dan de Air 2, is hij ook een stuk duurder. De Air 2 is dus een voordeliger model.  

Statistieken

Mavic Air 2 Mavic 2 Pro
Maximale vliegduur 34 minuten 31 minuten
Snelheid 68, 4 km/h 72 km/h 
Maximale vliegafstand 18,5 km 8 km 
Totaal aantal megapixels 48 mp 20mp 
Videokwaliteit  4K 4K
Gebruiksniveau Gevorderd Professioneel

 

Conclusie

In conclusie zijn zowel de Mavic Air 2 als de Mavic 2 Pro erg degelijke modellen.

De Air 2 is geschikt voor gevorderde drone-gebruikers, met goede beeldkwaliteit, stabiele besturing en een handig formaat. Ook is de Air 2 goedkoper dan de 2 Pro.

De 2 Pro is dus, zoals de naam al doet vermoeden, echt bedoeld voor professionals, mensen die veel belang hechten aan extra features en betere stabiliteit.

Deze mensen hebben vaak ook een hoger budget, waardoor het prijsverschil een minder groot probleem is.

Hopelijk heeft deze vergelijking ook jou geholpen in je keuze!

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL