DJI Mavic Air 2vsDJI Mavic Mini

De vergelijking

Steeds meer fotografen maken gebruik van drones om opnames en foto’s te maken vanuit de lucht.

Het aanbod van drones wordt ook steeds groter en diverser, dus er zit altijd wel iets tussen voor jou. Door het grote aanbod kan kiezen echter vaak lastig zijn.

Daarom vergelijken we in dit artikel twee drones van het merk DJI met elkaar, zodat jij kunt bepalen welk model het beste bij jou past.

De modellen in kwestie zijn de DJI Mavic Air 2 en de DJI Mavic Mini.

DJI Mavic Air 2 verus DJI Mavic Mini – De verschillen & overeenkomsten

Gebruik

De Mavic Air 2 is een model voor doorgewinterde fotografen en drone-piloten.

De vliegduur bij een volle accu is 34 minuten, en de maximale snelheid is 68 kilometer per uur.

De drone heeft een 3-assige beeldstabilisatie, waardoor de camera minder trilt tijdens het filmen. Onder ideale omstandigheden kun je 18,5 kilometer vliegen met de Air 2.

De vliegduur van de Mavic Mini is bij een volle accu 30 minuten, dus niet heel veel korter dan de Air 2. Ook deze drone heeft een 3-assig stabilisatie systeem, waardoor het apparaat zelfs met zijn kleiner formaat stabiel blijft in de lucht.

De Mini is wel minder snel dan de Air 2, hij vliegt namelijk maar 46 kilometer per uur. Ook de maximale vliegafstand is een stuk kleiner, namelijk maar 4 kilometer.

De Air 2 is sneller en vliegt langer en verder dan de Mini.

Beeld

De Air 2 heeft een goede camera. Met de de grote 1/2″ sensor film je in 4K resolutie met 60 frames per seconde en maak je 8K hyperlapse opnames.

De fotoresolutie is maximaal 48 megapixel, en ook op locaties met weinig licht maak je gedetailleerde foto’s en video’s door het diafragma van f/2.8.

De beeldkwaliteit van de Mini is een stuk minder scherp, de camera neemt namelijk maar video’s van 2,7K op. Ook het totale aantal megapixels is een stuk minder: 12 vergeleken met de 48 van de Air 2.

De Air 2 heeft veel betere beeldkwaliteit dan de Mini.

DJI Mavi Air 2 camera vs Mini

Besturing

De Air 2 wordt bediend met een afstandsbediening. Door de speciale OcuSync 2.0-verbinding tussen drone en afstandsbediening, zul je zelden last hebben van storingen in de verbinding.

Je kunt de Mini besturen met handgebaren, een speciale DJI-app of met de bijgeleverde afstandsbediening. Met de app kun je verschillende manieren om te filmen selecteren, en ook de beweging van de drone is gemakkelijk te regelen in de app. Hierdoor is de Mini beter geschikt voor beginnende drone-gebruikers.

De Air 2 heeft een afstandsbediening met een stabiele verbinding, de Mini heeft nog een aantal extra opties die het besturen gemakkelijk maakt voor beginners.

Uiterlijk

Het viel waarschijnlijk al af te lezen uit de naam, maar de Mini is een stuk kleiner dan de Air 2: 16 bij 20 centimeter vergeleken met 25 bij 18 centimeter. Allebei de drones kunnen ingeklapt worden, maar vooral de Mini is na het inklappen echt van zakformaat: 8 bij 14 centimeter. Ideaal geschikt voor reizigers dus.

Beide drones kunnen ingeklapt worden voor compactheid, maar de Mini is een stuk kleiner.

Prijs

Omdat de Air 2 een professioneler model is, kost hij ook een stuk meer dan de Mini. Dit komt neer op ongeveer het dubbele.

Als je een voordelige drone zoekt, is de Mini veel beter geschikt voor jou.

Conclusie Mavic Air 2 of de Mavic Mini?

In conclusie zijn zowel de Mavic Air 2 als de Mavic Mini erg degelijke modellen.

De Air 2 is geschikt voor gevorderde drone-gebruikers en zelfs professionals, mensen die veel waarde hechten aan goede beeldkwaliteit en een groter besteedbaar budget hebben.

De Mini is ondertussen een perfect model voor hobbyisten, beginners, en mensen die graag opnames willen maken op reis.

Het model is goedkoper en compacter, en makkelijker te besturen door middel van de speciale app. Je zult met de Mini echter geen beelden van professioneel niveau maken, voor de beeldkwaliteit moet je echt bij de Air 2 zijn.

De Mini is dus geschikt voor beginners, reizigers en hobbyisten, waar de Air 2 geschikt is voor gevorderden en professionals.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL