Dyson V15vsDyson V12

De vergelijking

Dyson is een echte voorloper op het gebied van stofzuigertechnologie. De stofzuigers van Dyson hebben een hoge zuigkracht op alle vloertypen. Vaak zijn de stofzuigers snoerloos en hebben geen stofzuigerzak nodig. Je kunt de Dyon stofzuigers aan de muur vasthangen zodat de stofziger niet in de weg staat.

De Dyson V12 kwam in 2020 als eerste uit. De Dyson V15 kwam daarna uit in 2021. Ben jij benieuwd naar de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee stofzuigers? Lees dan gauw verder.

Dyson V15 vs Dyson V12: De overeenkomsten

Allergieën en dierenharen

De Dyson V15 en de Dyson V12 steelstofzuigers zijn geschikt voor allergieën en dierenharen. Beide stofzuigers verwijderen dierharen en kleine stofdeeltjes van de vloeren en oppervlakten.

De stofzuigers zijn zeer geschikt voor families met huisdieren of met gezinsleden met een allergie

Laser

De Dyson V12 en de Dyson V15 beschikken over een groene laser. De laser maakt microscopisch stof zichtbaar. Hierdoor worden zelfs de kleinste stofdeeltjes van 0,01 millimeter zichtbaar met het blote oog.

Door middel van een laser vinden deze stofzuigers de kleinste stofdeeltjes

Accessoires

De Dyson V15 en de Dyson V12 steelstofzuigers worden geleverd met dezelfde accessoires. De stofzuigers worden geleverd met verschillende borstels en zuigmonden die je op de stofzuiger kan zetten.

De stofzuigers worden geleverd met een combiborstel, parketborstel, mini turboborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond, zachte afstofborstel en een up-top borstel.

De verschillende opzetstukken kunnen gebruikt worden voor bijvoorbeeld meubels, vervelende hoeken en hoge oppervlaktes waar je anders niet bij komt.

Maak ook de moeilijkste delen van je huis schoon met één van de opzetborstels van de Dyson stofzuigers

Gebruiksmogelijkheden

De Dyson V12 en de Dyson V15 stofzuigers hebben dezelfde gebruiksmogelijkheden. Zo hebben ze bediening via handgreep. Je zet de stofzuigers aan en uit via het handvat. Hier kan je de zuigkracht instellen.

De stofzuigers hebben een mondstuk met LED-verlichting. Er zitten LED-lampjes op de voorkant van de zuigmond waardoor je vuil dat op de grond licht beter kan zien.

De stofzuigers hebben een geïntegreerde kruimeldief. Deze kun je loskoppelen en als kruimelzuiger gebruiken.
De Dyson V12 en de Dyson V15 hebben een Turbo Power functie. Hiermee kun je de zuigkracht verhogen.

Gebruik de steelstofzuigers gemakkelijk als kruimeldief of verhoog de zuigkracht met de Turbo Power functie

Dyson V15 vs Dyson V12: De verschillen

Batterijduur

De Dyson V15 heeft een gemiddelde accuduur van 60 minuten. De Dyson V12 heeft een gemiddelde accuduur van 30 minuten. De Dyson V15 batterij gaat dus een keer zo lang mee vergeleken met de Dyson V12.

De V15 gaat tot twee keer zo lang mee op een volle accu als de Dyson V12

Geschikt voor type vloeren

De Dyson V12 is geschikt voor harde vloeren en houten vloeren terwijl de Dyson V15 ook geschikt is voor hoogpolig en laagpolig tapijt.

De V15 is geschikt voor alle ondergronden terwijl de V12 met tapijt moeite kan hebben

Volume opvang

De Dyson V12 heeft een opvangbak van 0,35 liter en de Dyson V15 maar liefst 0,77 liter. Met de Dyson V15 kun je langer stofzuiger zonder dat je de stofbak hoeft te legen.

Wil jij zo min mogelijk de stofbak legen? Kies dan de Dyson V15 die een twee keer zo grote opvangbak heeft

Lcd-scherm

Op het lcd-scherm van de Dyson V12 kun je zien hoelang de batterij nog mee gaat en krijg je informatie over de zuigmodus. Bij de Dyson V15 kun je op het lcd-scherm zien wat voor vuil er is opgezogen. Zo kom je erachter of te maken hebt met allergenen, pollen, huisstofmijt of normale stofdeeltjes.

Krijg overzicht over wat er opgezogen wordt door de stofzuiger via het LCD-scherm van de Dyson V15

Motor

De Dyson V12 heeft een motor met een vermogen van 545 watt. De Dyson V15 heeft een motor van 660 watt. De Dyson V15 heeft dus een iets betere en krachtigere motor.

Met de verbeterde motor zorgt de Dyson V15 voor de beste schoonmaakprestaties.

Zuigkrachtregeling

De Dyson V12 heeft een mechanische zuigkrachtregeling. Dat betekent dat je verschillende niveaus zuigkracht in kan stellen. De Dyson V15 heeft automatische zuigkrachtregeling. De stofzuiger weet zelf hoe hard de zuigkracht moet zijn door de gegevens die het binnenkrijgt via de laser.

De Dyson V15 bepaalt zelf hoe hard hij moet zuigen via de automatische zuigkrachtregeling in combinatie met de lasers

Prijs

Op het moment van schrijven is de Dyson V12 meer dan €100,- goedkoper dan de Dyson V15. Deze prijzen blijven zich aanpassen en zullen zeker wanneer er een nieuwe versie van de steelstofzuiger uitkomt beide dalen.

Zoek je de goedkoopste optie? Kies dan voor de Dyson V12

Conclusie

Dyson stofzuigers zijn zeker niet de goedkoopste stofzuigers die er te vinden zijn op de markt. Wel zijn deze stofzuigers technisch erg goed en hebben zij allemaal slimme functies die de ‘normale’ stofzuigers niet hebben.

De Dyson V15 heeft een batterij die een keer zo lang meegaat vergeleken met zijn voorganger. Je kan dus langer stofzuigen met de Dyson V15 zonder hem op te laden dan de Dyson V12.

De Dyson V12 is alleen geschikt voor harde vloeren en houten vloeren. De Dyson V15 is geschikt voor harde en houten vloeren en voor hoog- en laagpolig tapijt.

Je kunt meer stof opvangen met de stofbak van de Dyson V15. Je kan dus langer stofzuigen zonder de bak te moeten legen vergeleken met de Dyson V12.

Op het lcd-scherm van de Dyson V12 kun je zien hoe lang de batterij nog meegaat en krijg je informatie over de zuigmodus. De Dyson V15 geeft je informatie over het type stof dat je hebt opgezogen.

De Dyson V15 heeft een sterkere motor en een automatische zuigkrachtregeling.

Kies de Dyson V15 als je:

  • je de stofzuiger met een langere batterijduur wil
  • je een stofzuiger wil die geschikt is voor laagpolig en hoogpolig tapijt
  • de stofzuiger met de betere motor wil
  • je wil weten welk soort stof je opzuigt

Kies de Dyson V12 als je:

  • de goedkopere stofzuiger wil
  • de lichtere stofzuiger wil

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL