e-boekhoudenvsJortt

De vergelijking

Online je boekhouding doen maakt het leven overzichtelijk. Veel aanbieders spelen hierop in. Jortt en e-Boekhouden zijn er daar 2 van.

Je logt in op hun website en kunt jouw administratie onderbrengen in hun systeem. Wel zijn er tussen de pakketten een paar verschillen. Ook de prijzen komen niet overeen.

Je zou dus vooraf graag willen weten welke mogelijkheden de pakketten bieden en hoe de prijs van e-Boekhouden zich tot die van Jortt verhoudt.

Om jou met het antwoord op die vragen te helpen, hebben wij e-Boekhouden en Jortt voor je naast elkaar gezet.

e-Boekhouden Jortt
Gratis gebruik beperkt pakket  
Laagste tarief voor kleine ondernemers  
Gratis gebruik hele pakket door starters  
Hoge internetveiligheid  
Afdrukcentrale gebruiken  
Voorraden en uren registreren  

e-Boekhouden en Jortt: De overeenkomsten

Je kunt beide administratieve systemen benaderen met een mobiele app en via je pc. In de basisopzet van beide pakketten komen heel wat functies overeen.

Naast het opslaan van een onbeperkt aantal klanten en facturen is er een offertemodule aanwezig. Ook het versturen van periodieke facturen zit standaard in het systeem.

Betalen met iDeal is mogelijk en je werkt altijd met je eigen (digitale) briefpapier.

Zowel voor e-Boekhouden als voor Jortt is een tool beschikbaar om het boekhoudpakket te koppelen met andere software. Bovendien kun je vanuit beide pakketten informatie opslaan in de cloud.

Met beide boekhoudpakketten kun je bonnetjes scannen waarvan de tekst automatisch wordt herkend en verwerkt.

Offertes uitsturen die online kunnen worden ondertekend is bij allebei de pakketten niet mogelijk.

Ook factureren in vreemde valuta kan niet in e-Boekhouden en Jortt. Verder is het niet mogelijk om kilometers en ritten te registreren.

e-Boekhouden versus Jortt: De verschillen

Tariefopbouw en prijs

Een eerste verschil zien we in de tariefopbouw en prijs. Bij Jortt is de maandprijs verdeeld over 3 pakketten van 0,00 euro tot 29,50 euro. Bij e-Boekhouden loopt de prijs van 9,95 euro tot 24,00 euro per maand.

e-Boekhouden baseert de verschillende prijzen op het aantal boekingen dat je per jaar verricht. Zijn dit er minder van 240 dan val je in het lage tarief. Zijn het er meer, dan betaal je een hoger tarief.

Jortt zet 3 pakketten naast elkaar. Die lopen van beperkt naar volledig.

e-Boekhouden kost 9,95 euro tot 24,00 euro, met een scheidslijn van 240 boekingen per jaar. Jortt kost 0,00 euro tot 29,50 euro, afhankelijk van het gekozen pakket.

Gratis gebruik van het pakket

Zoals je ziet kun je Jortt dus langdurig gratis gebruiken. Dat is echter maar met een paar functies, dus waarschijnlijk wil je snel meer.

e-Boekhouden zet daar een mooi aanbod voor startende ondernemers tegenover. De eerste 15 maanden na inschrijving bij de Kamer van Koophandel kan je het complete pakket van e-Boekhouden gratis gebruiken. Daarna begin je pas te betalen voor het pakket.

Voor gewone nieuwe gebruikers is kennismaken met e-Boekhouden slechts 14 dagen gratis. Jortt biedt een langere gratis periode aan van 30 dagen.

Startende ondernemers krijgen na inschrijven bij de KvK e-Boekhouden 15 maanden gratis. Nieuwe klanten krijgen 14 dagen gratis gebruik, terwijl Jortt hen 30 dagen gratis aanbiedt.

Inloggen en internetveiligheid

Om bij je administratie te komen moet je inloggen op de website van e-Boekhouden of Jortt.

Het is daarom van belang dat de aanbieders van deze boekhoudpakketten hoog inzetten op het gebruik van beveiligingsopties.

Wat dat betreft scoort e-Boekhouden een stuk hoger dan Jortt. Bij e-Boekhouden worden meer beveiligingsopties benut.

e-Boekhouden scoort hoger op internetveiligheid dan Jortt.

SEPA automatische incasso

Wanneer je facturen automatisch wilt laten incasseren, is het handig als je ze in een verzameld bestand naar je bank kunt sturen. Je moet daarvoor altijd wel een incassocontract met je bank hebben.

Het aanbieden van deze SEPA-incassobestanden is bij e-Boekhouden standaard opgenomen in het abonnement van 9,95 euro per maand. Maak je meer dan 240 boekingen dan kom je uit bij het abonnement van 24 euro per maand.

Bij Jortt is het verzenden van het SEPA-bestand altijd pas mogelijk als je een abonnement neemt van 29,50 euro.

Ongeacht het aantal boekingen dat je per jaar verricht, is e-Boekhouden op dit punt goedkoper.

SEPA incasso kost bij e-Boekhouden 9,95 tot 24 euro. Bij Jortt kost het altijd 29,50 euro.

Automatisch bankafschriften importeren

Alle af- en bijschrijvingen door de bank automatisch in je boekhouding krijgen?

Bij e-Boekhouden zit het standaard in het abonnement van 9,95 tot 24 euro. Bij Jortt is het mogelijk als je het abonnement van 17,50 neemt.

Verricht je minder dan 240 boekingen per jaar, dan is e-Boekhouden dus goedkoper. Anders is deze optie bij Jortt voordeliger.

Bankafschriften importeren is met 9,95 euro voor kleine gebruikers goedkoper bij e-Boekhouden. Voor grotere gebruikers is Jortt met 17,50 euro goedkoper.

PayPal en creditcard

Natuurlijk wil je graag dat jouw klanten eenvoudig kunnen betalen. Beide pakketten verzorgen daarom koppelingen met PayPal en creditcard betalingen.

Qua abonnementsprijs geldt hetzelfde principe als hiervoor.

Dus ben je een kleine gebruiker dan betaal je bij e-Boekhouden met 9,95 euro per maand het minst. Verricht je een groter aantal boekingen, dan is het pakket van 17,50 euro bij Jortt voordeliger.

Betalen via PayPal of creditcard is met 9,95 euro voor kleine gebruikers goedkoper bij e-Boekhouden. Voor grotere gebruikers is Jortt met 17,50 euro goedkoper.

Afdrukcentrale gebruiken

Zijn er klanten die je nog weleens een rekening of andere correspondentie op papier wilt sturen, dan kan een afdrukcentrale handig zijn. Dat geldt natuurlijk alleen als dit vaak voorkomt.

In zo’n geval is het handig om te weten dat bij e-Boekhouden geen optie voor gebruik van een afdrukcentrale zit inbegrepen. Bij Jortt is koppeling met een afdrukcentrale wel mogelijk.

Met Jortt kun je een afdrukcentrale gebruiken, met e-Boekhouden niet.

Voorraden en uren

Tot slot wil jij misschien in je boekhouding voorraden beheren en uren registreren. In dat geval is het goed om te weten dat die functies wel in e-Boekhouden zijn opgenomen maar niet in Jortt.

Voorraadbeheer en urenregistratie vind je wel in e-Boekhouden, niet in Jortt.

Conclusie: e-Boekhouden of Jortt?

Zowel bij e-Boekhouden als bij Jortt maak je gebruik van een omvangrijk pakket. Voordat je kiest tussen 1 van deze 2, is het handig om te inventariseren welke opties je nodig hebt.

Zo kun je controleren of de aanbieder van jouw voorkeur deze opties allemaal aanbiedt. Bovendien kun je uitrekenen bij welk pakket je hiervoor het minste betaalt.

Daarbij is de mogelijkheid bij Jortt van 15 maanden gratis gebruik voor starters natuurlijk heel aantrekkelijk. Anderzijds zit je dan na 15 maanden ook wel min of meer aan deze aanbieder vast.

Dit kan onvoordelig zijn als je op dat moment per maand niet meer dan 20 boekingen verricht. Dan is e-Boekhouden immers goedkoper.

Kies voor e-Boekhouden als je:

  • minder dan 240 boekingen per jaar verricht
  • internetveiligheid hoog in het vaandel hebt staan
  • voorraden en uren wilt registreren

Kies voor Jortt als je:

  • een beperkt pakket gratis wilt gebruiken
  • starter bent en verwacht na 15 maanden meer dan 240 boekingen te verrichten
  • een afdrukcentrale wilt gaan gebruiken

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL