e-MatchingvsEliteDating

De vergelijking

Ben je hoger opgeleid, dan kun je kiezen uit een paar aantrekkelijke datingsites. Die zijn vooral bedoeld om serieus te gaan daten.

Je wordt er dus geen lid van voor een korte flirt, maar vooral om er een leuke partner te vinden. Zit je allebei op hetzelfde niveau van denken, dan kan dit jullie toekomstige relatie een mooie basis geven.

Soms word je lid van één van deze datingsites omdat een vriend of vriendin jou erover heeft verteld.

Als je niemand kent met zo’n verhaal, ben je helemaal aangewezen op de succesverhalen die de datingsites zelf op hun homepage hebben geplaatst. Dat is niet de meest neutrale informatie die je dan krijgt.

Maar goed, uiteindelijk moet je zelf kiezen. Dus wat denk jij, welke van de 2 past dan het beste bij jou?

Om je met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij e-Matching en EliteDating voor je naast elkaar gezet.

e-Matching en EliteDating: De overeenkomsten

Doe je alles met je telefoon, dan zit je zowel bij e-Matching als EliteDating helemaal goed. Je kunt zowel voor Android als voor de iPhone de bijbehorende datingapp downloaden.

Zo kun je overal en altijd daten als het even uitkomt. Natuurlijk werken de datingsites ook prima vanaf jouw laptop, tablet of pc. Je komt op beide datingsites contacten tegen die HBO of universitair zijn opgeleid.

Allebei de datingsites zien er gelikt uit. Je kunt onderaan de homepage op informatieve teksten klikken. Ook over de tarieven zijn beide datingsites duidelijk.

Dat ze allebei betrouwbaar en serieus te werk gaan, merk je ook door de nadruk die ze leggen op het handmatig controleren van nieuwe profielen.

e-Matching versus EliteDating: De verschillen

Wat zijn de kosten van lidmaatschap?

De tarieven voor het lidmaatschap wijken flink van elkaar af. Ook de duur waarvoor je een abonnement sluit verschilt.

Van de 2 datingsites is e-Matching veruit de goedkoopste. Je kunt kiezen voor een maandlidmaatschap dat automatisch wordt verlengd en betaalt dan afgerond 20 euro per maand.

Twijfel je nog en overweeg je om 1 maand lid te worden van EliteDating, schrik dan niet van de prijs. Je betaalt dan namelijk 100 euro.

De lidmaatschapskosten van beide datingsites buigen bij een langer lopend abonnement wel naar elkaar toe. Toch blijft e-Matching in alle gevallen een stuk goedkoper.

Je betaalt daar voor een abonnement van 9 maanden slechts 11 euro per maand. Bij EliteDating duurt het langste lidmaatschap 12 maanden. Je betaalt dan 25 euro per maand.

Van de 2 datingsites is e-Matching veruit de goedkoopste. De laagste prijs is 11 euro per maand. Bij EliteDating bedraagt de laagste prijs 25 euro.

Profiel invullen, partnervoorstel krijgen en match

Je vraagt je vast af waar dat verschil in prijs vandaan komt. Het heeft waarschijnlijk te maken met de hoeveelheid werk die er voor jou wordt verzet.

e-Matching gaat als datingsite voor makkelijk en vlot. Je vult jouw profiel in zoals je dit zelf wilt en gaat met het daten aan de slag.

Bij EliteDating wordt hard gewerkt aan een allround profiel. Wanneer je hier lid wordt vul je een complete persoonlijkheidstest in. Die bestaat uit 300 vragen en vergt een half uur tijd om in te vullen.

Uiteindelijk rollen hier de 5 dimensies uit waaruit jouw karakter bestaat. Die helpen het algoritme van de site om dagelijks 3 tot 7 partnervoorstellen aan jou te doen.

Met dit zogenaamde Succesplan van EliteDating neemt de kans op een passende match flink toe.

Bij e-Matching vul je zelf je profiel in. Bij EliteDating wordt jou een persoonlijkheidstest afgenomen met 300 vragen. Op basis daarvan worden dagelijks 3 tot 7 leden aan je voorgesteld.

Net zo serieus of wat meer lichtvoetig?

De oorspronkelijke achtergrond van beide datingsites is verschillend.

e-Matching ging al in 1998 online in Nederland. EliteDating kwam pas later. Deze startup begon in 2008 als datingsite vanuit Berlijn.

Het verschil in Duitse en Nederlands oorsprong is eigenlijk niet merkbaar. Wel is de klantenservice van e-Matching veel toegankelijker, met een direct telefoonnummer dat makkelijk vindbaar is op de website.

Ook onderscheidt e-Matching zich van EliteDating met een tikkeltje meer lichtzinnigheid. Zo is het datingprofiel veel minder grondig, maar bovendien organiseert e-Matching ook offline activiteiten.

Er worden namelijk geregeld speeddate dagen georganiseerd. Die vinden plaats op een fysieke locatie. Ook worden er videospeeddates gehouden.

Dit kan een leuke extra zijn naast alle online dating pogingen die je onderneemt. Ook beschikt e-Matching als enige van de 2 over de Thuiswinkel Waarborg.

Als enige van de 2 organiseert e-Matching fysieke speeddatesessies voor haar leden. De site beschikt over de Thuiswinkel Waarborg en het bellen van de klantenservice is laagdrempelig.

Conclusie: e-Matching of EliteDating?

We hebben nauwkeurig 2 grote datingsites voor hoger opgeleiden tegenover elkaar gezet. Uit deze vergelijking komt een tamelijk helder beeld naar voren.

EliteDating is vooral diepgaand en grondig, e-Matching is wat meer lichtvoetig en voordelig.

Allebei stellen ze zich ten doel om jou op een serieuze manier te koppelen aan een partner waarmee je gelukkig verder kunt leven.

Natuurlijk weet je nooit helemaal zeker welke datingsite voor jou de beste keuze is. Maar misschien kunnen de hiervoor behandelde verschillen jou de weg wijzen.

We vatten het hieronder nog even voor je samen.

Kies voor een lidmaatschap van e-Matching als je:

  • snel en makkelijk een profiel wilt kunnen aanmaken
  • een voordelig lidmaatschap mooi meegenomen is
  • extra activiteiten als speeddaten jou wel leuk lijkt
  • het fijn vindt om even de klantenservice te kunnen bellen

Kies voor een lidmaatschap van EliteDating als je:

  • graag wilt kunnen daten op basis van een gedegen persoonlijkheidstest
  • het prettig vindt om dagelijks 3 tot 7 gerichte partnervoorstellen te krijgen
  • hier wel wat extra lidmaatschapskosten voor over hebt
  • schriftelijk contact met de klantenservice wel zo prettig vindt

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL