Fitbit Charge 4vsFitbit Charge 5

De vergelijking

Fitbit Charge 4 vs Charge 5, welke smartwatch is de beste voor jou? Tegenwoordig vind je diverse modellen met allemaal net iets andere eigenschappen. In 2021 is de Fitbit Charge 5 op de markt gekomen en in dit artikel vergelijken we deze met de Fitbit Charge 5 uit 2020. We zetten de verschillen op een rijtje, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken. 

Fitbit Charge 4 vs. Fitbit Charge 5: de verschillen

Om te ontdekken welke Fitbit het beste past bij jou, beginnen we even met de basics. We zetten de grootste verschillen naast elkaar.

 

OnePlus 10T OnePlus 10 Pro
Geeft herstelcode met Fitbit Premium Geeft herstelcode met Fitbit premium
Meet hartslag en zuurstofgehalte in je bloed Meet hartslag, hartritme en zuurstofgehalte in je bloed
Ingebouwde gps-ontvanger Meet stressbeheersing met EDA sensor
Geen EDA sensor Ingebouwde gps-ontvanger
Geen kleurenscherm Kleurenscherm
Geen muziekbediening Geen muziek bediening

fitbit charge 4 vs charge 5

Fitbit Charge 4 vs. Fitbit charge 5: het prijsverschil

Nu je meer weet over de algemene grote verschillen van de Fitbit Charge 4 vs 5, gaan we in op het prijsverschil. Op de website van Fitbit kun je de Charge 5 voor €109,95 kopen en kun je kiezen uit drie verschillende kleuren voor het bandje. Op andere websites, zoals Bol.com betaal je hier snel al meer geld voor. De Charge 4 wordt niet meer aangeboden op de website van Fitbit zelf, maar gelukkig zijn er nog andere sites waar je het product wel kunt kopen. Op Bol vind je de Fitbit Charge 4 tracker voor €139,95. Als je de prijzen gaat vergelijken, kun je dus eigenlijk beter voor de Charge 5. Koop je deze bij Fitbit zelf dan krijg je de smartwatch inclusief verwisselbaar bandje, een oplaadkabel en een gratis iPhone of Android app die je kunt gebruiken om je Health Tracker in bij te houden.

Fitbit Charge 4 vs. Fitbit charge 5: het ontwerp

De Fitbit charge 4 vs Charge 5, welke heeft een beter ontwerp? Natuurlijk is dit geheel afhankelijk van jouw eisen en smaak, maar we kunnen de verschillen wel uitlichten. Wat opvalt is het verschil in display. Die van de Charge 4 heeft een zwart-wit touchscreen, terwijl de Charge 5 een kleurenscherm heeft. Ook de afmetingen zijn anders, zo heeft de Fitbit Charge 4 een rechthoekig scherm van 35,88 mm x 22,7 mm x 12,5 mm. Het model lijkt qua design wat simpeler en heeft een ‘clean’ uitstraling. De Fitbit Charge 5 heeft een scherm met ronde hoeken met afmetingen van 26,43 mm x 21,93 mm x 14,75 mm. Nog een groot verschil is de behuizing van de trackers. Zo is de Charge 4 gemaakt van kunststof, terwijl de Charge 5 gemaakt is van aluminium. Wel zijn beide modellen waterbestendig tot 50 meter diepte. Bovendien kun je bij beide kiezen uit 3 verschillende kleuren bandjes.

Fitbit Charge 4 vs. Fitbit charge 5: de functionaliteiten

In deze Fitbit Charge 4 vs 5 review kunnen we de functionaliteit natuurlijk niet vergeten. Want uiteindelijk is dat misschien nog wel belangrijker dan het ontwerp zelf. Zoals je in de vergelijking hierboven misschien al opgevallen is, zijn beide modellen voorzien van een optische hartslagmeter. Ook het zuurstof in je bloed wordt gemeten. Bovendien beschikken zowel de Charge 4 als de Charge 5 over een vibratiemotor en ingebouwde gps tracking en daarbij komt nog dat je contactloos kunt betalen dankzij de NFC-functie. Allemaal super handige en leerzame functionaliteiten. Maar er zijn ook een aantal verschillen. De Fitbit Charge 4 vs Charge 5, welke beter is, hangt af van wat je precies zoekt in je tracker. Zo is de Charge 4 voorzien van een hoogtemeter die het aantal verdiepingen die je beklimt bij houdt. Terwijl de Charge 5 een multifunctionele elektrische sensor die past bij Fitbit’s ECG- en EDA scan apps. 

De accuduur

Betreft de accuduur, kunnen we in de Fitbit Charge 4 vs 5 weinig verschil vinden. De batterij van beide modellen gaan ongeveer een week mee, waarbij het zo’n twee uur kost om deze op te laden. 

Fitbit Charge 4 vs. Fitbit charge 5: tijdens het sporten 

Iedereen die al bekend is met de oudere modellen van Fitbit, weet dat het tracken van je gezondheid makkelijk is met een smartwatch. In deze Fitbit Charge 4 vs 5 vergelijking kunnen we wel stellen dat het bijhouden van sport activiteiten op beide modellen nog soepeler is dan eerdere modellen, bijvoorbeeld bij de Fitbit Sense. Waar je voorheen zelf je fitness moest tracken, is de Charge voorzien van SmartTrack. Dit zorgt ervoor dat je training automatisch gemeten wordt bij een verhoogde hartslag, voor het geval je dit zelf vergeet. Bovendien kun je je hartslagzone, SpO2-monitor, slaaptracking en zwemtracking bij houden. Beide zijn voorzien van een GPS waarmee je je tempo en afgelegde afstand kunt meten. 

Fitbit Charge 4 vs. Fitbit charge 5: tijdens ontspanning

Ook in ontspanning staan de trackers niet stil. In deze Fitbit Charge 4 vs 5 review willen we dit dan ook uitlichten. Dankzij de ECG-app en de EDA Scan-app wordt jouw hartslag gemeten en kun je je atriale fibrillatie (AFib) delen met je arts. Daarbij worden je stresslevels in de gaten gehouden, ook tijdens rust. Zowel de Charge 4 als de Charge 5 maken het makkelijk om je gezondheid in check te houden. Net als bij de andere modellen van Fitbit, kun je ook hier weer je slaap bijhouden om meer inzicht te krijgen in jouw slaappatronen. Voor vrouwen is het ook mogelijk om hun ongesteldheid bij te houden. 

fitbit charge 4 vs 5

Wat is in welke situatie het handigst?

Fitbit Charge 4 vs Charge 5, welke is nu precies het beste? Dat ligt aan jouw levensstijl en wat je precies verlangt. Wel kunnen we stellen dat hoewel beide modellen veel overeenkomsten hebben, de Charge 5 een betere keuze is als je meer wilt tracken dan alleen fitness. Je hebt meer zicht op je algehele gezondheid, dankzij de EDA sensor voor het meten van stress. Is dat voor jou geen vereiste, dan is de Charge 4 misschien een betere keuze. Uiteindelijk is er, op het design en enkele functionaliteiten, weinig grote verschillen tussen de Charge 5 vs Charge 4 Fitbit.

FAQ: Fitbit Charge 4 vs 5

Hoe bevestig je een nieuw bandje om de Fitbit Charge 4 en 5?

Draai de Fitbit om, zodat ‘ie met de achterkant naar je toe ligt. Druk de knopjes aan beide zijden in (houd deze ingedrukt) en het bandje laat los, nu kun je deze er voorzichtig vanaf trekken. Vervolgens bevestig je het nieuwe bandje aan de Fitbit. Let erop dat je de gesp op de sluiting van het bandje geplaatst wordt.

Wat zijn de grootste verschillen tussen de Fitbit Charge 4 en 5?

De Charge 5 heeft een kleurenscherm, is voorzien van de ECG-app, EDA Scan-app en de Daily Readiness Score-functies (als je een premium abonnement hebt) en bovendien is de tracker slanker qua design. De Charge 4 heeft deze functies allemaal niet.


Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL