Fitbit SensevsFitbit Charge 5

De vergelijking

De horloges van Fitbit zijn over het algemeen van goede kwaliteit, hebben een luxe uitstraling en beschikken over verscheidene functies. Elk horloge van Fitbit heeft een andere uitvoering en is ook vaak geschikt voor een ander doel. Wist je overigens dat Fitbit onderdeel is van Google?

In deze vergelijkingspagina bespreken we de Fitbit Sense en de Fitbit Charge 5. Daarbij kun je kan dus al vaststellen dat de Fitbit Sense en Charge 5 erg van elkaar verschillen. Om dit duidelijk te maken, kun je de onderstaande tabel raadplegen om in één oogopslag de verschillen te zien.

Fitbit Sense Fitbit Charge 5
Type smartwatch Is een smartwatch Is een activity tracker
Functie herstelscore Beschikt over de functie herstelscore Beschikt over de functie herstelscore
Contactloos betalen mogelijk? Contactloos betalen mogelijk Contactloos betalen mogelijk
Hartslagmeter Heeft de ECG hartslagmeter Heeft de ECG hartslagmeter
EDA sensor Heeft een EDA sensor Heeft een EDA sensor
Accuduur Accuduur: tot 6 dagen Accuduur: tot 7 dagen
GPS sensor Heeft een ingebouwde GPS sensor Heeft een ingebouwde GPS sensor
Gebruikmaken van Spotify? Je kan gebruik maken van Spotify Je kan gebruik maken van Spotify

De Fibit Sense en Fitbit Charge 5 verschillen dus op een aantal aspecten: het ontwerp, de functionaliteiten, accuduur en ook qua prijs. De Fitbit Charge5 is namelijk wat smaller en langwerpiger dan de Fitbit Sense, wat echte smartwatch is. Doordat de Fitbit Sense beschikt over een aantal meer functies, zoals spraakassistentie en de mogelijkheid om Spotify te gebruiken, is de Fitbit Sense wat duurder. De Fitbit Charge 5 lijkt het wel te winnen van de smartwatch op het gebied van accuduur. Hij gaat namelijk langer mee: tot 7 dagen.

De verschillen zullen we nader uitgebreider toelichten. Daarbij bespreken we ook de performance van beide Fitbit horloges tijdens het sporten en in welke situatie de toestellen het handigst zijn om te gebruiken. Tot slot beantwoorden we de meest gestelde vragen. Hierdoor maak jij straks een weloverwogen keuze en ben je 100% blij met jouw aankoop.

Fitbit Sense vs Charge 5: prijsverschil

De Fitbit Charge 5 is de goedkoopste optie van de twee Fitbit horloges. Je legt voor deze uitvoering ongeveer 136,99 euro neer. Voor de Fitbit Sense betaal je ongeveer 227 euro. Let wel op, dit zijn ‘’vanaf’’ prijzen. Al met al ben je net iets duurder uit als je de Fitbit Sense koopt. Of dit verschil in prijs het waard is, is aan jou en wat jij belangrijk vindt.

Fitbit Sense vs Charge 5: het ontwerp

Om te beginnen is de Fitbit Sense een smartwatch; hij is vierkant en heeft een stijlvolle RVS behuizing wat zorgt voor een luxe uitstraling. De bandjes sluiten goed aan op het scherm en hij is beschikbaar in 3 kleuren: wit/goud, zwart en groen/zilver.

De Fitbit Charge 5 daarentegen is een activity tracker, maar hij levert zeker niet in op stijl. Doorgaans zijn activity trackers vaak langwerpig en smaller qua ontwerp. De Charge 5 is echter de eerste die beschikt over een kleurenscherm. Je kan de Charge 5 kopen in 3 kleuren: wit/goud, zwart en blauw/zilver.

Fitbit Sense vs Fitbit Charge 5: de functionaliteiten

Waar de twee in overeenkomen is dat je contactloos kan betalen. Daarbij is meldingen ontvangen en beheren ook geen opgave voor beide Fitbit uitvoeringen. Verder beschikt zowel de Fitbit Sense als de Charge 5 over een ingebouwde GPS, herstelscore en EDA-sensor.

Kortom; de Fitbit Sense en Fitbit Charge 5 beschikken over dezelfde gezondheidsfunctionaliteiten. Waar de Fitbit Sense wél over beschikt en de Charge 5 niet is de mogelijkheid om Spotify te gebruiken. Daarbij heeft de Fitbit Sense een spraakassistent en Charge 5 niet.

Fitbit Sense vs Fitbit Charge 5: accuduur

Een ander aspect waar de Fitbit Sense en de Charge 5 in verschillen is de accuduur. De Fitbit Charge 5 lijkt het te winnen van de Sense. Het verschil? De Charge 5 gaat een dag langer mee. Het opladen van de Fitbit Charge 5 kan met USB-poort en volledige oplaadbeurt duurt zo’n 1 à 2 uur. Het opladen van de Fitbit Sense gaat een stuk sneller. Binnen 12 minuten is jouw Fitbit Sense gereed voor de hele dag. De oplader is overigens hetzelfde en beschikt over een USB-aansluiting waardoor je hem makkelijk kunt koppen aan een laptop, powerbank of adapter.

Fitbit Sense vs Fitbit Charge 5: tijdens het sporten

Beide zijn uitermate geschikt voor tijdens het sporten dankzij de uitgebreide gezondheidsfuncties. De herstelscore houdt bij of je klaar bent voor de volgende work-out of dat je even moet pauzeren. Net als de Charge 5 heeft de Sense een ECG-hartslagmeter voor het maken van hartfilmpjes en een EDA-sensor. Met de EDA-sensor kun je nauwkeurig je stress meten. Tenslotte kun je de resultaten van jouw work-outs terugvinden in de Fitbit App. Dit kan wel alleen als je in bezit bent van de Fitbit Sense.

Welke situatie is het handigst?

Voor wie op zoek is naar alles in één raden wij de Fitbit Sense aan, omdat hij goede gezondheids- en smart functies heeft. Specifiek op zoek naar een acitivity tracker? Dan is de Fitbit Charge 5 de beste optie voor jou. Niet alleen houdt hij nauwkeurig jouw gezondheid in de gaten, je kan er ook contactloos mee betalen.

FAQ

Hoe bevestig je een nieuw bandje om de Fitbit Sense vs Fitbit Charge 5?

Om een bandje van de Fibit Sense te verwisselen, volg de volgende stappen:

1. Draai de Fibit Sense om en zorg voor een zacht ondervlak zodat je scherm niet beschadigd.
2. Op de achterkant van de Fitbit Sense zit een knopje, druk deze in en ontkoppel het bandje.
3. Om een ander bandje te bevestigen, moet je het bandje recht in de Fibit Sense stoppen.

Wil je een bandje van de Fitbit Charge 5 verwisselen? Volg dan de volgende stappen:

1. Draai de Fitbit Charge 5 om en zorg voor een zacht ondervlak zodat je scherm niet beschadigd.
2. Op de achterkant van de Fitbit Charge 5 zitten band vergrendelingen, zoek ze op en druk deze in.
3. Je kan de band nu ontkoppelen van de Charge 5.
4. Om een ander bandje te bevestigen, klik je het bandje aan de tracker. Je hoort als het goed is een klik.

Wat zijn de grootste verschillen tussen de Fitbit Sense vs Fitbit Charge 5?

De grootste verschillen tussen de Fitbit Sense en de Fitbit Charge 5 zijn: de functie, het ontwerp, de accuduur en dat de Fitbit Sense beschikt over 2 meer functies: Spotify en spraakassistentie. Daarbij is de Sense duurder.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL