Garmin Vivoactive 4 vsGarmin Vivoactive 4S

De vergelijking

De smartwatch Garmin Vivoactivate 4 is een horloge met diverse functies en sensoren die gemaakt is om je fitness prestaties te tracken. Vergelijkbaar met de Fitbit en andere smartwatches, kun je persoonlijke doelen stellen en deze bij houden. In de Garmin Vivoactive 4 vs 4S vergelijken we de grootste verschillen van deze horloges die beide in 2019 zijn uitgekomen. 

Garmin Vivoactive 4 2019

 • Realistische ogende animaties ter ondersteuning
 • Muziek opslag standaard aanwezig
 • Pulsoximeter en Body Battery voor meer inzicht in conditie
 • Garmin Pay 
 • Luxe uitstraling voor alle gelegenheden
 • Display binnenshuis aan donkere kant

Garmin Vivoactive 4S 2019

 • Realistische ogende animaties ter ondersteuning
 • Muziek opslag standaard aanwezig
 • Pulsoximeter en Body Battery voor meer inzicht in conditie
 • Garmin Pay 
 • Kleiner van formaat
 • Display binnenshuis aan donkere kant
 • Kortere polsband

Garmin Vivoactive 4 vs 4S

Garmin Vivoactive 4 vs 4s: het prijsverschil

De Garmin Vivoactive 4 vs 4s, wat is het verschil qua prijs eigenlijk? Als je de Garmin smartwatch koop varieert de prijs van €199,- op Bol.com tot aan €229,99 op de website van Garmin zelf. Deze prijs geldt voor beide modellen, alleen is de 4s over het algemeen vaak iets goedkoper. Het is dus vooral belangrijk om verschillende sites te vergelijken!

Garmin Vivoactive 4 vs 4s: het ontwerp

Vergelijkbaar met de Vivoactive 3, hebben de 4 en 4s een rond scherm met touchscreen. Alleen komt het scherm iets meer naar voren en heeft die een hogere resolutie met 260 x 260 pixels. Bovendien is er een fysieke knop toegevoegd aan de zijkant van de smartwatch. Hiermee kun je het schermpje nog makkelijker besturen. Het grote verschil van de Garmin Vivoactive 4s vs 4, is de grootte van de horlogekast. Zo heeft de Vivoactive 4 een formaat van 45 mm (diagonaal). Terwijl de 4s een formaat van 40 mm heeft en dus een stuk kleiner is. Het display is transreflectief en dus is het scherm goed leesbaar in het daglicht. Let wel: als je binnen bent is het beeld minder goed zichtbaar. Beide modellen hebben een klassieke en luxueuze uitstraling en passen bij ieder moment!

Garmin Vivoactive 4 vs 4s: de functionaliteiten

De Garmin 4 vs 4s, welke heeft de betere functionaliteiten? Op de website van Garmin staat dat beide horloges een hartslagmeter hebben, die waarschuwingen geven bij een abnormale hartslag. Daarbij wordt de bloedzuurstofsaturatie gemeten én meten ze beide dagelijks je stresslevel. Ook GPS, een baromethische hoogtemeter, accelerometer, kompas en versnellingsmeter zitten allemaal verwerkt in de smartwatch. Je kunt de Garmin verbinden met je telefoon waardoor je meldingen ontvangt en gemakkelijk muziek kunt afspelen via de smartwatch. 

Garmin Vivoactive 4 vs 4S: accuduur

De batterijduur van de smartwatches zijn wel verschillend. De Vivoactive 4 kan zo’n 8 dagen meegaan. Luister je aan een stuk door muziek en gebruik je de GPS, dan gaat ‘ie 6 uur mee. Bij de vs is dat nog minder, de accuduur gaat ongeveer 7 dagen mee, waarvan 5 uur in de muziek en gps-mode. 

Garmin Vivoactive 4 vs 4s tijdens het sporten

Ook tijdens het sporten beschikken zowel de Vivoactive 4 als de 4s over diverse sportactiviteiten zoals fitness, zwemmen, yoga, wintersport en golf. Daarbij is het mogelijk om te kijken naar geanimeerde beelden van verschillende sporten, zodat je precies weet hoe je deze moet uitvoeren. Je kunt zelf workouts samenstellen met trainingsprogramma’s via Garmin connect en dankzij de Body Battery functie kun je dagelijks je energieniveau inzien. Wist je dat er meer verschillen zitten tussen Garmin andere merken? Garmin Vivoactive 4s vs Samsung Galaxy watch 4 heeft als extra functie bijvoorbeeld ook nog een gewicht tracker en dit kan handig zijn als je wilt afvallen of aankomen. 

Garmin Vivoactive 4 vs 4s tijdens de ontspanning

Garmin Vivoactive 4s vs 4, ze doen het beide ook net zo goed in ontspanning. Zo worden er herinneringen gestuurd als het tijd is om te relaxen en natuurlijk wordt ook je slaap bijgehouden. Bovendien kun je dus je stress levels volgen en is het voor vrouwen gemakkelijk om hun menstruatie cyclus te tracken en bij te houden. Gedurende de dag en in je slaap word je bloedzuurstof af en toe gemeten. Rust is net zo belangrijk als actief bezig zijn en dat begrijpt deze smartwatch als geen ander.

Welk bandje is voor jou geschikt?

Het grootste verschil tussen de Garmin Vivoactive 4s vs 4, is dan wel het polsbandje. Eerder hebben we dit al even kort toegelicht, maar de Garmin 4s heeft een korter bandje. Bovendien is de 4s lager in gewicht, namelijk 40 gram in plaats van 50 gram. Heb je smalle polsen, dan is de 4s wellicht een betere keuze voor jou! 

Garmin Vivoactive 4s vs Samsung Galaxy watch 4

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten smartwatches, waaronder ook die van Apple en Samsung. De Samsung Galaxy watch 4 is een populaire en daarom nemen we deze even kort mee in deze vergelijking. De Galaxy smartwatch heeft een groter scherm en is minder zwaar. Daarbij kun je ‘m draadloos opladen en meet die meerdere activiteiten dan de Vivoactive 4(s). Maar, daar betaal je dan ook gelijk weer een stuk meer geld voor. 

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL