Google Chromecast V3vsNvidia Shield TV

De vergelijking

Met een mediaspeler geniet je van de voordelen van een smart-tv, zonder te hoeven investeren in een hele nieuwe televisie.

In dit artikel vergelijken we twee verschillende mediaspelers die op dit moment verkrijgbaar zijn.

De Google Chromecast V3 en de Nvidia Shield TV: de overeenkomsten

Besturingssysteem

Beide mediaspelers werken met een android besturingssysteem.

Wifi

Je kunt deze twee mediaspelers verbinden met Wifi om zo je favoriete films te streamen. Daarnaast heb je met de Nvidia Shield TV de mogelijkheid om een internetkabel aan te sluiten.

Gebruik deze mediaspelers via de Wifi, of sluit een internetkabel aan met de Nvidia Shield TV!

Aansluiting

Zowel de Google Chromecast V3 als de Nvidiea Shield TV verbind je met je tv door middel van HDMI. Let wel, bij de Nvidia Shield TV wordt geen HDMI-kabel meegeleverd.

Via de HDMI aansluiting op je tv stream je al je media zonder problemen!

Streamingdiensten

Met beide apparaten heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van alle populaire streamingdiensten.

Deze mediaspelers werken met al je favoriete streamingdiensten!

De Google Chromecast V3 en de Nvidia Shield TV: de verschillen

Interface en apps

Een groot verschil tussen deze twee apparaten zit in de manier hoe je ze gebruikt.

Bij de Google Chromecast stream je media vanaf een ander apparaat, bijvoorbeeld vanaf je telefoon. Je installeert een app op je telefoon, om vervolgens media uit die app af te spelen op je tv via de Chromecast.

De Nvidia Shield TV daarentegen heeft een eigen interface van waaruit je apps kunt openen. De Shield TV wordt geleverd met een aantal vooraf geïnstalleerde apps en biedt daarnaast de mogelijkheid om aanvullende apps en games te downloaden uit de Google Play Store. Uiteraard is het ook hier mogelijk om media te streamen vanaf je telefoon op dezelfde manier als met de Chromecast.

De Google Chromecast V3 speelt media vanaf een ander apparaat op je tv, de Nvidia Shield TV is een op zichzelf staand apparaat waarop je apps installeert.

Ondersteuning bestanden

Hoewel de Google Chromecast V3 de meest populaire bestandsindelingen ondersteunt, biedt de Nvidia Shield TV op dit gebied veel meer mogelijkheden. Zo kan je met de Nvidia Shield TV gebruik maken van Dolby Digital audio, wat met de Google Chromecast V3 geen optie is.

De Nvidia Shield TV ondersteunt meer bestandstypes dan de Google Chromecast V3.

Bediening

Zoals eerder genoemd, bestuur je de Google Chromecast via je telefoon. Hierbij kan je gebruik maken van een groot aantal apps met Chromecast ondersteuning.

De Nvidia Shield TV bedien je met de meegeleverde afstandsbediening, welke een ingebouwde microfoon heeft voor bediening met je stem. Daarnaast is er de mogelijkheid om een Nvidia Shield Controller aan te schaffen, deze komt vooral van pas bij het spelen van games op de Shield TV.

Mocht je nou liever geen fysieke afstandsbediening gebruiken, dan kun je de Shield TV ook prima bedienen met je telefoon.

De Nvidia Shield TV heeft een afstandsbediening met spraakbesturing!

Resolutie en beelddefinitie

De Nvidia Shield TV heeft een resolutie van 2160×3830 pixels, en biedt daarmee de mogelijkheid om te streamen in Ultra HD (4K). Dit is uiteraard alleen mogelijk met een tv die dit ook ondersteunt.

Met de 1080×1920 pixel resolutie van de Google Chromecast V3 kan je rekenen op een Full HD beelddefinitie, wat voor veel tv’s ook het maximum is.

Beide apparaten hebben een hoge resolutie en prachtige beelddefinitie. De Nvidia Shield TV heeft de mogelijkheid om in 4K resolutie te streamen!

Prijs

Het verschil tussen de specificaties van deze twee apparaten is ook terug te zien op het prijskaartje. De Nvidia Shield TV is namelijk al snel 3 tot 4 keer zo duur als de Google Chromecast V3.

De Google Chromecast V3 is een stuk budgetvriendelijker!

Opslag

In tegenstelling tot de Chromecast, die uitsluitend geschikt is voor het streamen vanaf een ander apparaat, beschikt de Nvidia Shield TV over een ingebouwde harde schijf van 8GB.

Daarnaast is dit geheugen uit te breiden met een microSD geheugenkaart, om zo offline je eigen media af te spelen.

De Nvidia Shield TV heeft ingebouwde opslag!

Intern werkgeheugen (RAM)

De Google Chromecast V3 heeft een intern werkgeheugen van 512 MB. Het werkgeheugen van de Nvidia Shield TV is met 2 GB bijna vier keer zo groot.

Grootte en gewicht

De Google Chromecast is erg compact.

Deze kleine ronde schijf hang je achter de tv aan de HDMI-poort.

De voedingskabel kan je aansluiten op een usb-poort van je tv of een stopcontact, op deze manier is hij in veel gevallen niet eens zichtbaar.

De Nvidia Shield TV is wat groter en zal een plek nodig hebben om te staan. Met een lengte van 16,5 cm is het apparaat echter nog steeds compact genoeg om bijvoorbeeld mee te nemen op reis.

De Google Chromecast V3 is veel makkelijker te verstoppen achter je tv!

Conclusie: Google Chromecast V3 of Nvidia Shield TV?

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om media te streamen vanaf je telefoon?

Dan is de Google Chromecast V3 een hele goede oplossing. Het is een mediaspeler met weinig poespas en prima kwaliteit die het streamen gewoon net even wat makkelijker maakt.

Heb je liever een wat uitgebreider apparaat met veel mogelijkheden en fantastische kwaliteit?

Dan is de Nvidia Shield TV wellicht iets voor jou. Deze mediaspeler is echt een op zichzelf staand apparaat dat een hele goede aanvulling is op je media set-up.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL