Google Chromecast V3vsXiaomi Mi Box S

De vergelijking

Met de Chromecast en Xiaomi box verander je iedere televisie in een smart TV. Je kunt zo eenvoudig apps als Netflix, Spotify en Youtube naar je televisie streamen. In dit artikel vergelijken we twee modellen zodat jij er achter komt welk apparaat het beste past bij jouw wensen.

De Google Chromecast V3 en de Xiaomi Mi Box S EU: De overeenkomsten.

Simpele smart-tv

Beide producten toveren je tv om in een smart-tv. Via de Chromecast en Xiaomi Mi Box kun je alles wat je wilt eenvoudig kijken op je tv. Beide apparaten zijn eenvoudig te bedienen.

Maak van je tv eenvoudig een smart-tv met beide apparaten.

Android besturing

Beide apparaten werken op het besturingssysteem Android. Dit betekent dat de applicaties waarmee het apparaat samenwerkt op dezelfde manier werken op je tv. Het maakt niet uit welk besturingssysteem je telefoon heeft, je kunt namelijk ook via iPhones je favoriete film of serie streamen naar de apparaten.

Beide apparaten draaien op het Android besturingssysteem.

De Google Chromecast V3 en de Xiaomi Mi Box S EU: De verschillen.

Prijs

Voor de Google Chromecast betaal je rond de 40,-. De Mi Box van Xiaomi is uitgerust met meer functies en is verkrijgbaar voor bijna het dubbele.

Bij een kleiner budget is de Google Chromecast een betere keuze.

3D Functie

De Xiaomi beschikt over een 3D functie. Hiermee is het mogelijk om 3d films te kijken. De V3 Chromecast van Google beschikt hier niet over.

Als je graag 3D films kijkt is de Xiaomi Mi Box S de beste keuze!

Videoresolutie

De Xiaomi Mi Box is uitgerust met een videoresolutie van 3840 x 2160 (4K). Dit is erg hoog in vergelijking met de Google Chromecast, waarbij dit respectievelijk 1920 en 1080 pixels zijn. (lees onze vergelijking tussen Google Chromecast en de Chromecast Ultra als je ook 4K wilt).

Wil je alles in hoge 4K kwaliteit zien? Kies dan voor de Xiaomi Mi Box S!

Intern werkgeheugen (RAM)

De Xiaomi beschikt over een aanzienlijk hoger werkgeheugen dan de Google Chromecast. De Xiaomi heeft een werkgeheugen van 2 GB, de variant van Google slechts 512 MB.

De Xiaomi Mi Box S kan met het hogere werkgeheugen beter presteren op hoge kwaliteit.

Opslagcapaciteit

De Chromecast heeft geen opslagcapaciteit. Het apparaat is echt bedoeld om vanaf je smartphone of tablet video en audio naar je tv te streamen.

Bij de Xiaomi kun je ook nog extra applicaties installeren die je op tv kan openen. De Xiaomi Mi Box S heeft om dit goed te ondersteunen 8 GB opslagcapaciteit.

Op de Xiaomi Mi Box S kun je zelf apps installeren.

Hoofdtelefoon aansluiting

De Mi Box beschikt over een hoofdtelefoon aansluiting waardoor je het geluid niet perse via de televisie hoeft af te spelen. De Google uitvoering beschikt niet over een hoofdtelefoon aansluiting.

Luister je graag via een hoofdtelefoon? Kies dan voor de Mi Box.

Google Assistant

In de Xiaomi Mi Box S zit een microfoon ingebouwd die werkt met de Google Assistent. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een serie op Netflix aanzetten door dit hardop te vragen aan de box. Verder kun je lekker gaan zitten en hoef je niks meer te doen.

Bij de Xiaomi Mi Box S kun je Google Assistent gebruiken om je favoriete serie aan te zetten.
 

Afstandsbediening

De Google Chromecast gebruik je via je telefoon, tablet, laptop of ander apparaat. Ook de Xiaomi Mi Box S is via deze apparaten te gebruiken.

De uitvoering van Xiaomi heeft daarnaast ook nog een afstandsbediening waarmee je in de apps kunt zoeken naar wat je wilt horen of zien.

Daarnaast kun je ook nog via HDMI een ander apparaat aansluiten en daar audio of video van afspelen.

Wil je graag met afstandsbediening werken? Kies dan de Xiaomi Mi Box S!

Grootte

De Chromecast is een klein apparaatje dat je vaak achter je televisie stopt en daarna uit het zicht verdwijnt. De Xiaomi Mi Box S is een echte mediabox die je vaak wel in het zicht hebt staan.

De Xiaomi Mi Box S is ongeveer twee keer zo groot als de Chromecast en is met een gewicht van 150 gram vergeleken met de 40 gram van de Chromecast ook een stuk zwaarder.

De Chromecast is een lichtere, kleinere en makkelijker te verstoppen apparaat.

Conclusie: Google Chromecast V3 of Xiaomi Mi Box S EU?

Tussen de twee apparaten zit een groot verschil in prijs en functies.

De Chromecast is handig als je alles vanaf je telefoon wilt streamen naar je tv.

Dit is ook mogelijk via de Xiaomi Mi Box S, maar deze is zelfs uitgerust met extra functies waardoor je deze ook op je televisie kunt openen.

Daarnaast biedt de Xiaomi Mi Box S de mogelijkheid om alles in hogere kwaliteit te zien. Als je veel waarde hecht aan extra features zoals 4K of 3D beelden is de Mi Box de beste keus!

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL