Google Nest DeurbelvsGoogle Nest Hello

De vergelijking

Werd de introductie van een video deurbel eerst nog gezien als een unieke ontwikkeling, inmiddels zijn ze op veel voordeuren te vinden.

Er zijn een paar merken die zich hebben opgewerkt tot marktleider. Google is er daar 1 van en bracht de videobellen onder in haar Nest Aware productenlijn.

De Google Nest Hello videodeurbel verscheen in 2018 op de markt. Hij is intussen flink in prijs gedaald. Je kunt hem momenteel bestellen voor 199 euro.

De Google Nest Deurbel werd in de tweede helft van 2021 door de fabrikant uitgebracht. Die kun je nu voor 179 euro kopen.

Het is duidelijk dat de modellen elkaar opvolgen. Naast een flink aantal overeenkomsten zijn er ook verschillen. Welke moet je dan kiezen in zo’n geval?

Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de Google Nest Deurbel en Google Nest Hello voor je naast elkaar gezet.

Google Nest Deurbel en Google Nest Hello: De overeenkomsten

Beide Google bellen doen hun werk via de bestaande wifi-verbinding in jouw woning of bedrijf. Daarvoor is wél nodig dat je een sterk wifi-signaal hebt op de plek waar de deurbel is gemonteerd.

De bellen zijn in staat om video en spraak te verzorgen. Zo kun je op je smartphone zien wie er voor de deur staat en tegen die persoon praten. Dit kan zowel overdag als ’s nachts, want beide videobellen beschikken over nachtzicht. Je maakt gebruik van de Google Nest app.

De videobeelden kunnen ook worden opgeslagen. Dit gebeurt in de cloud en vereist een Nest Aware abonnement van circa 50 euro per jaar.

Google Nest Deurbel versus Google Nest Hello: De verschillen

Netstroom of accu?

Het belangrijkste verschil tussen de 2 modellen heeft te maken met de stroomvoorziening. De Google Nest Hello beschikt niet over een eigen stroomvoorziening. Hij moet gevoed worden met stroom uit het stopcontact.

Natuurlijk moet die stroom worden getransformeerd naar een lagere spanning dan 220 volt. Je hebt er een aparte beltransformator voor nodig die minstens 12 volt spanning levert.

Dat is in de Nederlandse omstandigheden vaak wat lastig. De standaard stroomdraden bij een Nederlandse voordeur voorzien meestal maar in een spanning van 8 volt.

Omdat veel mensen het niet zo zien zitten om zelf met stroomdraden en beltrafo’s aan de slag te gaan, is vaak een monteur nodig om de Hello videobel te installeren.

Bij de nieuwere Nest Deurbel heeft Google daar verandering in gebracht. Deze deurbel kun je wél aansluiten op een 8 volts stroomdraad. Maar het belangrijkste verschil is eigenlijk dat hij ook heel goed werkt op zijn ingebouwde batterij.

Vooral die batterijvoeding kun je zien als een groot voordeel. Je kunt de belknop nu dus zonder verdere plichtplegingen naast de deur ophangen. Bovendien doet de Nest Deurbel zijn werk ook vlekkeloos op plekken waar helemaal geen stroomaansluiting is.

Wél moet je hem af en toe weer weghalen. Want met de meegeleverde kabel moet hij geregeld een tijdje aan de lader liggen. Op zo’n moment heb je dus geen deurbel naast de deur hangen.

Rond de stroomdraad van 8 volt doen overigens verschillende verhalen de ronde. Soms schijnt de bestaande beltransformator te weinig ampère te leveren en moet hij alsnog vervangen worden voordat de boel werkt.

De Google Nest Hello werkt alleen wanneer hij met een stroomdraad wordt gevoed. De Google Nest Deurbel kan daarnaast ook functioneren op zijn ingebouwde accu.

Wat je zonder Nest Aware abonnement ziet

Bij een videodeurbel van Google heb je altijd een abonnement nodig om de beelden te kunnen bewaren. Dit betekent overigens niet dat er geen enkele functie werkt zonder dit Nest Aware abonnement. Wel is er verschil tussen beide bellen in wat zij dan bieden.

De oudste van de 2, de Nest Hello, attendeert je zonder abonnement op bewegingen bij de camera  en laat persoonsmeldingen zien.

De Nest Deurbel is door verbeterde techniek in staat om meer onderscheid aan te brengen in haar waarschuwingen. Zonder abonnement krijg je bij deze bel persoons- en bewegingsmeldingen, maar toont hij je ook meldingen van pakketjes, dieren en voertuigen.

Bovendien kun je met de Nest Deurbel altijd 3 uur terugkijken in de geschiedenis, in de vorm van videoclips. Zelfs als de wifi of stroom uitvalt, blijft hij beelden opnemen.

De Google Nest Deurbel biedt zonder abonnement diverse specifieke meldingen en 3 uur videoclips. De Google Nest Hello toont zonder abonnement alleen bewegings- en persoonsmeldingen.

Kwaliteit en vorm van het opgenomen beeld

Bij het maken van opnames merken we nog een ander verschil op. De oudere Google Nest Hello is hierin namelijk iets meer bedreven. Hij kan 24 uur aaneengesloten video opnemen. De Nest Deurbel doet dit niet.

Ook heeft het beeld van de Hello een wat hogere resolutie. Namelijk 1600 x 1200 pixels, tegenover 960 x 1280 pixels bij de Nest Deurbel.

Maar ook de beeldverhouding is bij de twee videobellen verschillend. De oudere Nest Hello filmt een beeld van 4:3 en een hoek van 160 graden. Daarmee zie je groepen mensen in de hele breedte.

De Google Nest Deurbel filmt in een verhouding van 3:4 en 145 graden. In dit meer verticale beeld zie je mensen van top tot teen en ook de spullen die eventueel op de grond staan.

De Google Nest Hello filmt met hoge resolutie een brede horizontale hoek, eventueel 24 uur lang. De Google Nest Deurbel filmt vooral verticaal, niet continu en in iets lagere resolutie.

Conclusie: Google Nest Deurbel of Google Nest Hello?

Beide videodeurbellen liggen qua functionaliteit dicht naast elkaar. Wél is het opgenomen beeld van de oudere Nest Hello van hogere kwaliteit en vooral horizontaal georiënteerd.

De nieuwere Nest Deurbel kun je ophangen zonder dat er een stroomaansluiting nodig is. Je hebt dus geen draden meer nodig.

Kies voor de Google Nest Deurbel als je:

  • de bel graag snel en makkelijk op elke plek wilt kunnen installeren
  • een verticaal beeld informatiever vindt
  • zonder abonnement toch een flinke functionaliteit verwacht

Kies voor de Google Nest Hello als je:

  • zelf handig bent met stroomdraden en beltransformatoren
  • van de hoogste beeldkwaliteit wilt genieten
  • in ieder geval een Nest Aware abonnement gaat nemen

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL