Google Nest DeurbelvsRing Video Deurbel 4

De vergelijking

Er komen steeds meer videobellen om naast je voordeur op te hangen. Grote concurrenten Google en Amazon bieden allebei een eigen model aan.

Hierbij gaat het om de Deurbel 4 van Ring (Amazon) en de Nest Deurbel van Google. Qua prijs onderscheiden ze zich weinig van elkaar.

De videobel van Ring kost 199 euro. Die van Google is 2 tientjes goedkoper.

De Ring deurbel werd in voorjaar 2021 op de markt gebracht. De Nest van Google kwam in het najaar van 2021 op de markt.

Google en Amazon opereren allebei vanuit Amerika. Dat is handig om te weten, want voor de opslag van privacygevoelige gegevens geldt dus het Amerikaanse recht.

Nu de videobellen steeds betaalbaarder worden en makkelijk te bedienen zijn, wil jij natuurlijk weten in welk opzicht ze van elkaar verschillen.

Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de Google Nest Deurbel en Ring Deurbel 4 voor je naast elkaar gezet.

Google Nest Deurbel en Ring Deurbel 4: De overeenkomsten

Laten we eerst eens kijken naar de overeenkomsten.

Bij de Deurbel 4 van Ring kun je voor de stroomvoorziening kiezen tussen netstroom via een beltransformator of stroom uit de oplaadbare accu in de bel.

Met de Nest Deurbel heeft Google nu ook een deurbel die op een oplaadbare accu kan werken. Een hele verbetering ten opzichte van het voorgaande model, de Nest Hello. Maar je kunt de nieuwe Nest Deurbel natuurlijk ook op het stroomnet aansluiten.

Aangezien de videobellen via jouw wifi-netwerk functioneren, is het noodzakelijk dat dit netwerk een sterk signaal heeft rond de plek waar je de videobel monteert. Het kan dus nodig zijn een wifi-booster te plaatsen bij de voordeur of bij de tuindeur waar je de videobel wilt plaatsen.

De videocamera’s in allebei de bellen nemen beelden op in een resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Aan hun IP-certificaat kun je zien dat beide videobellen bestand zijn tegen opspattend water. Allebei zijn ze hiervoor met het cijfer 4 gecertificeerd.

Google Nest Deurbel versus Ring Deurbel 4: De verschillen

De kosten van het abonnement

Kijk je wat serieuzer naar de specificaties, dan blijken de videobellen best wel van elkaar te verschillen.

Om te beginnen de kosten voor het abonnement. Wil je alle functie van de videobellen kunnen gebruiken, dan is het nodig om daar een abonnement voor af te sluiten.

Beelden en meldingen worden dan opgeslagen in de cloud, zodat je ze later kunt terugkijken en kunt bewaren als je dat wilt.

Google vraagt voor haar abonnement het meeste geld. Je betaalt er namelijk € 50,00 per jaar voor. Ring van Amazon is wat goedkoper. Hier betaal je per jaar € 30,00 voor een abonnement.

Het abonnement voor cloudopslag is bij de Google Nest Deurbel met € 50,00 per jaar duurder dan bij Ring 4 Deurbel waar je € 30,00 betaalt.

Gebruik zonder abonnement

Maar is zo’n abonnement ook altijd nodig? Hier zie je tussen de 2 deurbellen een belangrijk verschil.

De Ring 4 slaat niets op als je geen abonnement hebt afgesloten. Wel kun je hem in een live situatie gebruiken. Je ziet dan de beelden en kunt praten met iemand voor de deur. Maar de beelden blijven niet bewaard en ook de meldingen die je hebt gemist kun je niet terugzien.

Bij de Nest Deurbel is dit een beetje anders. Ook nu wordt niets in de cloud bewaard zonder abonnement. Maar de videobel bewaart wel steeds de gebeurtenissen van de afgelopen 3 uur voor jou.

Dus ook zonder abonnement kun je bij de Nest zien wie of wat er voor de deur stond in de afgelopen 3 uur. Het wordt je getoond in de vorm van videoclips.

Maar bedenk wel: Gebeurt dit vroeg in de nacht, dan zijn de clips meestal weer verdwenen als je er ’s morgens naar wilt kijken. De 3 uur zijn dan verstreken.

Ook zonder abonnement bewaart de Google Nest Deurbel videoclips van gebeurtenissen in de afgelopen 3 uur. De Ring Deurbel 4 bewaart dan niets.

Hoe is de beeldkwaliteit?

Het aantal pixels van de opnames is bij de 2 videobellen hetzelfde. De kwaliteit van de Google beelden kan wel beter uitvallen. In de Google Nest camera is namelijk HDR-techniek ingebracht.

HDR staat voor High Dynamic Range. Het beeld is kleurrijker en realistischer. Is er sprake van fel licht of tegenlicht, dan helpt HDR je aan een beter beeld. Dit geldt ook bij heel weinig licht tijdens opnames in de nacht.

Door toegepaste HDR-techniek is het beeld bij de Google Nest Deurbel van hoogwaardiger kwaliteit dan dat van de Ring 4 Deurbel.

Horizontaal beeld of verticaal beeld?

Schroef je een videobel naast je voordeur, dan wil je echt goed kunnen zien wat er allemaal gebeurt. Beide videobellen leveren een scherp beeld, maar het gebied dat ze vastleggen verschilt.

Zo is in de Google bel een beeldverhouding van 3:4 opgenomen. Dit zorgt voor beelden die bezoekers van top tot teen in beeld brengen. Ook pakjes en dieren op de grond kun je ermee zien.

De beeldverhouding bij de Ring 4 bestrijkt 160 graden horizontaal en 84 graden verticaal. Je krijg hierdoor dus een beeld met meer breedte. Staat er een groep mensen voor je deur, dan vallen er niet gauw personen buiten beeld.

Maar staat een bezoeker vlak voor de deur, dan zul je met de Ring 4 geen onderbenen in beeld zien. Ook de grond vlak voor je deur blijft buiten beeld.

Het beeld van de Ring 4 Deurbel laat vooral veel breedte zien. Het beeld van de Google Nest Deurbel is verticaler en toont ook voeten, pakje en dieren op de grond.

Wat de videodeurbel herkent

Beide videodeurbellen zijn in staat om personen te herkennen. Komt diegene bij je langs, dan vertelt jouw videobel wie er voor de deur staat.

Bij de Google Deurbel komt daar nog iets bij. Deze deurbel weet namelijk onderscheid te maken tussen mensen, dieren, pakketjes en voertuigen die in beeld komen. Je krijgt daar steeds apart een melding van.

De Google Nest Deurbel biedt net als de Ring 4 Deurbel persoonsherkenning, maar maakt bovendien onderscheid tussen mensen, dieren, pakketjes en voertuigen.

Conclusie: Google Nest Deurbel of Ring Deurbel 4?

Ook nu blijkt weer: de ene videodeurbel is de andere niet. Er zitten best wel wat verschillen tussen beide deurbellen.

Bovendien is het uiterlijk van deze videobellen heel verschillend. Maar dat is vooral een kwestie van persoonlijke smaak.

Kies voor de Google Nest Deurbel als je:

  • de videobel met de laagste aanschafprijs wilt kopen
  • tegelijk ook de beste beeldkwaliteit zoekt
  • zonder abonnement zo optimaal mogelijk van je videodeurbel wilt profiteren

Kies voor de Ring Deurbel 4 als je:

  • de videobel met het goedkoopste jaarabonnement wilt kopen
  • de bel in ieder geval met abonnement wilt gaan gebruiken
  • het liefst een zo breed mogelijk videobeeld wilt zien

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL