Google Nest HellovsEufy Deurbel

De vergelijking

De ontwikkeling van slimme voordeurbellen vindt in hoog tempo plaats. Diverse merken bevinden zich technologisch in de voorhoede.

Google met zijn Google Nest Hello uit 2018 en Anker met zijn Eufy Doorbell uit 2020 zijn er daar twee van.

Vergelijken we de prijs van beide videodeurbellen, dan is de Eufy Doorbell van Anker een paar tientjes goedkoper dan de Google Nest Hello.

Het is dus de moeite waard om uit te zoeken of de hogere prijs van de Google Nest Hello een keuze voor die deurbel rechtvaardigt.

Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de Google Nest Hello en Eufy Doorbell voor je naast elkaar gezet.

Google Nest Hello en Eufy Doorbell: De overeenkomsten

Beide video deurbellen zorgen voor een beeldverbinding als er wordt aangebeld.

Zowel de beelden van de Google Nest Hello als die van de Eufy Doorbell bekijk je op je telefoon.

Daarvoor gebruik je een bijbehorende app, die zowel voor Android als Apple telefoons werd ontwikkeld.

De verbinding tussen video deurbel en telefoon loopt via je eigen wifi-netwerk.

Signaleert de Google Nest Hello of Eufy Doorbell een beweging, dan begint de deurbel direct met filmen.

Met iedereen die voor je deur staat kun je een gesprek voeren via de app op je telefoon. Je hoeft daar niet voor thuis te zijn.

Beide video deurbellen beschikken over een nachtmodus. Ze kunnen dus ook veilig filmen als het donker is.

Zowel de Google Nest Hello als Eufy Doorbell is van kunststof gemaakt. Je kunt ze ook met voice commands besturen.

Beide videodeurbellen luisteren naar je spraakopdrachten met Amazon Alexa of Google Assistant.

Google Nest Hello versus Eufy Doorbell: De verschillen

Opname resolutie en inzoomen

Natuurlijk zitten er tussen de Google Nest Hello en Eufy Doorbell ook verschillen. Dit begint al met de resolutie waarop wordt gefilmd.

Bij de Google Nest Hello bedraagt deze 1920 x 1080 pixels. De Eufy Doorbell stelt daar een hogere resolutie van 2560 x 1920 pixels tegenover.

Op het eerste gezicht kun je je natuurlijk afvragen hoeveel dit uitmaakt op het kleine scherm van je telefoon. Toch heeft dit zeker zijn functie.

De Eufy Doorbell is namelijk als enige uitgerust met een zoom (IP-Cam) mogelijkheid. Een dergelijke zoommogelijkheid werkt niet optisch maar digitaal.

Bij inzoomen op het beeld vermindert de resolutie. Naarmate het oorspronkelijke beeld over meer pixels beschikt, blijft ook het ingezoomde beeld veel scherper.

De opnameresolutie van de Eufy Doorbell ligt een stap hoger dan die van de Google Nest Hello. Dit komt de zoom (IP-Cam) mogelijkheid van de Eufy Doorbell sterk ten goede.

Continu opnemen of alleen bij een gebeurtenis?

Een video deurbel begint met opnemen als er iemand aanbelt of als er een beweging door de sensor in de bel wordt waargenomen.

Sommige videodeurbellen kunnen ook continu beelden opnemen. Van de Google Nest Hello en Eufy Doorbell is alleen de laatste met die mogelijkheid uitgerust.

Dit betekent dat je met de Eufy Doorbell ook kunt terugkijken naar momenten die aan een bepaalde gebeurtenis vooraf gingen.

Alleen de Eufy Doorbell beschikt over de mogelijkheid om terug te kijken naar momenten voor een gedetecteerde gebeurtenis.

De strijd tegen de elementen

De Google Nest Hello en Eufy Doorbell monteer je op je voordeur, achterdeur of tuindeur. Zo hangt hij altijd in de buitenlucht.

Daar moet zo’n video deurbel op ontworpen zijn, want het Nederlandse weer is soms nat en guur. Daarom rijst de vraag of beide deurbellen net zo waterdicht zijn.

Ook hier openbaart zich een verschil. De waterdichtheid bij de Eufy Doorbell is gecertificeerd met IP65. Dit betekent dat hij stofbestendig is en tegen zware regenbuien is opgewassen.

De Google Nest Hello is niet stofdicht en is met IPX4 ook voor waterdichtheid iets lager gecertificeerd.

Met waterbestendigheid scoort de Eufy Doorbell met IP65 het hoogst. De Google Nest Hello is bovendien als enige niet stofbestendig.

Welke video deurbel brengt de grootste hoek in beeld?

Wanneer een video deurbel filmt gebeurt dit met een bepaalde zichthoek. Hoe groter die hoek, hoe meer van de omgeving wordt geregistreerd.

Wel leidt een grotere hoek vaak tot meer vertekening.

De Google Nest Hello filmt met 160 x 160 graden (horizontaal x verticaal) de grootste hoek. De Eufy Doorbell zet daar een zichthoek van 120 x 90 graden (horizontaal x verticaal) tegenover.

De Google Nest Hello filmt met 160 x 160 graden de grootste beeldhoek.

Netstroom of een eigen accu?

Monteer je de video deurbel aan de buitenkant van je voordeur, dan moet je vooraf goed over de stroomvoorziening nadenken.

De Google Nest Hello werkt alleen op stroom uit het elektriciteitsnet. Je sluit hem aan op de bedrading van je oude deurbel.

Om dit te bereiken is het misschien nodig om een draad door je deur te trekken, tenzij de oude deurbel naast de voordeur op een gunstige plek zit. Dat wil zeggen: een plek waar je de Google Nest Hello ook direct kunt monteren.

De Eufy Doorbell is geschikt om zichzelf te voeden met een oplaadbare accu of met een batterij. Kies je toch voor een draad, dan is de Eufy Doorbell ook geschikt voor netstroom of voor aansluiting op een USB-poort.

De Google Nest Hello vindt iets moeilijker zijn plek door de benodigde aanwezigheid van netstroom. De Eufy Doorbell werkt naast netstroom ook op een oplaadbare accu, een batterij of op USB-spanning.

Opslag van de beelden en extra kosten

Tenslotte het gebruik zelf. Een opvallend verschil tussen de twee video deurbellen is de aanwezigheid van een basisstation. De Google Nest Hello heeft dit niet.

Je hebt voor deze videobel een sterk wifi-signaal nodig bij de deur waarop je de bel monteert. De beelden die hij registreert worden vervolgens opgeslagen in de Google cloud.

Ze zijn voortdurend wereldwijd te raadplegen, maar het volledige gebruik van deze cloudservice gaat gepaard met 50 euro abonnementskosten per jaar.

De Eufy Doorbell wordt geleverd met een eigen basisstation. Dit slaat de beelden lokaal op, waardoor aan het dagelijks gebruik van de Eufy Doorbell geen extra kosten zijn verbonden.

De enige beperking hierbij is de grootte van het interne geheugen van dit basisstation. Dat beslaat 16 GB. Je zult dus af en toe dit geheugen moeten leegmaken om weer nieuwe beelden van je video deurbel te kunnen opslaan.

Volledig functioneel gebruik van de Google Nest Hello kost 50 euro abonnement per jaar. Beelden worden in de Google cloud bewaard. Gebruik van de Eufy Doorbell is gratis. Beelden staan op het eigen basisstation.

Conclusie: Google Nest Hello of Eufy Doorbell?

De Eufy Doorbell is een paar tientjes goedkoper dan de Google Nest Hello. Toch onderscheidt de Eufy Doorbell zich op bijna alle punten positief van de Google Nest Hello.

Het ontwerp is 2 jaar jonger, de resolutie is hoger, hij kan inzoomen, is stof- en waterdicht, kan functioneren op een eigen accu en biedt gratis gebruik door het bijbehorende basisstation.

Alleen de hoek waarin de Google Nest Hello filmt is groter en opslag in de Google cloud is niet in omvang beperkt.

We hopen dat deze informatie jou helpt om de juiste videodeurbel te kiezen!

Kies voor de Google Nest Hello als je:

  • De grootste hoek wilt kunnen filmen

Kies voor de Eufy Doorbell als je:

  • De goedkoopste deurbel wilt
  • De hoogste resolutie wilt
  • Graag wilt kunnen in- en uitzoomen om alles nog beter te zien

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL