Huawei Watch GT 2vsHuawei Watch GT 2 Pro

De vergelijking

In de afgelopen jaren is het aanbod van smartwatches enorm toegenomen en kon de Chinese fabrikant Huawei natuurlijk niet achterblijven. Een goede prijs-kwaliteitverhouding, dat kan je verwachten van het merk. Met de smartwatches, die behoren tot de GT lijn, kun je berichten en oproepen beantwoorden. Ze werken allemaal op het eigen besturingssysteem van Huawei: liteOS. Beschik je over een iPhone of Android? Geen zorgen, dat werkt ook!

 

Huawei Watch GT 2 Pro Huawei Watch GT 2
LiteOS LiteOS
Ondersteund iOS en Android Ondersteund iOS en Android
Ingebouwde GPS Ingebouwde GPS
Nieuwere optische hartslagmeter Hartslagmeter
Accuduur: 2 weken Accuduur: 1 week
Draadloos opladen Magnetisch contact opladen
Ingebouwde muziekspeler Ingebouwde muziekspeler
Waterbestendig Waterbestendig
Titanium behuizing Metalen en kunststofhouding
Saffierglas Normaal glas

Huawei Watch GT 2 Pro vs GT 2: het prijsverschil

De Huawei Watch GT Pro ten opzichte van de GT2 is wat duurder. Voor de GT Pro betaal je namelijk 299 euro terwijl de GT 2 al verkrijgbaar is voor 169. De prijzen voor de GT 2 modellen verschillen, omdat je hem in twee formaten kunt aanschaffen: 42 en 46 mm. Belangrijk om te vermelden, is dat de prestaties van de GT Pro beter zijn en het dus niet zo gek is dat je iets meer moet betalen. 

Huawei Watch GT 2 Pro vs GT 2: het ontwerp

Zoals al eerder is vermeld, verschillen de gebruikte materialen. Waar de behuizing van de GT 2 Pro gemaakt is van titanium, is de GT 2 uitgerust met een behuizing van metaal en kunststof.

Daarbij komt de smartwatch GT 2 Pro in 2 kleuren: grijs en bruin. Gezien de GT 2 beschikbaar is in twee formaten, 42 en 46 mm, heb je ook meer keuze uit kleuren. De 42 mm smartwatch is verkrijgbaar in het goud en rosé goud en de 46 mm in het grijs en zilver. 

Huawei Watch GT 2 Pro vs GT 2: de functionaliteiten

De Huawei Watch GT 2 Pro en de GT 2 beschikken beide over een ingebouwde muziekspeler. Dus het is geen enkel probleem om muziek te pauzeren, een nummer over te slaan, volume aan te passen, muziek op te slaan en af te spelen via de speaker. 

De GPs en hartslagmetingen van beide smartwatches doen het goed en blijken accuraat. De Pro beschikt wél over een verbeterde hartslagmeter functie, maar de GT 2 is nog steeds een goede investering en levert niet in op prestaties. Met de Huawei Health app kun je binnen een oogopslag zien wat de metingen en resultaten zijn van je work-out en zelfs hoeveel tijd je moet incalculeren voor herstel. 

Huawei Watch GT 2 Pro vs Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro vs GT 2: accuduur

Het merk Huawei wordt hiervoor zeker bekroond. De Huawei Watch GT 2 Pro gaat wel iets langer mee dan de GT 2. Daarbij is er een verschill in de manier van opladen. Waar de GT 2 Pro een draadloze optie biedt, wordt de GT 2 opgeladen via magnetische oplader die wordt meegeleverd. 

Huawei Watch GT 2 vs Pro: tijdens het sporten

Met beide smartwatches kun je verscheidene activiteiten oppakken, zoals fietsen, intervaltraining, zwemmen en hardlopen en zoals eerder vermeld worden de metingen nauwkeurig bijgehouden. Zo kun je jouw work-outs optimaliseren en gaan voor het behalen van fitness doelinstellingen.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL