Jabra Elite 75TvsJabra Elite 85t

De vergelijking

Bij Jabra vinden ze de kwaliteit van hun producten zeer belangrijk en zijn dan ook niet vies van het verbeteren van een product dat toch al heel goed was.
Dit geldt ook voor de opvolger van de discontinued Jabra Elite 75t wireless earbuds: de Jabra Elite 85t.

In dit artikel zullen we de Jabra Elite 75t vs 85t vergelijking maken en je de belangrijkste verschillen laten zien.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Jabra Elite 75t vs 85t?

75t 85t
Stof en waterproof? Ja Geen expliciete informatie vermeld
Batterijduur 7,5 uur batterijduur oortjes,
28 uur voor charging case
5,5 uur batterijduur oortjes,
20 uur voor charging case
Aantal microfoons 4 microfoons 6 microfoons
Oplaadtijd 2,3 uur oplaadtijd 1 uur oplaadtijd
Driver Unit 6 mm 12 mm
Prijs +/- € 55 +/- €155
Active Noise Cancelling Only digital ANC Hybride ANC
Oplaadbare case Geen draadloos oplaadbare case Wel draadloos oplaadbare case

Jabra Elite 85t vs 75t: Geluidskwaliteit

Als het gaat om geluidskwaliteit is deze vergelijking relatief simpel. Voor de Jabra 75t vs 85t geldt namelijk dat de geluidskwaliteit bij allebei zeer goed is. Wat dit betreft zijn deze producten beide een goede keuze. Er zijn daarentegen nog wel verschillen die misschien wel bij jouw voorkeur aansluiten. Zo heeft de 85t een grotere driver unit, wat voor een krachtiger geluid en betere bass tonen zorgt. Ook kan je met de 85t net iets beter bellen dan de 75t.

Jabra Elite 85t vs 75t: Batterijduur

In de Jabra Elite 85t vs 75t vergelijking zit er wel een opvallend verschil in batterij- en oplaadduur. De 75t heeft een batterijduur van 7,5 uur voor de oortjes en 28 uur voor de charging case. De 85t heeft 5,5 uur voor de oortjes en 20 voor de charging case. Als het gaat om batterijduur gaat de 85t dus minder lang mee dan zijn voorganger. Er zit hier daarentegen nog een andere kant aan vast. De 85t heeft namelijk wel een snellere oplaadtijd dan de 75t, namelijk 1 uur ten opzichte van 2,3.

Met het vergelijken is het dus ook belangrijk om te bedenken wat je belangrijker vindt: dat de oortjes lang meegaan, of dat ze snel opladen. Als laatste is er een belangrijk verschil met het opladen van de charging cases. Alleen de 85t kan dit draadloos, de 75t moet opgeladen worden met een snoer.

Jabra Elite 85t vs 75t: Verschillen in features

De Jabra Elite 85t is natuurlijk de verbeterde versie van de 75t, dus op veel vlakken lijken ze nog ontzettend op elkaar. Maar uiteraard zijn er een aantal belangrijke verschillen aangebracht om verbeteringen te kunnen doorvoeren. Zo heeft de 85t meer microfoons dan de 75t. Dit zorgt bij het bellen voor een betere geluidskwaliteit en een betere filtering van achtergrondgeluid.

De 75t is wel wat compacter dan zijn opvolger. Zowel de charging case als de oortjes zijn iets groter geworden in de upgrade. Beide producten hebben nog steeds hoge comfort levels, maar het is wel iets om mee te nemen in je overwegingen.

Jabra Elite 85t vs 75t: Prijs

Voor de Jabra Elite 75t vs 85t is dit nog wel het grootste verschil: de prijs. Met de lancering van de 85t werd de productie van de verouderde 75t stopgezet. Dit is ook te zien in de prijs. Als je nu de 75t nog tegenkomt, zal deze hoogstwaarschijnlijk in de sale zijn en met een betere versie op de markt is die prijs hoe dan ook een stuk gedaald. Deze oortjes kun je rond de €55 euro al aanschaffen.

De 85t is de nieuwste versie, dus kun je verwachten dat de prijs daarvan hoger ligt. Deze kun je vinden voor gemiddeld €155. Dit verschilt daarentegen heel erg per aanbieder, er kan tot wel €100 verschil in prijs zitten.

De 85t is dus flink duurder, maar komt wel met de nieuwste technology in draadloos opladen en noise-cancelling, en geüpdatete functies. De 75t is daarentegen nog steeds heel relevant en met de lagere prijs heel geschikt als budgetgebonden aankoop.

FAQ

Wanneer is de Jabra Elite 85t iets voor jou?

De Jabra Elite 85t is iets voor jou, wanneer je zoekt naar de laatste technologische innovaties en multifunctionele oortjes. Voor een iets hogere prijs heb je de beste geluidskwaliteit en de snelste oplaadtijd, en extra voordelen zoals Hybride noise cancelling en een draadloos oplaadbare charging case.

Wanneer is de Jabra Elite 75t wat voor jou?

De Jabra Elite 75t is ideaal als je wat meer budgetgebonden bent, maar nog steeds zoekt naar uitstekende geluidskwaliteit. Verder zijn deze oortjes een uitstekende keus als je op zoek bent naar een compact product met een lange batterijduur.

Welk apparaat is het goedkoopst?

Omdat de Jabra Elite 75t niet meer geproduceerd wordt, is deze significant in prijs gedaald. Als je deze tegenkomt zullen ze hoogstwaarschijnlijk in de sale beschikbaar zijn. Tussen de 75t en de 85t zit zo een €100 tot €150 verschil in prijs.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL