JBL Clip 4vsJBL Go 3

De vergelijking

Zetten we de Clip 4 en Go 3 naast elkaar, dan hebben we het over klein en de kleinste. De twee modellen zitten qua grootte aan de onderkant van het JBL-segment.

Ondanks hun kleine formaat presteren deze draagbare speakers best goed.

Opvallend is dat de Clip 4 een flink stuk in prijs is gedaald. Hij kost bij sommige resellers nog maar 45 euro. Daarmee is hij nog maar 5 euro duurder dan de Go 3.

Met zo’n klein prijsverschil ga jij je natuurlijk afvragen welke van de 2 je het beste kunt kiezen. Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de JBL Clip 4 en JBL Go 3 voor je naast elkaar gezet.

JBL Clip 4 en JBL Go 3: De overeenkomsten

Zoals elke draagbare speaker van JBL doen ze hun werk op een oplaadbare accu.

Het draadloze signaal wordt met bluetooth 5.1 afgehandeld.

Je kunt met je speaker in de regen lopen en hem afspoelen onder de kraan, want ze zijn allebei IP67 gecertificeerd. Door het cijfer 6 in dit certificaat, zijn ze ook stofdicht.

Deze speakers hebben allebei een maat die het toelaat om ze in je broekzak mee te nemen.

Je bedient ze met duidelijk zichtbare knopjes aan de buitenkant.

JBL Clip 4 versus JBL Go 3: De verschillen

Speelduur met een volle accu

Maar er zijn ook zeker een paar belangrijke verschillen. Vooral het verschil in speeltijd valt op. Waar de Clip 4 op een volle accu maximaal 10 uur speelt, houdt de Go 3 het maar 5 uur vol.

De dubbele tijdsduur die de Clip 4 je biedt, maakt een flexibeler gebruik mogelijk. Ga je bijvoorbeeld met bekenden naar het strand, dan kun je gerust de hele middag en begin van de avond ongestoord naar je speaker luisteren.

Bij de Go 3 bots je in zo’n situatie al gauw tegen de gebruiksgrenzen op.

Met 10 uur speeltijd houdt de JBL Clip 4 het 2 keer zo lang vol als de JBL Go 3.

Op welke output kun je rekenen?

Ook heel belangrijk voor een speaker is natuurlijk de kracht van het geluid. Hier zie je eveneens een verschil tussen de 2 portables.

Zo blaast de Clip 4 op maximaal vermogen 5 watt geluid door de lucht. De Go 3 is net een stapje minder uitbundig. Daar krijg je maximaal 4,2 watt volume uit.

Het uitgangsvermogen van de JBL Clip 4 is met 5 watt sterker dan dat van de JBL Go 3 met 4,2 watt.

Compact en licht van gewicht

Beide speakers zijn klein genoeg om in je broekzak of jaszak mee te nemen. Daarbij is de Go 3 nog een stukje compacter dan de Clip 4.

De Go 3 meet vooral minder in de lengte. We hebben het dan over circa 13,5 centimeter bij de Clip 4 tegenover 7,5 centimeter bij de Go 3.

Ook het gewicht wijkt een fractie af. Zo weegt de Clip 4 239 gram en de Go 3 209 gram. Een verschil dat je in de praktijk dus nauwelijks zult voelen.

De JBL Go 3 is met een lengte van 7,5 centimeter zo’n 6 centimeter korter dan de JBL Clip 4. Met 209 gram weegt de Go 3 30 gram minder dan de Clip 4.

Een karabijnhaak of een lusje?

Over het gebruiksgemak is bij de Clip 4 wat meer nagedacht dan bij de Go 3. Je ziet dit vooral aan de manier waarop je de speaker hangend kunt meenemen.

Zo beschikt de Clip 4 over een zogenaamde karabijnhaak. Dit is een geïntegreerde haak die je open en dicht kunt klikken.

Met die haak hang je de speaker eenvoudig aan een lusje van je broekriem, je tas of aan een lusje van je rugzak.

De Go 3 beschikt zelf over een lusje. Dit kan niet open, waardoor die lus eigenlijk alleen geschikt is voor je vinger of een haakje aan de muur.

Je merkt het verschil ook aan de manier waarop JBL de speakers presenteert. Op foto’s staat de Go 3 meestal op de grond, terwijl de Clip 4 aan een lusje hangt

Met zijn karabijnhaak kan je de JBL Clip 4 makkelijk aan je kleding, tas of rugzak hangen. De JBL Go 3 zet je meestal ergens neer.

Klein prijsverschil, wel verschil in klasse

We zeiden het al in het begin: de Clip 4 is flink in prijs gezakt. Oorspronkelijk kostte hij 60 euro, maar vermoedelijk kochten niet veel mensen hem voor die prijs.

Dit kan komen door de keuze die JBL met deze portable speaker heeft gemaakt. Zijn voorganger, de Clip 3, kostte ook 60 euro. Maar die beschikte over een heldere speakerphone-functie.

Die functie heeft de fabrikant er bij de Clip 4 uitgehaald. Het lijkt erop dat de klanten deze wijziging niet zo kunnen waarderen. Vandaar dat de prijs nu richting de prijs van de Go 3 is gezakt.

Toch blijft het goed om te bedenken dat je met de Clip 4 een klasse hoger zit dan met de Go 3.

Ondanks het kleine prijsverschil zit de JBL Clip 4 een klasse hoger dan de JBL Go 3.

Conclusie: JBL Clip 4 of JBL Go 3?

Een portable speaker als de Go 3 of Clip 4 koop je niet voor dreunende bassen of een overweldigende output. De speakers zorgen ervoor dat je buiten gezellig naar je favoriete tracks kunt luisteren.

Het zijn de kleinste modellen uit de draagbare reeks van JBL. Toch presteren ze allebei behoorlijk goed. Het prijsverschil is erg klein, terwijl de Clip 4 een klasse hoger zit dan de Go 3.

Kies voor de JBL Clip 4 als je:

  • liever 5 watt in plaats van 4,2 watt uit je speaker hoort
  • de speaker aan kleding, tas of rugzak wilt kunnen hangen
  • 10 uur muziek prettiger vindt dan 5 uur muziek

Kies voor de JBL Go 3 als je:

  • een paar euro goedkoper uit wilt zijn
  • het allerkleinste model voor in je broekzak zoekt
  • het geluid altijd zacht houdt

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL