JBL Flip 4vsJBL Flip 5

De vergelijking

In de JBL Flip 4 vs 5 review lees jij alles over de twee draagbare speakers van het welbekende merk JBL. Beneden kun je een handig overzicht van de eigenschappen van de speakers vinden en worden de verschillen én overeenkomsten tussen de speakers besproken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en optimaal profiteren van de mogelijkheden die JBL Flip 4 en 5 te bieden hebben.

JBL Flip 4 JBL Flip 5
Speakers: 2 x 40 mm woofer Speakers: 1 x 44 x 80 mm woofer
Bluetooth versie: 4.2 Bluetooth versie: 4.2
Heeft AUX-ingang Geen AUX-ingang
Accuduur: 12 uur Accuduur: 12 uur
Oplaadtijd: 3,4 uur Oplaadtijd: 2,5 uur
Beschikt over speakerphone functie Geen speakerphone functie
Afmetingen: 17,5 x 6,8 x 7,0 Afmetingen: 18,1 x 6,9 x 7,4
Gewicht: 515 gram Gewicht: 540 gram
Waterdicht Waterdicht
Prijs: +/- 100 euro Prijs: +/- 100 euro

Verschillen: JBL Flip 4 en 5

Over het algemeen kan je verwachten dat een nieuwe toevoeging aan een productlijn, in dit geval de JBL Flip 5, beter is dan zijn voorganger. Eerder noemden we de eigenschappen van de JBL Flip 4 en 5. Gezien het belangrijk is om te weten wat nou precies de verschillen zijn tussen de speakers, gaan we hier wat meer op in. De volgende aspecten komen aan bod: geluidskwaliteit, koppelen, speakerphone en spraakcommando’s, omvang en gewicht en aansluitingen.

Verschil JBL Flip 4 en 5: koppelen

Wil je jouw JBL Flip 4 of 5 koppelen met andere speakers van JBL? Dat is nog steeds mogelijk. Wat niet meer kan, is het koppelen van de Flip 4 en 5. Dat komt omdat het draadloos verbinden op een andere manier wordt gedaan. Bij de Flip 4 doe je dit met Connect+ en bij de Flip 5 gebruik je de functie PartyBoost.

Verschil JBL Flip 4 en 5: speakerphone en spraakcommando’s

Een essentieel kenmerk dat ontbreekt in de JBL Flip 5 is een ingebouwde microfoon, in tegenstelling tot de Flip 4, die wel is uitgerust met een microfoon. Met de Flip 4 kun je telefoongesprekken voeren door op een knop te drukken, waarna de speakerphone met ruisonderdrukking en echo-onderdrukking wordt geactiveerd.

Bovendien is de microfoon handig voor het bedienen van de speaker met spraakopdrachten die worden afgehandeld door Siri of Google. Deze functionaliteiten zijn niet beschikbaar op de Flip 5, wat betekent dat je geen telefoongesprekken kunt voeren en de speaker niet meer met spraakcommando’s kunt bedienen.

Verschil JBL Flip 4 en 5: omvang en gewicht

Er bestaat ook een verschil in omvang en gewicht. Dit verschil is echter niet megagroot. De afmetingen van de JBL Flip 5 zijn gegroeid ten opzichte van de Flip 4, met ongeveer een halve centimeter in zowel de lengte als de breedte. De Flip 5 meet nu 18,1 x 6,9 x 7,4 centimeter, terwijl de Flip 4 17,5 x 6,8 x 7 centimeter meet. Daarnaast is de Flip 5 met 540 gram ook 35 gram zwaarder dan de Flip 4, die een gewicht heeft van 515 gram.

Verschil JBL Flip 4 en 5: aansluitingen

Het opladen van de Flip 4 en 5 gaat ook op een andere manier. De Flip 4 kun je nog steeds aansluiten met een micro-USB, maar de Flip 5 is overgestapt naar de USB-C. Daarbij kun je alleen nog geluidsapparatuur aansluiten op de Flip 4 en niet meer op de Flip 5. Aansluiten doe je vervolgens met een 3,5 mm plug.

JBL Flip 4 vs 5: de overeenkomsten

Nu de verschillen tussen de JBL Flip 4 en 5 besproken zijn, richten we ons op de overeenkomsten tussen de twee. De draagbare speakers kenmerken zich op een aantal overeenkomsten: accuduur, draadloze connectiviteit en waterbestendigheid. Deze aspecten worden hieronder uitgebreid toegelicht.

JBL Flip 4 vs 5: accuduur

Van beide draagbare speakers kun je maar liefst 12 uur lang genieten. Genoeg tijd om jouw favoriete nummers af te spelen dus. Dit kan overigens via bluetooth. 2 verschillen verbonden aan accuduur moeten wel nog besproken worden. De capaciteit van de batterij van Flip 5 is namelijk hoger: 4800 mAh. De capaciteit van de batterij van de Flip 4 is 3000 mAh.

Een ander verschil is dat het opladen van de Flip 5 sneller gaat. Opladen kost je maar 2,5 uur terwijl het bij de Flip 4 3,5 uur duurt. Al eerder vermeldt, gaat dit opladen ook op een andere manier. Gelukkig wordt bij beide speakers de juiste laadkabel meegeleverd dus dat scheelt weer.

JBL Flip vs 5: draadloze connectiviteit

Zowel de Flip 4 en 5 werken samen met bluetooth versie 4.2. Je kan dus gemakkelijk je telefoon of tablet verbinden met de speaker. Is dit de eerste keer dat je gebruik maakt van een JBL speaker? Volg de stappen om te verbinden:

  1. Zet de speaker aan.
  2. Druk op de bluetooth-pairing knop.
  3. Maak verbinden met je telefoon of tablet via bluetooth-instellingen.
  4. Et voilà. Speel muziek af op de speaker.

Wist je overigens dat als je de eerste keer jouw telefoon verbindt met de speaker, de JBL je telefoon kan onthouden? Dus je hoeft maar één keer het stappenplan te volgen. Handig he!

Tenslotte beschikken beide speakers over dezelfde knoppen voor bediening:

  • Aan/uit-knop
  • Bluetooth pairing knop
  • Volume min
  • Volume plus
  • Pause/Play

JBL Flip 4 vs 5: waterbestendigheid

In deze JBL Flip 4 vs 5 review hebben we uitgebreid de verschillen en overeenkomsten besproken. Ben je er toch niet helemaal over uit welk Flip je het beste kunt kopen?
In de FAQ-sectie vind je antwoord op de vragen.

FAQ

In deze JBL Flip 4 vs 5 review hebben we uitgebreid de verschillen en overeenkomsten besproken. Ben je er toch niet helemaal over uit welk Flip je het beste kunt kopen?
In de FAQ-sectie vind je antwoord op de vragen.

In welke situatie kan je beste de Flip 5 kopen?

De Flip 5 is de beste keuze voor jou als je een betere geluidskwaliteit, de functie PartyBoost wilt kunnen gebruiken en de speaker snel wilt kunnen opladen.

In welke situatie kan je beste de Flip 4 kopen?

De Flip 4 is daarentegen een goede optie als je de mogelijkheid wilt om spraakcommando’s te bedienen, telefoongesprekken wilt voeren en de speaker wilt kunnen opladen met een micro-USB aansluiting. Momenteel is de Flip 4 op veel webshops uitverkocht en zal naar verwachting niet meer terug op voorraad komen, waardoor de keuze voor de nieuwere Flip 5 eenvoudiger wordt. Helaas zijn oudere en nieuwere modellen niet compatibel.

Wat zijn de grootste verschillen?

De grootste verschillen tussen de JBL Flip 4 en 5 zijn: geluidskwaliteit, het koppelen, speakerphone en spraakcommando’s, omvang en gewicht en aansluitingen. Wel kan je met beide speakers 12 uur lang doen. Ze werken allebei met bluetooth versie 4.2 en zijn waterbestendig.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL