JBL Flip 6vsJBL Charge 5

De vergelijking

Zetten we de JBL Flip 6 en Charge 5 naast elkaar, dan vergelijken we 2 draagbare JBL speakers van verschillende grootte.

Het verschil in prijs tussen deze 2 speakers valt erg mee. Voor de Charge 5 betaal je met 154 euro slechts 15 euro meer dan voor de Flip 6.

In het overzicht van JBL volgen de 2 speakers elkaar op in maat. De Flip 6 is net iets groter dan de kleinste speakers van JBL. De Charge 5 is nog een stukje verder gegroeid.

Je kunt de Charge 5 en Flip 6 draadloos met elkaar koppelen. Beide speakers beschikken namelijk over PartyBoost.

Misschien twijfel je welk formaat speaker voor jou het beste is? Om je met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de JBL Flip 6 en JBL Charge 5 voor je naast elkaar gezet.

JBL Flip 6 en JBL Charge 5: De overeenkomsten

Beide speakers zijn draagbaar en ze werken allebei op een oplaadbare accu.

Allebei zijn ze van kunststof gemaakt en zijn ze zowel tegen water als stof bestand. Deze JBL’s zijn namelijk IP67 gecertificeerd. Je kunt ze onder de kraan schoonspoelen.

De verbinding met jouw telefoon of met een ander apparaat dat muziek streamt, verloopt via bluetooth. Allebei de speakers beschikken daartoe over bluetooth 5.1.

Opladen van de accu doe je met de meegeleverde USB-C-kabel. Het geluid komt zowel bij de Flip 6 als bij de Charge 5 uit een racetrack-vormige driver en een aparte tweeter.

Je kunt zowel de Flip 6 als de Charge 5 bedienen met een app die door JBL ter beschikking wordt gesteld.

JBL Flip 6 versus JBL Charge 5: De verschillen

Hoe hard is het geluid?

Natuurlijk betekent een verschil in maat ook een verschil in klasse. Je hoort dat direct al wanneer je de speakers voluit hun muziek laat uitblazen.

De Flip 6 driver presteert dan 20 watt en de tweeter 10 watt. Zet je de Charge 5 voluit aan, dan krijg je uit de driver en tweeter 30 watt plus 10 watt aan geluid te horen.

Met 30 watt en 10 watt uit driver en tweeter gaat de JBL Charge 5 een stuk harder dan de JBL Flip 6 met 20 watt en 10 watt.

Het frequentiebereik van beide speakers

Het geluidsspectrum dat de Flip 6 ten gehore brengt is net een fractie breder dan dat van de Charge 5. De Flip 6 gaat in de laagste frequenties net iets dieper. Hier begint het frequentiebereik op 63 Hz en loopt tot 20 kHz. Bij de Charge 5 begint het bereik op 65 Hz en loopt het ook door tot 20 kHz.

Met een frequentiebereik vanaf 63 Hz biedt de JBL Flip 6 net nog iets meer lage tonen dan de JBL Charge 5 waar het bereik bij 65 Hz begint. Beide speakers halen tot 20 khz hoge tonen.

Laden en luisteren naar je speaker

Kies je voor een draagbare speaker, dan wil je het liefst zo weinig mogelijk laden en zo lang mogelijk van je muziek genieten.

Wat speelduur betreft ben je dan het beste af bij de Charge 5. Daar haal je in het meest gunstige geval 20 uur muziek uit 1 acculading. Opladen van die accu duurt zo’n 4 uur.

Dat is een stukje langer dan bij de Flip 6 waar opladen maar 2,5 uur duurt. Alleen haal je bij de Flip 6 maar 12 uur speelduur uit 1 acculading.

De speelduur van de JBL Charge 5 is met 20 uur een stuk langer dan de 12 uur van de JBL Flip 6. Maar opladen duurt met 2,5 uur bij de Flip 6 een stuk korter dan de 4 uur bij de Charge 5.

Past de speaker in je jaszak?

We vertelden je al dat de Charge 5 groter is dan de Flip 6. Past de Flip 6 nog wel in je jaszak, bij de Charge 5 wordt dat al een stuk moeilijker.

De Charge 5 is in lengte ruim 4 centimeter langer en in breedte een paar centimeter dikker. De maten zijn: 22 x 9,6 x 9,3 centimeter. De Flip 6 is dus korter en dunner, hier zijn de maten: 17,8 x 6,8 x 7,2 centimeter.

Met een omvang van 22 x 9,6 x 9,3 centimeter is de JBL Charge 5 ruim 4 centimeter langer en 2 tot 3 centimeter dikker dan de JBL Flip 6.

Het gewicht van beide speakers

Dat het bij de Charge 5 om een draagbare speaker uit een zwaardere klasse gaat, merk je ook aan het gewicht van deze speaker zelf. Hij weegt namelijk 960 gram, terwijl de Flip 6 maar 550 gram weegt.

Dat is dus wel iets om te bedenken als je hem in je hand of in je tas gaat meenemen.

De JBL Charge 5 weegt bijna 1 kilo. De JBL Flip 6 weegt met 550 gram maar weinig meer dan de helft.

Conclusie: JBL Flip 6 of JBL Charge 5?

Zet je de Flip 6 en Charge 5 naast elkaar, dan zie je 2 speakers die een hoge kwaliteit geluid voortbrengen.

De Charge 5 is zwaarder en groter, dus het prijsverschil van slechts 15 euro is eigenlijk verrassend laag.

Wél draag je met de Charge 5 een stuk meer gewicht met je mee dan met de Flip 6. En dat moet je natuurlijk maar net willen.

Kies voor de JBL Flip 6 als je:

  • hoge kwaliteit voor in je jaszak zoekt
  • kort wilt opladen en 12 uur speeltijd genoeg vindt
  • ook de allerlaagste bassen wilt horen

Kies voor de JBL Charge 5 als je:

  • grote power uit je draagbare speaker wilt laten komen
  • een lange speelduur van 20 uur wel fijn vindt
  • een kilo extra gewicht in je tas geen probleem is

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL