JBL Partybox 110vsJBL Partybox 310

De vergelijking

We vergelijken 2 party luidsprekers die in prijs best veel verschillen. De JBL PartyBox 310 is met zijn 500 euro circa 150 euro duurder dan de JBL PartyBox 110.

De 110 en 310 doen het als speakerbox vooral erg goed als je met meerdere mensen samen bent. Bijvoorbeeld op een feest dat je binnen of buiten organiseert.

Hoewel het verschil in prijs best groot is, zijn er diverse functies die bij de PartyBoxen overeen komen. De vraag is daarom welke van de 2 het beste bij jou past.

Om je met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de JBL PartyBox 110 en 310 voor je naast elkaar gezet.

JBL PartyBox 110 en 310: De overeenkomsten

Jouw feest wordt er een stuk leuker door als er ook lichteffecten in je PartyBox zitten. Bij de 110 en 310 is dat in beide gevallen zo.

Naast een coole lichtshow uit je eigen box kun je er ook een microfoon op aansluiten. Zo kun je zelf door de muziek heen aankondigingen doen of met anderen een karaoke feest houden.

De boxen functioneren op netstroom of op hun ingebouwde accu die je van tevoren oplaadt aan het stopcontact. Dit duurt zowel bij de PartyBox 110 als bij de 310 ongeveer 3,5 uur.

Spatwater is niet erg. Want beide PartyBoxen zijn spatwaterdicht (IPX4). Ook zijn beide boxen voorzien van bluetooth 5.1 Hierdoor draagt het signaal van jouw streamende device lekker ver.

JBL PartyBox 110 versus 310: De verschillen

De kracht van het geluid

Om te beginnen bespreken we het geluid. Beide luidsprekers hebben een tweeter aan boord met een doorsnede van 2,25 inch.

Maar de diameter van de woofers is bij de PartyBox 310 een stuk groter. Die meet maar liefst 6,5 inch, terwijl de woofers in de PartyBox 110 op 5,25 inch blijven steken.

Je merkt dit ook aan de kracht en stabiliteit van het geluid. Zo blaast de 310 op vol vermogen 240 watt uit haar speakers.

Natuurlijk mag de PartyBox 110 er ook zijn. Maar het geluid uit deze box is met 160 watt net iets minder stevig.

De JBL PartyBox 310 produceert met woofers van 6,5 inch 240 watt volume, terwijl de JBL PartyBox 110 met woofers van 5,25 inch op 160 watt blijft steken.

Opladen even snel, speelduur verschilt

Opladen en speelduur zijn bij een PartyBox natuurlijk erg belangrijk. Appen jouw vrienden en vriendinnen dat ze er over een paar uur zijn, dan wil jij graag je JBL PartyBox 110 of 310 opgeladen klaar hebben staan.

Gelukkig laden de accu’s in beide speakerboxen snel op. Na 3,5 uur zitten ze vol. Maar betekent dit ook dat beide speakerboxen even lang blijven werken?

Nee, daarin zit een flink verschil. De PartyBox 110 blijft op een volle accu maximaal 12 uur werken, terwijl een volle accu in de PartyBox 310 maximaal 18 uur meegaat.

Heb je een stopcontact in de buurt, dan maakt dit verschil niet veel uit. Maar vier jij je feesten buitenshuis, dan merk je dus na 12 uur het verschil.

Met 18 uur speelt de JBL PartyBox 310 anderhalf keer langer muziek dan de JBL PartyBox 110.

PartyBoxen zijn niet licht van gewicht

Bij een PartyBox heb je het niet automatisch over een draagbare speaker. Natuurlijk is hij portabel, maar je verplaatst hem een stuk minder eenvoudig dan een JBL speaker van een kilo of 3.

De PartyBox 110 weegt van deze 2 boxen het minst. Met zijn krappe 11 kilo til je hem nog vrij gemakkelijk op.

Dat is bij de PartyBox 310 al een stuk moeilijker. Deze PartyBox weegt namelijk 17,5 kilo, dus het is bepaald geen lichtgewicht.

Gelukkig bedachten de ontwikkelaars van JBL hiervoor een fijne oplossing. Deze PartyBox is namelijk voorzien van een uitschuifbaar handvat en hij staat op wieltjes.

Je trekt de 310 dus als een boodschappenwagentje achter je aan. Alleen wanneer je hem in of uit de auto tilt, maak je kennis met zijn echte gewicht.

De JBL PartyBox 310 weegt met 17,5 kilo ruim anderhalf keer zo veel als de PartyBox 110. Gelukkig heeft hij wieltjes en een uitschuifbare handgreep.

Extra’s die de PartyBox 310 biedt

Maar de PartyBox 310 heeft natuurlijk nog wat extra functies aan boord die hem van de PartyBox 110 onderscheiden. Zo zijn er ingangen voor 2 microfoons, waar de PartyBox 110 maar 1 microfoon toelaat.

Sta je in het donker en ben jij de DJ, dan biedt de PartyBox 310 een handige achtergrondverlichting bij het bedieningspaneel. Zo weet je altijd precies de juiste knoppen te vinden.

Daarnaast beschikt de PartyBox 310 over allerlei feestelijke geluidseffecten. Die kun je laten horen op elk moment dat jij dit wilt.

De PartyBox 310 biedt ook de mogelijkheid om hem hoog op een luidspreker-standaard te plaatsen. Zo’n standaard wordt niet meegeleverd, maar je kunt hem natuurlijk wel zelf aanschaffen.

Het geluid klinkt dan nog beter en ook de lichteffecten schitteren in de lucht.

De JBL PartyBox 310 overtreft de JBL PartyBox 110 met extra functies als 2 microfooningangen, verlicht bedieningspaneel, geluidseffecten en geschiktheid voor een luidspreker-standaard.

Conclusie: JBL PartyBox 110 of 310?

Zoals je hebt gelezen zijn beide JBL’s van hoge kwaliteit. Maar eigenlijk kun je zeggen dat de JBL PartyBox 310 in alles een stukje uitgebreider is.

Om te beginnen is er natuurlijk de kracht van het volume. Hierbij zorgen de grotere woofers ook voor nog stabielere bastonen. De aansluitmogelijkheden zijn iets ruimer en ook aan het bedieningsgemak is nog meer aandacht besteed.

Kies voor de JBL PartyBox 110 als je:

  • voor niet te veel geld een allround party speaker wilt aanschaffen
  • feesten relatief bescheiden van omvang zijn en 160 watt volume genoeg is
  • het makkelijk vindt als je de PartyBox zonder al te veel moeite kunt optillen

Kies voor JBL PartyBox 310 als je:

  • voor een coole PartyBox best wel wat geld over hebt
  • muziek en lichtshow op drukke feesten te horen en te zien zullen zijn
  • een speakerbox op wieltjes en 2 microfooningangen wel zo praktisch vindt

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL