JBL Partybox 300vsJBL Partybox 100

De vergelijking

JBL PartyBox 300 en JBL PartyBox 100: De vergelijking

De JBL PartyBox serie kent drie verschillende modellen. Daarvan liggen de JBL PartyBox 300 en JBL PartyBox 100 qua functionaliteit het dichtst bij elkaar.

De JBL PartyBox 300 is de duurste van de twee, maar het prijsverschil is niet erg groot. Daarbij komt dat beide draadloze speakers in een aangename prijsklasse liggen.

Tussen beide speakerboxen bestaan flink wat overeenkomsten, maar welke past het beste bij jou? Voor het antwoord op deze vraag hebben we voor jou de JBL PartyBox 300 en JBL PartyBox 100 naast elkaar gezet.

JBL PartyBox 300 en JBL PartyBox 100: De overeenkomsten

Om te beginnen worden beide speakers aangedreven door een ingebouwde oplaadbare accu. Natuurlijk kun je ze allebei ook op het stopcontact aansluiten.

Heel leuk op je party is de ingebouwde lichtshow waarover beide PartyBoxen beschikken.

Stream jouw favoriete tracks via bluetooth 4.2 of speel ze af van een usb-stick die je in de usb-poort steekt.

Ook beschikken beide speakers over een ingang voor gitaar en microfoon, met natuurlijk een eigen volumeregeling.

Tenslotte beschikken beide boxen over een 3,5 millimeter audio aansluiting.

JBL PartyBox 300 en JBL PartyBox 100: De verschillen

Speelduur en maximum vermogen met elkaar vergeleken

Maar er zijn natuurlijk ook een paar verschillen.

Zo beschikt de JBL PartyBox 300 over een speelduur van 18 uur, terwijl de JBL PartyBox 100 het op een volle accu 12 uur volhoudt.

Dit terwijl de oplaadduur bij de JBL PartyBox 300 met slechts 5 uur aanmerkelijk korter is dan bij de JBL PartyBox 100 waar opladen 6,5 uur duurt.

Ook in het uitgangsvermogen van de speakers zit een stevig verschil. Zo levert de JBL PartyBox 300 een maximaal volume van 240 Watt, terwijl de JBL PartyBox 100 tot 160 Watt piekt.

Allebei zijn dit natuurlijk nog steeds enorme scores, die je niet graag in een kleine ruimte uitprobeert.

Met 18 uur speelduur houdt de PartyBox 300 het 6 uur langer vol dan de PartyBox 100. Ook blaast de JBL PartyBox 300 met zijn 240 Watt vermogen 80 Watt meer geluid de ruimte in. De JBL PartyBox 300 laadt sneller op.

Hoeveel plaats nemen de speakers in en is er verschil in gewicht?

Ook in de omvang van beide PartyBoxen zit wat verschil.

Zo is de JBL PartyBox 300 enkele centimeters breder en met zijn hoogte van 69 centimeter ook zo’n 14 centimeter hoger dan de JBL PartyBox 100.

Is de JBL PartyBox 300 in zijn geheel dus iets forser, bij de JBL PartyBox 100 is het weer handig dat hij op een standaard kan worden geplaatst. Die wordt overigens niet standaard meegeleverd, dus zal apart moeten worden aangeschaft.

Het verschil in grootte zorgt trouwens wél voor een aanzienlijk verschil in gewicht. Bij de JBL PartyBox 300 bedraagt dit namelijk 15,84 kilo, terwijl je bij de JBL PartyBox 100 maar 9,7 kilo hoeft mee te sjouwen.

De JBL PartyBox 300 is hoger en breder, terwijl de JBL PartyBox 100 op een apart aan te schaffen standaard kan worden geplaatst. Met zijn 15,84 kilo is de JBL PartyBox 300 ruim anderhalf keer zwaarder.

Welke extra’s zijn er zoal aan boord?

Beide speakerboxen beschikken over TWS (True Wireless Stereo) waarmee draadloos twee andere PartyBoxen kunnen worden aangekoppeld.

De JBL PartyBox 300 beschikt daarnaast ook over een RCA L/R (Tulp) poort waarmee bedraad andere speakers kunnen worden aangesloten. Deze functionaliteit ontbreekt bij de JBL PartyBox 100.

Alleen de JBL PartyBox 300 beschikt over een RCA L/R (Tulp) poort voor het bedraad koppelen van andere speakers.

De JBL PartyBox 100 ontving een belangrijke onderscheiding

De JBL PartyBox 100 werd in 2019 grondig onderzocht en beoordeeld door een internationale vakjury. Deze jury bestond uit 19 hoofdredacteuren van Europese vakbladen op het gebied van consumentenelektronica.

Dit had tot gevolg dat de JBL PartyBox 100 tijdens de IFA in Berlijn werd bekroond met de EISA-award.

Een eer die slechts weinig apparaten ten deel valt en waarmee deze speakerbox zich in positieve zin onderscheidt van de JBL PartyBox 300.

De JBL PartyBox 100 werd op de IFA in Berlijn bekroond met de EISA-award 2019-2020.

Conclusie: JBL PartyBox 300 of JBL PartyBox 100?

Kiezen tussen de JBL PartyBox 300 en de JBL PartyBox 100 is niet eens zo eenvoudig.

Beide speakerboxen produceren een flink volume, waarbij de JBL PartyBox 300 wel de topper is.

Verschillen worden vooral zichtbaar in de details.

Zo is de langere speelduur en kortere oplaadtijd bij de JBL PartyBox 300 natuurlijk aantrekkelijk. Daar staat wél een hoger gewicht tegenover.

Handig bij de JBL PartyBox 100 is dat hij op een standaard kan worden geplaatst. Tijdens een drukke party hoeft hij dan niet op de grond te worden neergezet. Zo loop je niet het risico dat er tegen de box wordt aangeschopt of dat hij in een plas bier komt te staan.

Jammer bij de JBL PartyBox 100 is het gemis van RCA L/R (Tulp) aansluitingen. Op die manier is het niet mogelijk om met een draad over langere afstand meerdere partyboxen aan deze JBL speaker te koppelen. Je bent hiervoor afhankelijk van de aanwezige bluetooth versie 4.2 die in afstand niet ver reikt.

Al met al brengt dit ons tot de conclusie dat de JBL PartyBox 300 het beste scoort op een redelijk groot feest. Het volume is bijzonder sterk en door de RCA L/R (Tulp) aansluitmogelijkheid kun je de speakerboxen goed over de ruimte verdelen.

Vier jij vooral feesten op een wat kleinere schaal dan heb je aan de JBL PartyBox 100 ruim voldoende.

Kies voor de JBL Partybox 300 als:

  • Je het hardste geluid wilt
  • Je de langste speelduur en kortste oplaatijd wilt
  • Je graag een goed feestje geeft waar ook de buren van mee mogen genieten

Kies voor de JBL Partybox 100 als:

  • Je de box graag op een standaard zet
  • Je een lichtere box zoekt die makkelijker te verplaatsen is
  • Je graag een feestje geeft zonder dat de buren aan de deur staan

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL