De vergelijking
JBL PartyBox 300 en JBL PartyBox 1000: De vergelijking
Hebben we het over de JBL PartyBox 300 en JBL PartyBox 1000, dan praten we over twee krachtpatsers uit het topsegment van JBL.
Wil je deze draadloze speakerboxen op een eerlijke manier vergelijken, dan is het goed om te weten dat je voor de JBL PartyBox 1000 twee tot drie keer zoveel betaalt als voor de JBL PartyBox 300.
Het is daarom aan jou om te bedenken voor welk doel jij zo’n coole partyspeaker wilt aanschaffen.
Om je met die afweging te helpen hebben we voor jou de JBL PartyBox 300 en JBL PartyBox 1000 naast elkaar gezet
JBL PartyBox 300 en JBL PartyBox 1000: De overeenkomsten
Bekijk je deze draadloze boxen, dan valt direct hun hippe partylook op. Allebei beschikken ze over een ingebouwde lichtshow met diverse thema’s.
Afhankelijk van de grootte van de ruimte waar jouw event zich afspeelt, blazen ze een enorme hoeveelheid volume in je richting.
Met bluetooth verbind je ze allebei draadloos aan je telefoon of aan je tablet als je dat fijner vindt.
Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de usb-ingang waarover beide draadloze speakers beschikken. Steek er jouw usb-stick met coole tracks in en ga dansen.
Ook kun je met beide speakers zelf iets toevoegen aan de sound op jouw feest. Plug je eigen gitaar en microfoon in en start je optreden op het podium.
Meer compatibele JBL speakers op je feest? Verbind ze onderling draadloos met TWS of bedraad via de RCA-poort.
JBL PartyBox 300 en JBL PartyBox 1000: De verschillen
Hoe verhouden deze boxen zich qua volume?
Hier stuiten we op een flink verschil. Beide JBL speakers kunnen een ruimte uitstekend vullen met geluid. De JBL PartyBox 300 kan daarbij gaan tot een output van 240 Watt.
Best behoorlijk zul je zeggen, maar dan is het goed om te weten dat de JBL PartyBox 1000 de ruimte kan vullen met maar liefst 1100 Watt. Dat verschil is dus aanzienlijk.
Het betekent ook dat de JBL PartyBox 1000 op een volume van 240 Watt stabieler zijn tonen zal produceren dan de JBL PartyBox 300, die in dat geval op maximaal volume speelt.
Hiermee is overigens niets in het nadeel van de PartyBox 300 gezegd, want ook deze speaker zorgt voor een formidabele sound.
En hoe zit het met de omvang?
Ook qua grootte wijken deze JBL speakers van elkaar af.
De JBL PartyBox 1000 toont met zijn 39,7 x 39 x 105 centimeter een stuk forser dan de JBL PartyBox 300. Het front is breder en hij is de helft hoger dan de JBL PartyBox 300 die 31 x 32 x 69 centimeter meet.
Door dit grotere formaat lijkt de JBL PartyBox 1000 wat minder portable. Echter komt de box wel met een handgreep en wieltjes waardoor hij toch makkelijk te verplaatsen is.
Maar kijk je naar het volume en de lichtshow die hij produceert, dan kun je nog steeds spreken van een compacte draadloze speakerbox.
Accu en voeding bij deze twee JBL PartyBox speakers
Met de JBL PartyBox 1000 stappen we voorzichtig uit het draagbare concept. Dit zien we vooral terug in de voeding van deze speakerbox.
In tegenstelling tot de JBL PartyBox 300 beschikt de JBL PartyBox 1000 niet over een oplaadbare accu. Dit betekent dat je hem alleen kunt gebruiken op plaatsen waar een stopcontact aanwezig is.
Op zichzelf is dit niet onlogisch. Gezien zijn professionele mogelijkheden en enorme volume, is dit eigenlijk geen speakerbox om mee te nemen naar het park of naar het zwembad.
Is dat wél je bedoeling, dan kun je jouw tracks beter op een iets compactere JBL speaker afspelen. Je komt dan eerder uit bij de JBL PartyBox 300 of kiest voor een draadloze speaker uit één van de andere JBL series.
De JBL PartyBox 300 beschikt wél over een ingebouwde oplaadbare accu. In opgeladen toestand ben je hiermee verzekerd van 18 uur speelduur.
De JBL PartyBox 300 kun je trouwens ook aansluiten op de 12 volts uitgang van je auto.
Worden bij deze speakerboxen nog leuke extra’s meegeleverd?
Over de JBL PartyBox 300 kunnen we wat dat betreft kort zijn. Deze draadloze speaker wordt kant en klaar geleverd samen met een netsnoer en een 12-volts kabeltje.
Ook bij de JBL PartyBox 1000 wordt een netsnoer meegeleverd, terwijl een 12-volts aansluiting bij deze box ontbreekt.
Maar er zit nog iets extra’s bij. Bij deze speakerbox wordt namelijk de Air Gesture polsband meegeleverd. Daarmee kun je vanaf je pols de lichtshow regelen. Gewoon, terwijl je aan het dansen bent.
Bij de JBL PartyBox 1000 is trouwens aan de lichtshow en de output nog meer functionaliteit toegevoegd. Zo zit bovenop de speakerbox een DJ-Pad gemonteerd. Je kunt hier de lichtshow mee sturen, maar ook drum, gitaar of piano mee spelen en dit geluid tegelijk ook opnemen.
Zo wordt aan elk feest een hele extra beleving toegevoegd.
Conclusie: JBL PartyBox 300 of JBL PartyBox 1000?
Prijs en volume vormen bij de twee Party speakers van JBL het grootste verschil.
Bij de JBL PartyBox 1000 liggen die allebei twee tot drie niveaus hoger dan bij de JBL PartyBox 300.
Dat maakt de laatste overigens bepaald niet tot een minder goed product. Beide speakers beschikken immers over een fantastisch geluid, waarbij de mogelijkheden van de JBL PartyBox 1000 gewoon een stuk ruimer zijn.
Heb jij voor je draadloze speaker een plan dat richting professioneel gebruik gaat, investeer dan in de PartyBox 1000. Bedenk daarbij wél dat deze speakerbox zich niet leent voor flexibel gebruik onderweg.
Zal jouw speakerbox af en toe het middelpunt vormen van een gezellig feest en neem je hem ook graag mee naar buiten, dan is de JBL PartyBox 300 de beste en voordeligste keuze.
Kies de JBL PartyBox 300 als:
- Ieder moment aanneemt om een feestje te bouwen
- Je makkelijk je partybox meeneemt naar buiten of vrienden
Kies de JBL PartyBox 1000 als:
- Je de beste feestjes wilt geven
- Je de box niet al te vaak wilt verplaatsen