JBL Partybox On The GovsJBL Partybox 100

De vergelijking

We zetten 2 partyboxen van JBL naast elkaar die enigszins in prijs verschillen. Op het moment dat we deze review schrijven kost de On The Go 300 euro, terwijl de Partybox 100 zo’n 230 euro kost.

Tussen beide Partyboxen van JBL tref je verschillen aan die je eigenlijk niet zou verwachten. Dit maakt het extra interessant om deze review te lezen. Het kan je keuze namelijk sterk beïnvloeden.

Welke speakerbox geeft het beste geluid en welk model past het beste op mijn feest?

Om jou met het antwoord op deze vragen te helpen, hebben wij de JBL Partybox On The Go en de JBL Partybox 100 voor je naast elkaar gezet.

JBL Partybox On The Go en JBL Partybox 100: De overeenkomsten

Beide Partyboxen hebben lichteffecten aan boord. Die kun je dus mooi laten meedeinen op de muziek.

Ze betrekken allebei hun energie uit een oplaadbare accu. Is die leeg, dan kun je verder feesten door de box rechtsreeks aan te sluiten op het stopcontact.

Muziek stream je via een bluetooth verbinding naar de speakerbox.

Ook kun je op beide boxen draadloze JBL-microfoons aansluiten. Leuk voor karaoke of om tijdens je party allerlei aankondigingen te doen.

JBL Partybox On The Go versus JBL Partybox 100: De verschillen

Hoe hard spelen de Partyboxen?

Deze JBL speakerboxen zijn speciaal ontwikkeld om tijdens een feest hun capaciteiten te tonen. Toch zijn er onderling een paar verschillen.

Zo beschikt de JBL Partybox 100 over een aanzienlijk groter volume dan de Partybox On The Go. De Partybox 100 blaast op zijn hardste stand namelijk 160 watt muziek de ruimte in.

De Partybox On The Go wordt hierdoor duidelijk naar een tweede plaats verbannen. Ook deze box zorgt voor een fors geluid, maar hier gaat het om ‘slechts’ 100 watt.

De JBL Partybox On The Go produceert maximaal 100 watt geluid. De goedkopere JBL Partybox 100 brengt met 160 watt aanzienlijk meer geluid voort.

De kwaliteit van het geluid dat uit de box komt

Naast het aantal decibels dat uit de boxen komt is natuurlijk de geluidskwaliteit van groot belang.

Hier valt op dat de Partybox 100 over een aanzienlijk beter doortekende sound beschikt. Hij heeft dan ook 2 stevige woofers en 2 tweeters aan boord.

Vooral de bastonen klinken veel soepeler en natuurlijker dan bij de On The Go. Je kunt dit ook teruglezen in de audiospecificaties:

Waar de Partybox On The Go met zijn enkele woofer en 2 kleinere tweeters zijn geluid afgeeft binnen de grenzen van 65 Hz tot 15.000 Hz, biedt de Partybox 100 een toonbreedte van 45 Hz tot 18.000 Hz.

De kwaliteit van het geluid dat de JBL Partybox 100 met 2 woofers en 2 tweeters geeft, is met 45 Hz tot 18.000 Hz een stuk beter dan die van de JBL Partybox On The Go. Daar ligt met 1 woofer en 2 kleinere tweeters de bandbreedte tussen de 65 Hz en 15.000 Hz.

Water en stof en de JBL-Partybox

Beide speakerboxen zijn dus bedoeld om van te genieten op een feest. Met hun lichtshow stelen ze dan ook absoluut de show.

Dit kan trouwens ook een feestje zijn met maar 3 of 4 bezoekers. Maar je neemt deze JBL Partyboxen niet zo gauw mee naar het strand of naar het zwembad.

Daarvoor heb je de andere draadloze speakers van JBL.

We raden je ook niet aan om de Partybox On The Go of Partybox 100 aan de rand van het zwembad te zetten. In tegenstelling tot de draadloze speakers van JBL zijn ze veel minder goed bestand tegen water.

De Partybox 100 is helemaal niet gecertificeerd op waterbestendigheid, de Partybox On The Go is met een IP certificaat van X4 slechts spatwaterbestendig.

Deze speakerboxen lenen zich er dus niet voor om in het water te vallen, lang in de regen te staan of op een andere manier nat te worden.

Wél heeft de On The Go met zijn spatwaterdichtheid dus een streepje voor op de Partybox 100. Op stofbestendigheid zijn beide Partyboxen niet getest.

De JBL Partybox On The Go is spatwaterbestendig (IPX4). De JBL Partybox 100 is hierop niet getest. Ook zijn beide Partyboxen niet getest op stofbestendigheid.

Meezingen of meespelen met je gitaar

Bij de Partybox On The Go wordt een draadloze microfoon meegeleverd. Een leuke extra die je tot 10 meter afstand kunt gebruiken.

Als je die los wilt aanschaffen bij je Partybox 100 kom je uit bij een set van 2 microfoons en een bijgeleverde ontvanger. Je betaalt daar zo’n 100 euro voor.

Iets minder geavanceerd maar wel heel betrouwbaar is de microfoon met draad die JBL ook levert. Die schaf je aan per stuk en daar ben je dan zo’n 40 euro aan kwijt.

Beide Partyboxen bieden ook de mogelijkheid om je gitaar op een aparte poort aan te sluiten. Zowel voor de microfoon als de gitaar zijn volumeregelaars op de boxen aangebracht.

Meezingen en meespelen met je favoriete tracks is op beide boxen dus gegarandeerd.

Bij de JBL Partybox On The Go wordt een draadloze microfoon meegeleverd. Bij de JBL Partybox 100 kun je een microfoon met draad aanschaffen of een set draadloze microfoons met een ontvanger.

Hoe lang houdt de opgeladen accu het vol?

De speelduur is per Partybox ook nogal verschillend. Bij de Partybox On The Go bedraagt de afspeelduur op een volle accu maximaal 6 uur.

De Partybox 100 scoort wat dit betreft en stuk beter. Hier ben je van muziek verzekerd gedurende maximaal 12 uur. Dubbel zo lang als bij de Partybox On The Go.

Gelukkig kunnen beide boxen ook direct aangesloten worden op het stopcontact. Daarmee wordt de speeltijd onbeperkt.

De JBL Partybox On The Go beschikt over een maximale afspeelduur van 6 uur. De JBL Partybox 100 houdt het met 12 uur dubbel zo lang vol.

De laadtijden lopen ook flink uiteen

Zoals je kunt verwachten is de oplaadduur van beide Partyboxen ook verschillend. Zo zit de accu van de On The Go al vol in 3,5 uur. De laadtijd die de Partybox 100 nodig heeft komt uit op 6,5 uur.

De JBL Partybox On The Go laadt in 3,5 uur, terwijl de JBL Partybox 100 er 6,5 uur voor nodig heeft.

Verschillen in de vormgeving

Wanneer je het hoogtepunt wilt vormen op een druk bezocht feest, moet je jezelf duidelijk laten zien.

Bij de Partybox 100 is hier goed over nagedacht. Aan de onderkant is een opening gemaakt waarmee je hem kunt neerzetten op een stevig statief. Dit statief wordt niet standaard meegeleverd. Je moet het er zelf bijkopen.

De Partybox On The Go heeft een dergelijke voorziening niet. Wél beschikt deze Partybox over een gleuf waarin je een smartphone kunt plaatsen.

Die staat dan enigszins beschermd op zijn plek en je kunt hem makkelijk pakken om bijvoorbeeld snel even een andere playlist te kiezen.

Bovendien zijn aan de bovenkant van de On The Go 2 haken ingebouwd. Daar kun je de meegeleverde draagriem eenvoudig aan vastklikken.

In die draagriem is als leuke gadget een flesopener opgenomen. Je hangt met deze draagriem de Partybox On The Go gemakkelijk aan je schouder.

De JBL Partybox 100 kun je op een statief plaatsen. De JBL Partybox On The Go heeft een speciale sleuf om je smartphone in te zetten en 2 haken waaraan je de schouderriem met flesopener kunt vastklikken.

Omvang en gewicht lopen flink uiteen

Het verschil tussen wel of geen draagriem valt misschien ook te verklaren uit het lagere gewicht dat de nieuwere On The Go heeft meegekregen. Ook zijn omvang nam af.

De On The Go weegt 7,5 kilo en heeft als buitenmaten 49 x 24.5 x 22.5 centimeter. Hij is hiermee een stuk kleiner en ook flink lichter dan de Partybox 100.

Samen met zijn waterbestendigheid kun je hierin een model zien dat van Partyspeaker naar gewone draadloze speaker schuift.

De Partybox 100, die al wat langer meeloopt, weegt namelijk 9,7 kilo en heeft een omvang van 55.1 x 28.8 x 29 centimeter. Die neem je dus niet zo makkelijk aan je schouder mee.

Het gewicht van de JBL Partybox 100 bedraagt 9,7 kilo en hij meet 55.1 x 28.8 x 29 centimeter. De JBL Partybox On The Go weegt 7,5 kilo en meet 49 x 24.5 x 22.5 centimeter.

Conclusie: JBL Partybox On The Go of JBL Partybox 100?

De conclusie die we moeten trekken is eigenlijk wat ongewoon. De JBL Partybox 100 staat er op een aantal vlakken beter voor dan zijn nieuwere broer de JBL Partybox On The Go.

Dat is best bijzonder, want de Partybox 100 is lager geprijsd. Misschien heeft hij ook enkele nadelen. Denk aan het gewicht en het gemis aan een draadloze microfoon

Kies voor de JBL Partybox On The Go als je:

  • met een handige draagriem de speakerbox van 7,5 kilo aan je schouder wilt meenemen
  • op feesten wel raad weet met een draadloze microfoon
  • de geïntegreerde flesopener een leuke gadget vindt
  • misschien weleens met de Partybox een beetje in de regen staat
  • aan 100 watt geluid wel genoeg hebt

Kies voor de JBL Partybox 100 als je:

  • een Partybox van 9.7 kilo gemakkelijk in je auto of op de scooter vervoert
  • 160 watt output en goed vibrerende bastonen helemaal te gek vindt
  • de Partybox op een statief wilt kunnen neerzetten
  • niet van plan bent om je Partybox nat te laten worden
  • er misschien later nog een microfoon gaat bijkopen

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL