McAfee LiveSafevsMcAfee Total Protection

De vergelijking

Internet is in ons leven op een overheersende manier aanwezig. Programma’s als McAfee Livesafe en Total Protection zijn om die reden ontwikkeld. Hun prijs ligt op dit moment nog maar rond de 40 euro.

We spreken op internet onze relaties, we doen er inkopen en verrichten er vaak allerlei handelingen voor ons werk. Het wereldomspannende netwerk is voor ons dus enorm belangrijk, maar is ook voor iedereen toegankelijk.

Dat laatste wordt een probleem als mensen of landen met slechte ideeën ons leven op internet proberen te verstoren. Onze accounts kunnen worden gehackt om ons als gebruiker dwars te zitten, maar zo’n hack kan ook worden gebruikt om vitale onderdelen van internet in ons land aan te vallen.

Om te voorkomen dat jouw apparatuur doelwit wordt voor verspreiders van virussen en andere kwaadaardige software, heb je beschermingsmiddelen nodig. Maak je gebruik van Windows, dan zit daar een beperkt programma bij dat de naam Windows Defender draagt.

Maar dit programma biedt slechts een basic vorm van bescherming. Gespecialiseerde beschermingssoftware van een professionele ontwikkelaar is eigenlijk onmisbaar. Zo kom je al gauw bij McAfee uit. Een beveiligingsbedrijf dat al zo’n 35 jaar wereldwijd voor bescherming van netwerken zorgt.

McAfee biedt meerdere beveiligingspakketten aan. Aangezien ze allemaal ongeveer voor hetzelfde doel zijn ontworpen, overlappen ze elkaar in werking. Toch zijn er wel een paar verschillen aan te wijzen. Misschien twijfel jij op dit moment welk pakket van McAfee je moet kiezen?

Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij McAfee Livesafe en Total Protection voor je naast elkaar gezet.

McAfee Livesafe en Total Protection: De overeenkomsten

Beide pakketten zorgen ervoor dat jouw apparatuur zoveel mogelijk beschermd wordt tegen geavanceerde virussen, spyware, Trojaanse paarden en rootkits waarmee cybercriminelen beheerfuncties kunnen verrichten.

De tijd dat we ons alleen moesten beschermen onder Windows, is lang voorbij. Daarom functioneren de beveiligingsprogramma’s van McAfee zowel onder het besturingssysteem Windows op je laptop of pc als onder de besturingssystemen MacOS, Android en iOS.

McAfee Livesafe versus Total Protection: De verschillen

Kosten van aanschaf

De prijs van beide pakketten lag tot voor kort rond de 110 euro, maar is door McAfee nu flink omlaag gebracht. Het gevolg is dat beide pakketten op het moment van schrijven van deze review nog maar 5 euro met elkaar in prijs verschillen.

McAfee Total Protection is met een prijs van respectievelijk 39,95 euro het goedkoopst. Daar zit McAfee Livesafe met 44,95 euro een klein stukje boven.

McAfee Livesafe kost met een prijs van 44,95 euro 5,00 euro meer dan McAfee Total Protection.

Perfectie en premium perfectie

Tussen de programma’s bestaat niet veel verschil op het punt van beveiligingstools. Maar zoals de naam al zegt: Total Protection bevat zo ongeveer alle beschermingsmiddelen die McAfee voor de gebruiker in huis heeft. Je zou dus kunnen zeggen dat in deze versie van McAfee’s beveiligingssoftware alles zit wat je qua beveiligingsgereedschap in Livesafe vindt, plus nog wat extra. Total Protection wordt ook wel het premium beveiligingsprogramma van McAfee genoemd.

Hoewel McAfee Livesafe en Total Protection allebei uitstekend beveiligen, is Total Protection hier het meest perfect in gespecialiseerd.

Een punt voor McAfee Livesafe

Toch kun je daarbij weer een verschil naar voren schuiven ten gunste van Livesafe. Dit programma is er namelijk erg op gericht om op alle platforms waarop je werkt jouw identiteit en data te beschermen. Hiervoor gebruikt Livesafe een geavanceerde real-time malware beveiliging.

Naast hoogwaardig scannen op virussen door zowel Total Protection als McAfee Livesafe, zet Livesafe bovendien in op real time malware protectie.

Cloudopslag beveiliging

Zo komen we bij het meest duidelijke verschil tussen McAfee Livesafe en Total Protection. Als enige van de 2 antivirus programma’s zorgt McAfee Livesafe namelijk voor een veilige omgeving die op cloudopslag is gebaseerd.

Je krijgt als gebruiker 1GB Secure Cloud Storage. Hierdoor kun je de meest gevoelige documenten die je bezit op een maximaal beveiligde manier in de cloud opslaan. Deze opslag wordt biometrisch beveiligd.

Alleen McAfee Livesafe biedt 1GB biometrisch beveiligde cloudopslag. Total Protection heeft deze optie niet.

128 bit encryptie en ouderlijk toezicht

En stelt Total Protection daar nog wat tegenover? Jazeker, maar dan gaat het om opslag op je harde schijf of andere gegevensdrager.

Bij Total Protection kun je namelijk je bestanden opslaan met een 128 bit encryptie, terwijl je daar een met password beveiligde omgeving omheen bouwt. Bovendien is er ouderlijk toezicht ingebouwd.

Waar McAfee Livesafe beveiligde cloudopslag biedt, zorgt Total Protection voor 128 bit encryptie met daaromheen een met wachtwoord beveiligde omgeving en parental control.

Conclusie: McAfee Livesafe versus Total Protection?

Beide McAfee pakketten lijken elkaar niet veel te ontlopen. Zowel qua werking als qua prijs. Leg je de pakketten onder een vergrootglas, dan worden er toch een paar verschillen zichtbaar. Dit kan voor jou net de doorslag geven bij je beslissing welk antiviruspakket je het liefst kiest.

Kies voor McAfee Livesafe als je:

  • 1 GB biometrisch beveiligde cloudopslag wenst
  • zonder moeite 5 euro extra kunt missen
  • graag met real time malware protection werkt

Kies voor McAfee Total Protection als je:

  • ouderlijke controle wilt combineren met je beveiliging
  • graag op lokale gegevensdragers 128 bit encryptie met wachtwoord gebruikt
  • 5 euro minder betalen mooi meegenomen vindt

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL