McAfeevsBitdefender

De vergelijking

Zetten we McAfee en Bitdefender tegenover elkaar, dan vergelijken we antivirus software van 2 topaanbieders.

Je begrijpt wel dat de bescherming die deze pakketten bieden aan alle kanten optimaal is. Wanneer je deze software gebruikt, kun je dus genieten van een veilig gevoel en een erg hoogwaardige bescherming.

Beide aanbieders streven met hun software hetzelfde doel na. En dat is zorgen dat jouw apparatuur beschermd wordt tegen allerlei soorten malware.

Afhankelijk van de manier waarop die stiekeme computerbestanden werken, spreken we over trojans, wormen, rootkits, virussen, spyware en ransomware. De opsomming is niet volledig, maar dit zijn wel de meest gebruikte aanduidingen.

Bescherming bieden doen de beveiligingspakketten op tal van manieren. Maar zouden er dan nog wel verschillen te vinden zijn? Jawel, maar alleen als je er heel goed naar kijkt.

Misschien ben jij op dit moment wel bezig om een afweging te maken welk beveiligingspakket je het beste op jouw apparatuur kunt installeren. Om je met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij McAfee en Bitdefender voor je naast elkaar gezet.

McAfee en Bitdefender: De overeenkomsten

Naast de veiligheid die je bereikt door met de virusscanners uit de pakketten je apparatuur te scannen, zorgen ze allebei ook voor real-time beveiliging.

Beide pakketten bieden een VPN mogelijkheid. Daarmee wordt je internetverkeer volstrekt anoniem gemaakt.

Er is ouderlijk toezicht mogelijk, een wachtwoordmanager en bescherming bij het gamen. Bovendien draaien beide pakketten onder de bekende besturingssystemen Windows, Mac, Android en iOS.

McAfee versus Bitdefender: De verschillen

Maar als er geen verschillen zouden zijn, had het schrijven van deze vergelijking natuurlijk weinig zin. Gelukkig zijn ze er wel.

Om te beginnen de VPN die beide pakketten aan hun gebruikers ter beschikking stellen. Jouw internetverkeer wordt ermee omgeleid via een server, die dit verkeer grondig versleutelt en jouw internetgebruik anonimiseert.

McAfee blijkt hier net iets minder waar voor haar geld te bieden. Het pakket werkt maar met 23 serverlocaties, waar Bitdefender er 27 heeft.

Nu hoeft dat op zichzelf nog geen probleem te zijn, maar de VPN van Bitdefender werkt ook het snelst en laat bovendien probleemloos Netflix naar je apparaat toe lopen.

De vraag is natuurlijk of dit laatste jou interesseert. Waarschijnlijk ben je vooral op zoek naar beveiliging. Die biedt de VPN in beide pakketten ruim voldoende. Je gegevens worden goed versleuteld en er lekt geen informatie weg.

Wat wél nog opmerkelijk is: de VPN bij McAfee is standaard mits je een klant bent die zijn abonnement automatisch laat verlengen. Bij Bitdefender krijg je de VPN alleen maar in je pakket als je voor de premiumversie betaalt.

De VPN-functie van Bitdefender is sneller en kan Netlix verwerken. Hij zit alleen bij het premiumpakket. De iets beperktere VPN-functie bij McAfee is bij elk pakket inclusief.

Virusscanner en realtimebescherming

Netflix op je VPN is misschien een beetje bijzaak, het waterdicht scannen van de gegevensstromen is waar je de software voor koopt.

Gezegd moet worden dat de verschillen tussen McAfee en Bitdefender marginaal zijn. Toch bleek bij strenge tests alleen McAfee echt alles te blokkeren, terwijl Bitdefender soms een steekje liet vallen.

Dit gebeurde zowel tijdens het scannen op virussen als bij het verschaffen van de realtimebescherming.

McAfee bleek tijdens tests een nog net iets perfecter virusbescherming en realtime bescherming te bieden dan Bitdefender.

Vertragende werking van de virusscanners?

Vroeger waren virusscanners berucht vanwege de vertraging die ze in je systeem veroorzaakten. Daar is heel hard aan gewerkt, met als gevolg dat je niet meer zoveel van hun werking merkt.

Toch blijkt McAfee het probleem op de meest doeltreffende manier te hebben aangepakt. Je merkt eigenlijk niets van de werking als McAfee actief is. Bij Bitdefender merk je iets meer. De werking leidt hier soms tot een kleine systeemvertraging.

Ook hier geldt weer: het verschil tussen beide pakketten is marginaal, maar bij het openen van webpagina’s en het installeren van software valt de aanwezigheid van Bitdefender iets meer op.

Bitdefender leidt tot een fractie meer vertraging op je systeem dan McAfee veroorzaakt.

Firewall tegen hackers

Zorgen dat hackers geen toegang krijgen tot je systeem, doe je met behulp van een firewall. Zowel McAfee als Bitdefender zijn in meerdere pakketversies verkrijgbaar. Een opvallend verschil zit hem in de beschikbaarheid van een firewall.

McAfee heeft alle gradaties van zijn pakket voorzien van een firewall, terwijl je hem bij Bitdefender alleen in je pakket hebt zitten als je voor een duurdere pakketversie kiest. Wil je het qua kosten dus eenvoudig houden, dan is McAfee de enige die een viruspakket inclusief firewall biedt.

Een firewall tegen o.a. hackers is bij McAfee standaard, terwijl Bitdefender hem alleen in de duurdere pakketten heeft zitten.

Hoeveel wachtwoorden heb jij?

Je wachtwoorden en andere gegevens beveiligd op je apparatuur bewaren, is nog zo’n functie waarin een beveiligingspakket voorziet.

Wat dat betreft is het jammer dat er in de wachtwoordmanagers van de pakketten een verschil zit. Bij McAfee kun je er namelijk maar 15 wachtwoorden in opslaan. Bij Bitdefender is de opslag van het aantal wachtwoorden onbeperkt.

De wachtwoordmanager bij Bitdefender zorgt voor onbeperkte opslag, terwijl McAfee maar voor 15 wachtwoorden opslag biedt.

Gamen en de bescherming die je hebt

Nog zo’n opvallend verschil is de bescherming die je hebt als je van gamen houdt. Tijdens het testen van beide pakketten bleek Bitdefender een betere bescherming te bieden en ook nog eens met minder vertraging haar werk te doen.

Ook past Bitdefender automatisch de benodigde instellingen voor het gamen aan. Ben je dus een gamer en naar bescherming op zoek, dan is Bitdefender op dit punt de winnaar.

Dat geldt zelfs als je dit algemene beschermingspakket afzet tegenover de speciale Gamer Security die je bij McAfee apart kunt kopen.

Voor gamers blijkt Bitdefender een soepeler en efficiëntere bescherming te bieden dan McAfee doet.

Bescherming voor je gezin

Is de bescherming die je zoekt vooral bedoeld voor je gezin, dan is het goed om te weten dat de ouderlijk toezichtfuncties van McAfee geavanceerder zijn en ook makkelijker te bedienen.

Wil je dus de gangen van je kinderen zoveel mogelijk nagaan, dan helpt McAfee je daar het beste bij. Vooral onder besturingssysteem van Apple (iOS) zijn de bedieningsverschillen tussen McAfee en Bitdefender groot.

Het ouderlijk toezicht heeft binnen McAfee veel beter vorm gekregen dan bij Bitdefender.

Conclusie: McAfee of Bitdefender?

Eerlijkheidshalve zeggen we nog een keer dat de verschillen tussen McAfee en Bitdefender klein zijn.

Maar ga je serieus aan de slag met het doorgronden van beide pakketten, dan komen er toch een paar opvallende verschillen uit.

Aan die verschillen zie je dat het er vooral van afhangt waarvoor je de beschermingsfuncties wilt gaan gebruiken.

Kies voor McAfee als je:

  • voor je gezin een beschermingspakket aanschaft
  • de perfecte virusscans en realtimebescherming zoekt
  • altijd over een goede firewall wilt kunnen beschikken

Kies voor Bitdefender als je:

  • een gamer bent die zich wil beschermen
  • via de VPN-functie ook Netflix wilt kunnen streamen
  • meer dan 15 wachtwoorden beveiligd wilt kunnen bewaren

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL