Medisana BS 444vsMedisana BS 440

De vergelijking

Als je bewust bezig bent met je gezondheid of de resultaten van je sportschoolbezoeken in de gaten wilt houden, kan een weegschaal je helpen met het analyseren van je lichaam. Zo kun je geïnformeerd de juiste keuzes maken.

Naast het gewicht kunnen weegschalen inmiddels veel meer metingen verrichten. Dit geldt ook voor de Medisana BS 444 en de Medisana BS 440 Connect.

In deze vergelijking zie je alle overeenkomsten en verschillen tussen beide weegschalen en kom je te weten welke weegschaal het beste bij jou past.

Medisana BS 444 en Medisana BS 440 Connect: De overeenkomsten.

Metingen

Beide weegschalen kunnen naast je gewicht ook nog de volgende analyses doen: BMI meting, vochtgehalte, spiermassa, botmassa en vetpercentage. Deze metingen geven je beter inzicht in je gezondheid waardoor je eenvoudiger en gerichter kan werken aan een fitter lijf.

Naast je gewicht meet je met beide weegschalen nog veel meer.

Analyse via voeten

De lichaamsanalyses worden door beide weegschalen uitsluitend gedaan door het meten van de voeten. Ze hebben hierdoor alleen gegevens over het gehele lichaam.

Dit betekent dat je geen segmentale metingen kunt doen door bijvoorbeeld alleen te kijken naar welk percentage buikvet je hebt.

Beide weegschalen maken alleen gebruik van de voeten voor de analyse.

Vitadock+ app

De weegschalen werken met bluetooth en kunnen daardoor alle gegevens doorsturen naar je telefoon. Je hebt hiervoor de Vitadock+ app nodig waarin je meerdere gebruikersprofielen aan kunt maken en bij kan houden. Door het opslaan van deze gegevens kun je over langere tijd de ontwikkeling van je lichaam bijhouden.

Gebruik de Vitadock+ app in combinatie met de weegschaal om alle gegevens bij te houden.

Garantie

De carry-in garantie die bij beide weegschalen gegeven wordt is 3 jaar. Dit houdt in dat je zelf naar de fabrikant, in dit geval Medisana, kunt gaan om een reparatie of nieuwe weegschaal te regelen, mocht je weegschaal stuk gaan.

Bij beide weegschalen krijg je 3 jaar garantie.

Medisana BS 444 en Medisana BS 440 Connect: De verschillen

Caloriebehoefte

Naast metingen kunnen de weegschalen je ook helpen met het vaststellen van je caloriebehoefte. Dit doen ze op basis van de bekende gegevens en de verrichte metingen. Het verschil tussen beide weegschalen is dat de Medisana BS 444 ook je caloriebehoefte bij een activatie aan kan geven terwijl de Medisana BS 440 Connect alleen je caloriebehoefte bij rust aangeeft.

De Medisana BS 444 kan zowel je caloriebehoefte bij inspanning als rust weergeven

Gewicht

De Medisana BS 440 Connect is met bijna 2 kilo zwaarder dan de Medisana BS 444 die slechts 1,6 kilo weegt. Dit is vooral van belang wanneer je de weegschaal vaak verplaatst.

De Medisana BS 440 Connect is 400 gram zwaarder dan de Medisana BS 444.

Grootte

Ook qua afmetingen zit er verschil tussen beide weegschalen. De Medisana BS 440 Connect is met 32cm diepte en breedte 2 centimeter groter dan de Medisana BS 444. Daarnaast is de hoogte van de Medisana BS 440 Connect 2,4 centimeter en van de Medisana BS 444 2,3 centimeter.

De Medisana BS 440 Connect heeft een groter oppervlakte.

Kleur en ontwerp

De Medisana BS 444 is een witte weegschaal waarin de vier sensoren zichtbaar zijn in een cirkel terwijl de Medisana BS 440 Connect in vierkanten verdeeld is en een zwarte kleur heeft.

Wil je een witte weegschaal? Kies de Medisana BS 444. Liever een zwarte? Kies dan de Medisana BS 440 Connect.

Prijs

Er zit een prijsverschil tussen de beide weegschalen. De Medisana BS 444 kost rond de 40 euro terwijl de Medisana BS 440 Connect meer dan 50% duurder is.

Ga je voor de goedkoopste optie? Kies dan de Medisana BS 444.  

Display

Het display van de Medisana BS 444 is grijs met zwarte letters en cijfers. De Medisana BS 440 Connect heeft een blauw display met witte letters en cijfers. In het donker is het display van de Medisana BS 440 Connect beter te zien.

De Medisana BS 440 Connect heft een blauw oplichtend display met witte letters en cijfers

Conclusie: Medisana BS 444 of Medisana BS 440 Connect?

Er zijn niet meteen veel verschillen te ontdekken tussen beide weegschalen. Het design verschilt echter wel aanzienlijk.

De Medisana BS 444 is wel meer dan € 20 goedkoper dan de Medisana BS 440 Connect. Dat prijsverschil komt voornamelijk door het verschil in ontwerp en de grootte van de weegschalen. Verder voeren beide weegschalen de metingen op dezelfde manier uit met 4 sensoren en alleen via de voeten.

De keuze zal dus voornamelijk gaan om welk ontwerp je mooier vindt en of je liever een grotere weegschaal of kleinere wilt. De Medisana BS 440 Connect is de grotere en zwaardere weegschaal.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL