Nvidia Shield TVvsNvidea Shield TV Pro

De vergelijking

De Nvidia Shield TV is een mediabox die ervoor zorgt dat je eenvoudig je favoriete tv-programma’s, Netflix-series of muziek naar je televisie kan streamen. Nvidia heeft de Shield TV in een basis uitvoering uitgebracht maar ook een duurdere variant: de Nvidia Shield TV Pro. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen beide apparaten?

De Nvidia Shield TV en de Nvidia Shield TV Pro: De overeenkomsten.

Maximale resolutie

Met beide apparaten kun je video in hoge kwaliteit op je televisie streamen. Zolang je televisie Ultra HD [4k] aan kan kun je het via de Nvidia Shield TV ook op die kwaliteit streamen.

Stream met beide apparaten in Ultra HD video op je televisie

HDMI-connector

Zowel de Nvidia Shield TV als de Nvidia Shield TV Pro beschikken over een HDMI-ingang. Met deze ingang kun je andere apparaten koppelen aan de Nvidia Shield TV om nog meer uit je televisie te halen.

Met beide apparaten heb je de mogelijkheid om via HDMI nog een apparaat aan te sluiten

Ingebouwde microfoon

In de afstandsbediening van beide apparaten zit een microfoon ingebouwd. Via stemherkenning kun je zo nog makkelijker je televisie besturen.

Praat tegen je afstandsbediening om zo je favoriete film op televisie te krijgen. Het kan met beide apparaten

Android besturing

Zowel de Nvidia Shield TV als de Nvidia Shield TV Pro gebruiken het Android besturingssysteem. Nvidia gebruikt inmiddels Android 9.0 Pie.

Het nieuwste Android besturingssysteem staat op beide apparaten!

Ondersteuning applicaties

Beide apparaten beschikken over een aantal standaard applicaties die al geïnstalleerd zijn bij aankoop. Daarnaast kun je nog extra applicaties downloaden en installeren om nog meer opties te hebben. Zo kun je ook op je televisie door deze applicaties heen kijken op zoek naar je favoriete programma.

De bekendste applicaties staan al geïnstalleerd op beide apparaten bij aankoop.

Ondersteuning Bestandsformaten

Door de mogelijkheid om zelf de opslagcapaciteit uit te breiden kun je dus je eigen bestanden van je computer eenvoudig via de Nvidia Shield TV en Nvidia Shield TV Pro naar je televisie sturen. Beide apparaten ondersteunen veel verschillende bestandsformaten waardoor je bijna nooit tegen afspeelproblemen aan zult lopen.

Nvidia ondersteunt veel verschillende bestandsformaten op de Shield TV

Smart Home

Het kan zijn dat je al veel slimme apparaten in huis hebt en al veel gebruik maakt van de smart home opties van bijvoorbeeld Google of Amazon. Ook de Nvidia Shield TV en Nvidia Shield TV Pro ondersteunen deze platforms. Zo kun je via je andere smart home opties deze apparaten besturen met je stem.

De Nvidia Shield TV past perfect binnen je smart home.

De Nvidia Shield TV en de Nvidia Shield TV Pro: De verschillen.

Intern werkgeheugen

De Nvidia Shield TV wil zonder problemen in de hoogste kwaliteit bestanden kunnen streamen naar je televisie. Daarom heeft het 2GB werkgeheugen die dit goed aan moet kunnen. De Nvidia Shield TV Pro beschikt zelfs over 3GB werkgeheugen zodat je deze nog zwaarder kan belasten.

Behoefte aan veel werkgeheugen? Ga dan voor de Nvidia Shield TV Pro

Opslagcapaciteit

Net als bij het werkgeheugen heeft Nvidia ook bij de opslagcapaciteit gekozen om de pro-versie net iets meer te geven. Waar je het bij de gewone Nvidia Shield TV nog met 8GB ingebouwde opslagcapaciteit moet doen is dat bij de Nvidia Shield TV Pro het dubbele (16GB). Bij beide apparaten is de capaciteit nog uit te breiden door middel van een MicroSD kaart of USB-stick.

De Nvidia Shield TV Pro beschikt over twee keer zoveel ingebouwde opslagcapaciteit als de Nvidia Shield TV

Prijs

Zoals de naam al doet vermoeden is de Nvidia Shield TV Pro de duurdere uitvoering. De Nvidia Shield TV Pro is verkrijgbaar voor €240 terwijl de basisuitvoering €180 is.

Zijn jou de extra opties het prijsverschil van €60 waard? Kies dan de Nvidia Shield TV Pro

Nvidia GameStream

Op de Nvidia Shield TV Pro heb je de optie om games van je computer eenvoudig te streamen naar je televisie en daarop te spelen. Je hebt hiervoor een Nvidia GeForce videokaart in je computer nodig en het programma GeForce Now.

Games van je pc spelen op je televisie? Kies de Nvidia Shield TV Pro

Conclusie: Nvidia Shield TV of Nvidia Shield TV Pro?

Wil jij zoveel mogelijk uit je mediabox halen en heb je hoge eisen? Dan is de Nvidia Shield TV Pro de betere optie. Als je de mediabox alleen gebruikt om Netflix en dergelijke applicaties te streamen dan kun je ook 60 euro besparen en voor de basisuitvoering kiezen.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL