Nvidia Shield TVvsXiaomi Mi Box S

De vergelijking

Met de Nvidia Shield TV en de Xiaomi Mi Box S verander je eenvoudig je televisie in een smart-tv. Met beide apparaten kun je muziek, video en audio streamen naar je televisie. Via je telefoon of tablet klik je een app als Netflix aan en stuur je het in een paar seconden via deze mediaboxen naar je tv toe.

Er is een prijsverschil zien we dit ook terug in de kwaliteit of mogelijkheden?

De Nvidia Shield TV en de Xiaomi Mi Box S: De overeenkomsten.

Maximale resolutie

Beide apparaten kunnen video in hoge kwaliteit op je televisie streamen. Als je televisie het ook aan kan kun je maximaal in Ultra HD (4k) televisie kijken.

Stream met beide apparaten in Ultra HD video op je televisie

Intern werkgeheugen

Om deze resolutie zonder problemen te kunnen streamen beschikken beide apparaten over 2GB intern werkgeheugen. Dit geheugen zorgt ervoor dat je video soepel blijft afspelen.

Genoeg werkgeheugen om in Ultra HD te streamen

Opslagcapaciteit

Beide apparaten hebben een opslagcapaciteit van 8GB zodat je op de media box zelf ook applicaties of bestanden kan zetten. In de Nvidia Shield TV is er een mogelijkheid om de opslagcapaciteit uit te breiden met een MicroSD kaart.

Wil je veel kwijt kunnen op de media box zelf? Kies dan de Nvidia Shield TV

HDMI-connector

Zowel de Nvidia Shield TV als de Xiaomi Mi Box S beschikken over een HDMI-ingang. Zo kun je een ander apparaat nog aansluiten op de apparaten en via dat apparaat gebruik maken van de televisie.

Met beide apparaten heb je de mogelijkheid om via HDMI nog een apparaat aan te sluiten

De Nvidia Shield TV en Xiaomi Mi Box S: De verschillen.

Android besturing

De Nvidia Shield TV en de Xiaomi Mi Box S maken gebruik van het Android besturingssysteem. Wel maken ze gebruik van verschillende versies van Android. Zo gebruikt de Nvidia Shield TV het nieuwere Android 9.0 Pie en zit de Xiaomi Mi Box S nog op Android 8.1 Oreo.

Wil jij het nieuwste besturingssysteem? Kies dan de Nvidia Shield TV!

Prijs

Er zit een groot verschil in de prijs van beide apparaten. De Xiaomi Mi Box S kost €70 en is daarmee een goedkopere optie. De Nvidia Shield TV is een stuk hoger geprijsd. Met het prijskaartje van €180 is het één van de duurdere streamingboxen.

Wil je de goedkopere optie? Kies dan voor de Xiaomi Mi Box S

3D Films

Ben je groot fan van 3D films? Dan heb je aan de Nvidia Shield TV niet veel want deze ondersteuning ontbreekt. Verrassend de goedkopere Xiaomi Mi Box S maakt het wel mogelijk om #D films te kijken.

Kijk je het liefst films in het 3D, kies dan de Xiaomi Mi Box S

Ondersteuning applicaties

Je wilt gemakkelijk zoveel mogelijk kunnen streamen via de box. Bij de Nvidia Shield TV worden meer applicaties standaard ondersteund. Zo kun je via de Nvidia Shield TV ook via de NPO Uitzending Gemist applicatie je favoriete programma opzoeken. Als je dit via de Xiaomi Mi Box S wilt zien zul je het vanaf je telefoon of tablet moeten streamen naar je televisie.

Wil je rustig door applicaties bladeren op zoek naar je favoriete programma? Koop dan de Nvidia Shield TV

Ondersteuning Bestandsformaten

Bij het streamen vanaf applicaties heb je niks te maken met de verschillende bestandsformaten waarin audio of video opgeslagen kunnen worden.

Heb je wel veel eigen bestanden of werk je met veel verschillende bestandsformaten? Dan is de Nvidia Shield TV een betere optie. Deze ondersteunt uit zichzelf veel meer verschillende formaten op zowel het gebied van video als audio.

De Nvidia Shield TV ondersteunt veel meer verschillende bestandsformaten.

Smart Home

Beide media boxen ondersteunen het gebruik van een smart home platform.

Heb je thuis al een Google Assistant of Amazon Alexa?

Dan kun je via deze smart home speaker aangeven wat je graag wilt zien en wordt dit automatisch via het smart home platform doorgegeven aan je media box.

De Nvidia Shield TV ondersteunt zowel Google Assistant als Amazon Alexa terwijl de Xiaomi Mi Box S alleen Google Assistant ondersteunt.

Heb je thuis al Amazon Alexa en wil je dat gebruiken voor je media box? Kies dan de Nvidia Shield TV.

Hoofdtelefoon aansluiting

De Xiaomi Mi Box S bezit een 3,5 mm mini-jack aansluiting voor wanneer je met je hoofdtelefoon televisie wilt kijken. De Nvidia Shield TV heeft geen directe mogelijkheid om een hoofdtelefoon aan te sluiten.

Kijk je graag TV met hoofdtelefoon op? Kies dan de Xiaomi Mi Box S

Conclusie: Nvidia Shield TV of Xiaomi Mi Box S?

Welke media box het meest geschikt is voor jou hangt af van je eisen.

De Xiaomi Mi Box S doet wat het belooft en is een simpele variant van de media box.

Je kunt via je telefoon, tablet of zelfs met de afstandsbediening eenvoudig en snel kiezen wat je wilt zien of horen op je televisie.

De Nvidia Shield TV is een stuk duurder maar biedt meer mogelijkheden.

Wil je meer verschillende dingen met je media box kunnen doen of er zeker van zijn dat jouw bestanden altijd afgespeeld kunnen worden? Dan is de Nvidia Shield TV zeker het geld waard.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL