OnePlus 10 ProvsOnePlus 9 Pro

De vergelijking

OnePlus heeft weer een nieuwe telefoon gelanceerd in de lijn met high-end smartphones. Ook hier heeft OnePlus weer de nieuwste specificaties in verwerkt zonder dat de prijs hiervoor erg gestegen is, zo blijft de goede prijs-kwaliteitverhouding van OnePlus smartphones gewaarborgd.

Na het uitbrengen van de OnePlus 9 Pro in 2021 hebben ze nu ook de OnePlus Pro 10 uitgebracht. Ben jij benieuwd naar de overeenkomsten en de verschillen tussen deze OnePlus smartphones? Lees dan gauw verder!

OnePlus 10 Pro vs OnePlus 9 Pro: De overeenkomsten

Beeldscherm

De beeldschermen van de OnePlus 10 Pro en de OnePlus 9 Pro hebben veel overeenkomsten. Zo is het schermdiagonaal met 6,7 inch, de verversingssnelheid met 120 Hz, de resoluties, pixeldichtheid scherpte met Quad HD 1220p, het schermtype AMOLED en het type HDR met HDR10+ bij beide telefoons hetzelfde.

Het beeldscherm bij de OnePlus 10 Pro en de OnePlus 9 Pro hebben dezelfde uitstekende kwaliteit.

De displays van de telefoons zijn groot en hebben een zeer goede resolutie

Simkaarten

De OnePlus 10 Pro en de OnePlus 9 Pro hebben 2 simkaartsloten zodat je bijvoorbeeld voor werk en privé een aparte simkaart kan plaatsen. Het is niet mogelijk een geheugenkaart te plaatsen om je geheugen uit te breiden.

Gebruik twee simkaarten tegelijk om bijvoorbeeld dezelfde telefoon voor werk en privé te gebruiken

Camera

De OnePlus 10 Pro en de OnePlus 9 Pro hebben camera’s aan de voor- en achterkant die weinig van elkaar verschillen. De camera aan de achterkant heeft bij beide smartphones 48 megapixels.

De tweede camera aan de achterkant heeft 50 megapixels bij de OnePlus 10 Pro en de OnePlus 9 Pro. De derde camera aan de achterkant hebben bij allebei de smartphones 8 megapixels.

Maak de scherpste foto’s met de vele camera’s van de OnePlus Pro 10 of OnePlus Pro 9

Sensoren

De OnePlus 10 Pro en de OnePlus 9 Pro hebben een vingerafdruksensor onder het scherm. De vingerafdruksensor zit dus verwerkt in het scherm die je niet kan zien wanneer je de telefoon gebruikt. Wanneer je de smartphone gaat ontgrendelen zie je waar je jouw vinger moet plaatsen om het scherm te ontgrendelen.

De onzichtbare vingerafdrukscanners van OnePlus 10 Pro en OnePlus 9 Pro zitten verstopt onder het scherm

Connecties

De telefoons ondersteunen 4G- en 5G-verbindingen en hebben een Bluetooth 5.2 voor de beste draadloze verbindingen. Verder hebben de telefoons beide een USB-C aansluiting voor opladen en verbinden met andere apparaten.

Je kunt geen oordopjes of koptelefoons meer verbinden met de telefoon via de ouderwetse jack-ingang, dit kan alleen nog via een verloopstukje of draadloos door middel van Bluetooth.

De OnePlus 10 Pro en 9 Pro ondersteunen beide 5G en hebben geen ingang meer voor audio

Waterdicht

Je hebt niet meteen problemen als je OnePlus 10 Pro of 9 Pro nat wordt of veel stof te verduren krijgt. Met de IP68-certificering kun je er zeker van zijn dat het toestel volledig stof- en waterdicht is.

Met een water- en stofdichte telefoon heb je niks te vrezen als de telefoon een keer nat wordt

OnePlus 10 Pro vs OnePlus 9 Pro: De verschillen

Software

De OnePlus 9 Pro had bij de introductie de Android 11 versie. Er zijn nog twee verwachte aantal Android updates voor de OnePlus 9 Pro. De beveiligingsupdate wordt elke maand uitgevoerd.

De OnePlus 10 Pro had bij de introductie de Android 12 versie. De OnePlus 10 Pro krijgt nog twee resterende updates en de frequentie van de beveiligingsupdates is elk kwartaal.

De OnePlus 10 Pro is nieuwer en zal langer ondersteund worden met software- en beveiligingsupdates

Formaat en gewicht

De OnePlus 10 Pro en de OnePlus 9 Pro smartphones verschillen van elkaar in formaat en gewicht. De OnePlus 9 Pro is iets kleiner en lichter dan de OnePlus 10 Pro. De verschillen in formaat en gewicht zijn wel erg klein en bijna onmerkbaar.

OnePlus heeft er voor gekozen om de 10 Pro iets groter te maken dan de OnePlus 9 Pro.

Processor

De OnePlus 10 Pro heeft een Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 processor. De OnePlus 9 Pro heeft een Qualcomm Snapdragon 888 processor.

De processor van de OnePlus 10 Pro is daarmee iets sneller dan zijn voorganger.

Met een verbeterde processor is de OnePlus 10 Pro nog sneller

Batterij

De batterij van de OnePlus 10 Pro heeft met 500 mAh iets meer capaciteit dan zijn voorganger met een batterijcapaciteit van 4500 mAh. De nieuwe OnePlus 10 Pro heeft ook meer vermogen als het gaat om bedraad snelladen met 80 W.
De batterij van de OnePlus 10 Pro is iets beter en kan iets sneller laden dan de batterij van de OnePlus 9 Pro.

Wil je zo lang mogelijk met een volle accu doen? Kies dan voor de OnePlus 10 Pro

Kleuren

De OnePlus 10 Pro komt in de kleuren Volcanic Black of Emerald Forest. Emerald Forest is een mooie groene kleur. De OnePlus 9 Pro komt in de kleuren Astral Black, Morning Mist en Pine Green.

De toestellen zijn in verschillende kleuren beschikbaar, kies zelf de kleur die je mooi vindt en kijk welke telefoon in deze kleur beschikbaar is

Prijs

De OnePlus 10 Pro is op het moment van schrijven zo’n €200,- duurder dan de OnePlus 9 Pro. De prijzen blijven veranderen en zodra er een opvolger komt voor de OnePlus 10 Pro zal die prijs ook gaan dalen.

Op zoek naar de goedkoopste optie? Kies dan de OnePlus 9 Pro!

Conclusie: OnePlus 10 Pro vs OnePlus 9 Pro?

De OnePlus 10 Pro is de opvolger van de OnePlus 9 Pro en is daarom ook op een aantal onderdelen verbeterd ten opzichte van de voorganger. Zo heb je een betere accu, betere processor en is ook de camera aan de voorkant beter geworden.

Je kunt voor de OnePlus 9 Pro kiezen als je juist op zoek bent naar een high-end smartphone met een acceptabele prijs. De OnePlus 9 Pro is nog altijd een prima telefoon en wordt steeds goedkoper doordat er nieuwe, betere modellen uitgebracht worden.

Door de kleine verschillen kan de OnePlus 9 Pro ook een geschikte keuze zijn. Laat je keuze afhangen van het geld dat je wilt besteden aan de telefoon, de kleur waarin je de telefoon wilt en hoe belangrijk je bepaalde specificaties vindt.

Kies de OnePlus 10 Pro als je:

  • Een betere batterij die snel kan opladen
  • Een betere processor wil
  • De beste selfies wilt nemen

Kies de OnePlus 9 Pro als je:

  • Een kleinere en lichtere OnePlus telefoon wil
  • Een goedkopere OnePlus telefoon wil

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL