OnePlus 10TvsOnePlus 10 Pro

De vergelijking

Welke telefoon kun je het beste kopen? Op deze vergelijkingspagina kun je een handig overzicht van de eigenschappen van de telefoons vinden en worden de verschillen tussen de telefoons besproken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en optimaal profiteren van de mogelijkheden die de OnePlus 10 T of OnePlus 10 Pro te bieden hebben.

OnePlus 10T OnePlus 10 Pro
Goede camerakwaliteit Uitstekende camerakwaliteit
Geen optische zoom Optische zoom van 3,3 keer
48.000 mAh 5.000 mAh
Draadloos opladen niet mogelijk Draadloos opladen mogelijk
Uitstekende snelheidsklasse Uitstekende snelheidsklasse
Scherm van 6,7 inch Scherm van 6,7 inch
Schermkwaliteit zeer goed Schermkwaliteit is uitstekend

OnePlus 10T vs OnePlus 10 Pro: het design

Qua design lijken de toestellen erg op elkaar. Beide beschikken over een groot vierkant camera-eiland met Gorilla Glass 5 aan zowel de voor als achterkant. De afmetingen zijn ook vergelijkbaar en het gewicht ligt ook dicht bij elkaar. De OnePlus 10T is verkrijgbaar in de kleuren Moonstone Black en Jade Green. De OnePlus 10 Pro is verkrijgbaar in het Volcanic Black of Emerald Forest.

Een van de verschillen is de afwerking. Bij de 10T is dit glanzend, met als gevolg dat je snel vingerafdrukken ziet. De 10 Pro heeft een matte afwerking. Daarbij komt dat de OnePlus 10 Pro beschikt over de notificatieslider waarmee je kunt schakelen tussen stil, trillen en geluid. De OnePlus 10T beschikt hier niet over.

Tenslotte bevindt de frontcamera zich op een andere plek. Deze zit in het midden en bovenaan het scherm van de 10T terwijl die van de 10 Pro zich in de linkerbovenhoek begeeft.

Vergelijken Oneplus 10T vs Oneplus 10 Pro

OnePlus 10 Pro vs OnePlus 10T: display

Een ander verschil zit hem in de schermen. Waarbij de OnePlus 10T beschikt over een plat scherm en de 10 Pro een gebogen scherm heeft. Het verschil in resolutie is er ook, maar daarvan zal menig gebruiker niet veel van merken. De 10T heeft een resolutie van 1080 x 2412 en de 10 Pro 1440 x 2560.

Waar de apparaten niet in verschillen, is het scherm. Beide beschikken over een AMOLED-scherm met 120Hz verversingssnelheid, HDR10+ en een vingerafdrukscanner. Al met al, is de OnePlus 10 Pro iets steviger dankzij het Gorilla Glass Victus.

OnePlus 10 Pro vs OnePlus 10T: verschillende camera’s

Wil je momenten vastleggen in goede kwaliteit? Dan raden we je sowieso aan om de OnePlus 10 Pro te kopen. Deze beschikt over drie geavanceerde camera’s. De primaire lens heeft een resolutie van 48 megapixels, waarmee je zowel overdag als ’s avonds scherpe en mooie foto’s kunt maken.

In tegenstelling tot de 10T beschikt de 10 Pro over een telelens van 8 megapixels met 3,3 keer optische zoom. Dit betekent dus dat je kunt inzoomen tot 3 keer zonder verlies van beeldkwaliteit. Met de groothoeklens van 50 megapixels kun je ook grote gebouwen of groepen mensen volledig in beeld brengen. Met de OnePlus 10T kun je kleine voorwerpen van zeer dicht bij scherp fotograferen dankzij de aanwezigheid van een 8 megapixel groothoeklens en macrolens.

OnePlus 10T vs OnePlus 10 Pro: batterij en laadcapaciteit

Waar de 10 Pro een mogelijkheid biedt voor draadloos opladen, beschikt de 10T niet over dezelfde optie. Wel hebben ze dezelfde batterijduur, want zowel de 10T als de 10 Pro gaan makkelijk een hele dag mee. De OnePlus Pro is binnen een half uur opgeladen mits dit via een draad is. Voor helemaal draadloos opladen moet je iets langer rekenen: 45 minuten. De OnePlus 10T laadt ook snel op. Draadloos opladen kan dus niet, maar binnen 3 minuten is de batterij vol voor 30%.

OnePlus 10 Pro vs OnePlus 10T: performance en opslag

Het lijkt erop dat de OnePlus 10 Pro het beste uit de verf komt op veel gebieden, maar als we kijken naar de processor lijkt de OnePlus 10T het te winnen. De 10T beschikt namelijk over een Snapdragon 8+ Gen 1 processor terwijl de 10 Pro de mindere processor heeft. Dus je zult opmerken dat de 10T net iets beter werkt als je intensieve taken uitvoerd of 3D games speelt op je telefoon. Zowel de 10T als de 10 Pro komen in 2 varianten qua opslag: 128 GB en 256 GB. Een andere overeenkomst is de software. Beide werken met OxygenOS 12.1. 

Ongetwijfeld zal de prijs van de telefoon een rol spelen in jouw beslissing. Omdat beide telefoons verkrijgbaar zijn in 2 opslag variaties, hangt de prijs daar natuurlijk ook van af. Hieronder vind je een tabel van de prijzen en telefoons:

OnePlus 10T vs OnePlus 10 Pro: de prijzen

OnePlus 10T OnePlus 10 Pro
256GB: €799,- 256GB: €999,-
128GB: €699,- 128GB: €899,-

Tip van ons: als je het niet erg vindt om een 2e-handse telefoon aan te schaffen, raden we je aan om deze in te tikken in Google. Scheelt vaak een aantal tientjes. 

OnePlus 10T vs OnePlus 10 Pro: Veelgestelde vragen

We hebben uitgebreid de verschillen en overeenkomsten besproken. Ben je er toch niet helemaal over uit welk OnePlus-telefoon  je het beste kunt kopen? De FAQ-sectie helpt je een handje op weg om de knoop door te hakken.

In welke situatie kan je beste de OnePlus 10T kopen?

Verricht je vaak zware taken op je telefoon? Dan is de OnePlus 10T de telefoon voor jou. Je kan de 10T niet draadloos opladen, maar hij wint zeker tijd terug, omdat hij in de eerste minuten sneller oplaadt. 

Wanneer kan je beste de OnePlus 10 Pro kopen?

Ben je een liefhebber van goede scherpe foto’s? Dan is de OnePlus 10 Pro een top keuze. De optische zoom feature zorgt ervoor dat je geen kwaliteit verliest. Daarbij kun je de 10 Pro draadloos opladen. 

Wat zijn de grootste verschillen?

De grootste verschillen zijn: de afwerking van het design, de locatie van de frontcamera, de optische zoom van 3,3 keer bij de OnePlus Pro, draadloos kunnen opladen van de OnePlus Pro en performance. Dit is beter bij de OnePlus 10T dankzij de processor.


Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL