ParshipvsEliteDating

De vergelijking

Twee datingsites die allebei bedoeld zijn voor hoger opgeleiden. Parship en EliteDating bedienen dezelfde doelgroep en zijn dus elkaars directe concurrenten.

Ook zijn beide datingsites van Duitse oorsprong. Zo heeft Parship haar hoofdkantoor in Hamburg en zetelt de directie van EliteDating in Berlijn.

Afgezien misschien van de grondigheid waarmee zowel Parship als EliteDating te werk gaan, is van deze Duitse achtergrond verder niets te merken.

Beide datingsites zijn volledig Nederlands en opereren ook allebei over de grens.

Bij een langlopend abonnement zijn beide datingsites even duur.

Welke van deze twee kun je nou het beste kiezen? Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de Parship en EliteDating voor je naast elkaar gezet.

Parship en EliteDating: De overeenkomsten

Het belangrijkste doel van beide datingsites is om haar leden te matchen tot een leuke relatie. Je zult je er vooral op je plek voelen als je toe bent aan een serieus contact.

Daarbij kom je zowel op Parship als op EliteDating mensen tegen die op ongeveer hetzelfde niveau denken. Dat is prettig als je hecht aan een goed gesprek en een gedeelde blik op de wereld.

De Duitse oorsprong van beide datingsites geeft ze misschien net dat beetje extra ‘gründlichkeit’ die je op andere datingsites wellicht iets minder vindt.

De pagina’s van zowel Parship als EliteDating bekijk je op je pc, tablet of smartphone.

Je wordt van beide communities lid met een maandlidmaatschap.

De datingsites laten zich er allebei op voorstaan dat de balans tussen mannen en vrouwen erg goed is.

Zijn bij andere dating communities meestal de mannen in de meerderheid, zowel Parship als EliteDating geven aan dat 52 procent van hun leden vrouw is en 48 procent man.

De websites werken veilig met een SSL-versleuteld veiligheidsprotocol. Allebei beschikken ze over het Keurmerk Veilig Daten en zijn ze aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg.

Parship versus EliteDating: De verschillen

Lengte van het lidmaatschap en de prijs ervan

Natuurlijk zijn er ook verschillen. Zo werken de datingsites met maandlidmaatschappen van uiteenlopende duur.

Wil je EliteDating betaald gaan uitproberen, dan kun je starten met een lidmaatschap voor de duur van 3 maanden.

Kijk je naar de prijs die hierbij hoort, schrik dan niet. Deze bedraagt tegen de 60 euro per maand. Vergeleken met een jaarlidmaatschap, betaal je zo per maand meer dan het dubbele.

Bij Parship kun je niet voor 3 maanden lid worden. Om deze site betaald uit te proberen is een abonnement van 6 maanden het minimum. Ook dit is behoorlijk duur. Je betaalt dan zo’n 45 euro per maand.

Begin je bij EliteDating met een 6 maandenabonnement, dan ligt de standaardprijs rond de 40 euro. Maar soms wordt er geadverteerd met een korting van 25 procent op deze prijs.

Bij de langst durende lidmaatschappen bij Parship en EliteDating worden de ‘prijsplooien’ weer glad gestreken. Je betaalt dan voor beide sites zo’n 25 euro per maand.

Er is echter 1 groot verschil: bij EliteDating hoef je voor die prijs maar 1 jaar lid te worden, terwijl Parship je bij die prijs voor 2 jaar bindt.

Bij de korte lidmaatschappen van beide datingsites lopen lengte en prijs nogal uiteen. Bij een langer lidmaatschap niet. Bij Parship moet je je daarvoor wel langer binden.

De effectiviteit van je matchingprofiel

Op allebei de datingsites ben je welkom als gratis lid. Je kunt dan een beetje rondkijken en enkele functies uitproberen.

Ook tref je op beide datingsites informatieve teksten aan die je helpen om je slagingskans bij het daten te vergroten.

Om lid te worden zetten beide zowel Parship als EliteDating in op maatwerk. Daarbij staat Parship bekend om haar eigen matching formule die wetenschappelijk is gefundeerd.

Ook EliteDating gaat niet over 1 nacht ijs. Zo duurt het invullen van de vragenlijst bij aanvang van het lidmaatschap al gauw een half uur.

Bij Parship loop je misschien iets sneller door de vragen heen en ben je in zo’n 20 minuten klaar.

Kies je bij Parship voor het premium lidmaatschap, dan krijg je een uitvoerige rapportage over je persoonlijkheid en de manier waarop je communiceert. Dit rapport telt zo’n 80 pagina’s, dus heeft behoorlijk veel diepgang.

Op maat toegesneden profielen vergen het stellen van veel vragen. Parship matcht op basis van haar eigen wetenschappelijk gefundeerde formule. Ook EliteDating laat je een half uur vragen beantwoorden.

Grootte en bekendheid van Parship en Elitedating

Dan is er nog een verschil als je kijkt naar populariteit. Van de 2 datingsites is Parship op dit moment het bekendst.

Dat heeft vooral te maken met de hoeveelheid reclame die voor deze datingsite wordt gemaakt. Het is dan ook één van de meest bekende datingwebsites van Nederland.

Ook buiten Nederland doet Parship het goed. Bekendheid heeft natuurlijk een versterkende werking op de ledenaanwas. Waarschijnlijk groeit Parship daarom sneller dan EliteDating.

De de grootte en naamsbekendheid van Parship is een stuk flinker dan die van EliteDating.

Klantenservice via de telefoon

Zowel Parship als EliteDating beschikken over een goede klantenservice. Je kunt ze bereiken met een contactformulier en ook telefonisch.

Wél lijkt bij Parship de telefonische klantenservice net iets dichter bij de klanten te staan. Je kunt de medewerkers op elke werkdag bellen met een gewoon 020-nummer.

Bij EliteDating kun je jouw vragen ook stellen via de telefoon. Alleen moet je daarbij gebruik maken van een betaald 0900-nummer. Ook kun je met een Duits telefoonnummer direct naar het hoofdkantoor in Berlijn bellen.

De klantenservice via de telefoon straalt bij Parship net iets meer toegankelijkheid uit dan bij EliteDating.

Conclusie: Parship versus EliteDating?

Parship en EliteDating richten zich op dezelfde doelgroep. Het zijn de hoger opgeleide mannen en vrouwen.

Beide datingsites bieden korter en langer durende lidmaatschappen aan. Kies je voor meer maanden, dan betaal je per maand een stuk minder.

Bij EliteDating duurt het kortste lidmaatschap 3 maanden. De prijs is dan erg hoog. Bij Parship begin je met 6 maanden.

Parship en EliteDating zijn even duur als je voor hun langste abonnement kiest. Bij EliteDating word je dan gebonden aan een lidmaatschap van 1 jaar en bij Parship aan een lidmaatschap van 2 jaar.

Kies voor een lidmaatschap van Parship als je:

  • hoger opgeleid bent
  • de wetenschappelijk gefundeerde matchingformule wilt uitproberen
  • bij één van de grootste datingsites wilt horen
  • een abonnement van lange duur geen bezwaar vindt
  • ook graag telefonische klantenservice krijgt

Kies voor een lidmaatschap van EliteDating als je:

  • hoger opgeleid bent
  • een profiel met veel diepgang wilt samenstellen
  • de uitdaging voelt van een iets minder bekende datingsite
  • een jaarabonnement wel lang genoeg vindt
  • klantenservice misschien niet het eerste is waarop je zit te wachten

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL