ParshipvsLexa

De vergelijking

Parship of Lexa? Beide datingsites hebben veel overeenkomsten en zijn populair in Nederland. Het kan dan ook best lastig zijn om een keuze te maken tussen de websites. Wat zijn eigenlijk precies de verschillen? In deze Parship vs Lexa vergelijking lees je alles wat je moet weten over de diverse diensten die de websites aanbieden. Ontdek de verschillen en kies de datingsite die het beste bij jouw wensen past!

Lexa vs Parship: de belangrijkste verschillen

Als je twijfelt tussen Parship of Lexa, dan wil je natuurlijk weten wat precies de verschillen zijn. Parship staat bekend om gebruikers die zoeken naar een langdurige serieuze relatie, terwijl Lexa ook gebruikers heeft die naar een meer casual relatie op zoek zijn. Dit is nogal een groot verschil, je wilt natuurlijk matchen met mensen die dezelfde behoeftes hebben. We hebben de grote verschillen overzichtelijk gemaakt:

Belangrijkste verschillen Lexa Parship
Matchingsysteem efficiëntie Je hebt zelf de controle met wie je een match wilt zijn Geen controle over een match, wel vind je sneller mensen die écht bij je passen
Gebruikers Singlesuit je direct omgeving, waarbij het einddoel niet per se een relatie is Hoogopgeleiden (nu meer inclusief) die zoeken naar een serieuze relatie
Leeftijd Ongeveer 20 tot 35 jaar 30 jaar en ouder
Extra’s Events als Lexamore om anderen te ontmoeten + de Lexa app De Parship app om het zoeken makkelijk te maken

Kortom, Lexa heeft meer variatie wat betreft het vinden van dates, terwijl Parship minder tijd kost omdat je verzekerd bent van potentiële partners die echt bij je passen en iets serieus zoeken.

Parship en Lexa: De overeenkomsten

Beide datingsites zijn groot en vormen een premium merk op de Nederlandse datingmarkt.

Wanneer je jezelf aanmeldt begin je met een gratis lidmaatschap.

Dat is natuurlijk beperkt en stelt je nog niet in de gelegenheid om actief andere mensen te gaan benaderen.

Je maakt een profiel aan van jezelf en krijgt daarvoor diverse tips. Er wordt hard aan gewerkt om de slagingskans van jouw profiel te vergroten.

Ben je een beetje wegwijs geworden op de website van Parship of Lexa, dan kun je kiezen voor een betaald lidmaatschap.

Beide datingsites hanteren diverse periodes waarvoor jij je kunt vastleggen als lid. Hoe langer de periode waarvoor je kiest, hoe lager de kosten per maand zijn.

Ook contact leggen met elkaar via een videoverbinding, wordt door beide datingsites aangeboden.

Parship of Lexa: De verschillen

De doelgroep van de datingsites

De algemene werkwijze van Parship en Lexa is online ongeveer hetzelfde. Toch is er direct al een opvallend verschil.

Waar Lexa zich richt op iedereen, vindt Parship haar doelgroep voornamelijk bij de hoger opgeleiden.

Ben je dus zelf hoger opgeleid en vind je het belangrijk dat jouw toekomstige partner dit ook is, dan maak je bij Parship meer kans de juiste partner te vinden.

Lexa richt zich op iedereen, terwijl Parship bedoeld is voor hoger opgeleiden.

Lexa vs Parship: op zoek naar singles

Bij Parship of Lexa vind je singles om mee te daten en hopelijk een langdurige relatie mee te beginnen. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een leuke match vinden en daarom is het goed om rekening te houden met het verschillende aanbod van de datingsites.

Lexa staat bekend om het handmatig zoeken van eventuele matches, terwijl Parship deze optie niet geeft. Met Lexa blijft geen enkel profiel verborgen en kun je bovendien zoeken met een zoekmachine. Hier vul je eigenschappen in die je zoekt in een partner en vervolgens filtert Lexa de juiste matches. Parship maakt gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest en zodra die is ingevuld doet het platform de rest. De matches stromen binnen, je bent weinig tijd kwijt en je weet zeker dat deze matches bij jou zouden kunnen passen. Vervelend hieraan is dat je relatief veel geld betaald en zelf weinig invloed kunt uitoefenen op je matches.

Lexa of Parship datingapps

Zowel Lexa als Parship hebben een datingapp waarmee je op je telefoon kunt daten. Je logt in met je eigen account en je kunt de zoektocht voorzetten op je mobiel. Vergelijkbaar met andere datingapps, zoals Bumble en Tinder. Over het algemeen is de app van Lexa uitgebreider dan die van Parship, waardoor je er dus ook weer meer tijd aan kwijt bent.

Lexa vs Parship: klantenservice

De service van Parship en Lexa zijn verschillend, maar over het algemeen erg goed. Lexa staat bekend om de goede datingapp met uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden en is een van de beste gebruikte datingapps in Nederland. Beide sites zijn gebruiksvriendelijk en beschikken over het keurmerk Veilig Daten. De gebruikerservaring van Lexa is iets beter, omdat zowel de website als app makkelijk in gebruik zijn. Daarbij heb je meer controle over je matches en dat ervaren veel mensen als fijn.

Hoe groot zijn deze datingsites?

Wanneer je de welkomstpagina’s van Parship en Lexa bekijkt, doen beide datingsites veel moeite om aan te tonen hoe groot en wijdverbreid ze zijn.

Je kunt via beide datingsites in contact komen met leden in Nederland en met leden over de grens.

Op het moment dat deze vergelijking werd geschreven, leken zowel Parship als Lexa zich met eigen websites te richten op 13 landen. Het aantal leden wordt niet vermeld.

Zou je de omvang van deze datingsites kunnen afleiden uit het aantal berichten dat maandelijks door de leden wordt verstuurd, dan lijkt Parship met meer dan 100.000 berichten per maand een stuk kleiner te zijn dan Lexa.

Bij Lexa worden namelijk per maand meer dan 4.400.000 berichten verstuurd. Hierbij moet worden wel worden bedacht dat niet zeker is of beide datingsites onder een bericht hetzelfde verstaan.

Er kunnen immers ook ‘flirts’, ‘ijsbrekers’ en ‘glimlachen’ worden verstuurd. Wanneer die meetellen als ‘verzonden bericht’ neemt het aantal berichten natuurlijk behoorlijk toe.

Toch is het niet onlogisch als Parship een stuk kleiner is. De groep van hoger opgeleiden is immers ook veel kleiner.

Parship lijkt een stuk kleiner te zijn dan Lexa. Niet onlogisch want er zijn minder hoger opgeleiden.

Tarieven waaruit je kunt kiezen

Tussen Lexa en Parship bestaat een verschil in tarief.

Lexa vs Parship: de kosten

Er zit een groot verschil in de kosten van Parship of Lexa. Als je nog twijfelt en beide datingsites wilt uitproberen, dan kun je beginnen met een gratis account. Wil je serieuzer gaan daten? Dan heb je een betaald abonnement nodig. Hieronder volgt een overzicht van de prijzen:

Parship vs Lexa

Lexa Parship
1 Maand €24,99 Niet beschikbaar
3 Maanden €16,99 (per maand) Niet beschikbaar
6 Maanden €9,99 (per maand) €44,90 (per maand)
12 Maanden Niet beschikbaar €32,90 (per maand)
24 Maanden Niet beschikbaar €22,90 (per maand)

Zoals je kunt zien in de tabel hierboven, zijn de prijzen van Parship een stuk duurder dan die van Lexa. Het is daarom ook aan te raden om beide datingsites te proberen voordat je een betaald abonnement afsluit, zodat je een indruk krijgt van beide sites.

lexa aanbieding

  • Kies je voor 3 maanden dan kost het lidmaatschap 16.99 euro per maand. J
  • e kunt je ook voor 6 maanden binden. Je betaalt dan 9,99 euro per maand.

Bij Lexa kun je een abonnement extra ‘aankleden’ met verschillende opties.

Een leesbevestiging en contactfilter kost per maand 6,99 euro extra, terwijl ‘extra contact met gratis members’ en ‘als eerste voorgesteld worden aan nieuwe leden’ je 9,99 euro per maand extra kost.

Neem je beide extra mogelijkheden bij je abonnement, dan betaal je hiervoor een bedrag van 14,99 euro per maand extra.

Lid worden van Lexa is veel goedkoper dan lid worden van Parship. De minimum duur bij Parship is 6 maanden. Lexa kun je ook 1 maand uitproberen als betalend lid.

Alleen online of ook in het echt?

Wanneer je ‘member’ bent geworden van Parship of Lexa, wil je natuurlijk je favoriete contact ook eens in het echt ontmoeten.

Bestaat er online een goede klik, dan kun je samen tot een fysieke afspraak besluiten. Bij Lexa doen ze er nog een schepje bovenop.

Deze datingsites organiseert geregeld fysieke events voor haar leden. Je kunt je daarvoor opgeven en in het echt mensen ontmoeten bij een leuke activiteit.

Ook worden er geregeld coachingsessies en trainingen voor mannen en vrouwen gegeven. Zo heeft Lexa haar online activiteiten dus uitgebreid met events waar je andere singles echt kunt ontmoeten.

Parship werkt volledig online. Lexa organiseert ook events waar leden elkaar in het echt ontmoeten.

Begeleiding wanneer je lid wordt

De stap om je aan te melden bij een dating site kan soms groot zijn. Zeker als er kosten mee zijn gemoeid.

Het is daarom handig dat je zowel bij Lexa als Parship met een gratis lidmaatschap kunt beginnen.

Wil je met het lidmaatschap verder gaan, dan zit je misschien nog steeds met een paar vragen. In de begeleiding van members bestaat wat dat betreft een opvallend verschil.

Bij Lexa moet je het doen met een virtuele coach.

Ben je lid van Parship geworden, dan zit er zo nodig een echte klantenservice voor je klaar. Kom je er via het contactformulier niet uit, dan kun je deze gewoon bellen.

De klantenservice bij Parship is uitgebreider door de mogelijkheid van telefonisch contact. Lexa beperkt zich tot een digitale coach.

Conclusie: Parship of Lexa?

Voor beide datingsites moet je per maand betalen. Daarbij is Parship een flink stuk duurder dan Lexa.

Zet je de maandelijkse kosten af tegen het doel om (nieuw) levensgeluk te vinden, dan zal de prijs niet gauw te hoog zijn.

Welke datingsite voor jou de beste keuze is, hangt af van je persoonlijke situatie.

Kies voor een lidmaatschap van Parship als:

  • Je hoger opgeleid bent
  • De hogere kosten voor jou geen bezwaar zijn
  • Een zekere exclusiviteit je wel aanstaat
  • Echte klantenservice je een fijn gevoel geeft

Kies voor een lidmaatschap van Lexa als:

  • Je gemiddeld of lager opgeleid bent
  • Een voordelig lidmaatschap mooi meegenomen is
  • Je het leuk vindt om fysieke evenementen te bezoeken
  • De groep members om uit te kiezen voor jou niet groot genoeg kan zijn

Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Parship en Lexa?

Parship of Lexa? Als je voor Parship kiest dan vind je matches die zoeken naar een serieuze langdurige relatie, terwijl Lexa singles bij jou in de buurt zoekt. Daarbij is een lidmaatschap bij Parship vier keer duurder dan bij Lexa.

Parship en Lexa, welke is goedkoper?

Lexa is goedkoper dan Parship. Maandelijks betaal je bij Lexa €9,99 voor zes maanden, terwijl je bij Parship maandelijk €44,90 betaald voor zes maanden.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL