ParshipvsTinder

De vergelijking

We daten alweer zo’n 20 jaar online. Vooral de laatste jaren zijn we hier volledig aan gewend geraakt.

Intussen worden er ook serieuze maandbedragen van ons gevraagd wanneer we betalend lid worden van een bekende datingsite.

Gelukkig is een basisaccount vaak gratis. Wel biedt zo’n gratis account bij de ene datingsite meer mogelijkheden dan bij de andere.

Een betaald account op Parship en op Tinder is vrij prijzig. De kosten kunnen oplopen tot meerdere tientjes per maand. Bij vergelijking blijkt dat Parship het duurst is.

Jij vraagt je waarschijnlijk af welke van deze 2 datingsites het beste bij jou past. Om je met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij Parship en Tinder voor je naast elkaar gezet.

Parship en Tinder: De overeenkomsten

Bij allebei de datingsites is online aanmelden eenvoudig. Je klikt op aanmelden of inloggen en vult de gevraagde velden in.

Heb je op deze manier een nieuw account aangemaakt, dan wordt binnen het netwerk gevraagd welk type account je wilt.

Dit kan gratis zijn of betaald. De bedoeling is dat je een profiel van jezelf optuigt met foto’s en tekst, zodat anderen kunnen zien wie je bent.

Parship en Tinder zijn via al je apparaten te bereiken. Dat wil dus zeggen: op je telefoon, tablet, laptop en vaste pc.

Beide datingsites werken zowel in Nederland als over de grens.

Onderaan de websites van Parship en Tinder vind je informatie over je privacy en de algemene gebruiksvoorwaarden.

Parship versus Tinder: De verschillen

Leeftijd van platform en land van oorsprong

De datingplatforms hebben hun eigen geschiedenis. Ook in leeftijd verschillen ze van elkaar. Van de 2 datingsites is Parship een stuk ouder dan Tinder.

Parship ging in 2001 online in Duitsland. In 2003 kwam daar de Nederlandse website bij.

Tinder is een heel stuk jonger. Het bedrijf is van oorsprong Amerikaans. Tinder werd in 2012 als datingapp voor de smartphone uitgebracht.

Daarmee werd tevens het ‘swipen’ (naar links of rechts vegen van foto’s) geïntroduceerd. Pas sinds 2017 bestaat er van Tinder ook een online versie voor laptop of pc.

Dit heeft als voordeel dat je de foto’s beter kunt bekijken en de berichtjes comfortabel op je toetsenbord kunt typen.

Parship begon in Duitsland en is sinds 2003 in Nederland online. Tinder is Amerikaans en werd in 2012 als app geïntroduceerd.

Zijn de datingsites even groot?

De omvang van Parship en Tinder is heel verschillend. Parship meldt op haar startpagina dat er maandelijks meer dan 100.000 berichten door de leden worden verstuurd.

Tinder laat zich niet over het aantal berichten uit, maar wijst op de 55 miljard matches die al op haar platform hebben plaatsgevonden.

Dat Parship een wat kleiner een exclusiever platform is, komt ook doordat deze dating app zich vooral richt op hoger opgeleiden.

Tinder is bedoeld voor iedereen en heeft bovendien niet alleen het vinden van een nieuwe levenspartner tot doel.

Dit Amerikaanse platform werkt op grote schaal en functioneert wereldwijd. Je kunt Tinder bijvoorbeeld ook alleen gebruiken om je vriendengroep uit te breiden.

Parship is kleiner, exclusiever en vooral voor hoger opgeleiden. Tinder is echt bedoeld voor de massa, wereldwijd.

Je profiel en hulp bij het daten

We zeiden het al: Tinder gebruik je voor allerlei doelen. Je kunt op zoek gaan naar nieuwe vrienden of vriendinnen. Ook een relatie is natuurlijk mogelijk.

Bij Parship wordt hier serieuzer mee omgegaan. Er wordt gematcht op wetenschappelijke basis.

De datingsite werkt heel gebruiksvriendelijk en er is een goede klantenservice die je zelfs kunt bellen.

Inschrijven is eenvoudig maar gebeurt heel uitgebreid. Je krijgt een vragenlijst om in te vullen, waar je zo’n 20 minuten mee bezig bent. Parship hecht veel waarde aan haar eigen matchingformule.

De antwoorden die jij op de vragen geeft, vormen samen een persoonlijkheidsprofiel. Op basis hiervan begint Parship jou gerichte partnervoorstellen te doen.

Je wordt dus op doordachte wijze geholpen om succesvol te gaan daten. Bij Parship is alles er vooral op gericht om tot een serieuze relatie te komen.

Je ziet dit ook in de getallen terug waar het gaat om de balans tussen de aantallen mannen en vrouwen die lid zijn. Bij Parship kom je dan ongeveer uit op 50/50, waarbij de vrouwen zelfs iets in de meerderheid zijn.

Heel anders dan bij andere datingsites waar mannen meestal in aantal overheersen.

Parship helpt je actief met je profiel en met succesvol daten. De methode hiervoor is wetenschappelijk gefundeerd. Bij Tinder wordt invullen van je profiel aan jou zelf overgelaten.

Wat je voor het lidmaatschap betaalt

Niet onbelangrijk zijn natuurlijk de kosten die je maandelijks maakt als je lid wordt van Parship of Tinder.

Die kosten zijn bij allebei de datingsites aanzienlijk, maar bij Parship het hoogst.

Wat je moet betalen hangt bovendien af van de duur waarvoor je een abonnement neemt.

Bij Tinder hangt de hoogte ook nog af van de leeftijd die je hebt. Ben je 29 jaar of jonger, dan betaal je maar de helft van de prijs die mensen moeten betalen van 30 jaar en ouder.

Kies je bij Tinder voor 1 maand en ben je 30 jaar of ouder, dan betaal je al gauw 2 tientjes. Neem je een abonnement van 6 of 12 maanden, dan scheelt dat een kwart tot de helft in prijs.

Kies je voor een Tinder Gold abonnement, dan ben je een stuk duurder uit. Hier geldt geen leeftijdsgrens en betaal je per maand een bedrag dat varieert tussen de 33 en 14 euro, ook weer afhankelijk van de duur van dit abonnement.

Daarbij wordt vaak gesteld dat je bij Tinder ook met het gratis lidmaatschap al heel ver komt. Bij Parship moet je echt aan het betaalde abonnement om een stukje verder te komen.

Bij deze datingsite is de keuze uit verschillende abonnementen minder groot. Word je betalend lid, dan kun je kiezen uit een premium abonnement met 6, 12 of 24 maanden looptijd.

De prijzen die ermee samenhangen zijn best flink. Ze variëren tussen de 45 en 25 euro per maand.

Naast de gerichte matchingformule en de gewenste hogere opleiding, houdt deze prijsstelling de datingsite waarschijnlijk ook meer exclusief.

Tinder is goedkoper dan Parship, helemaal als je bij Tinder 29 jaar of jonger bent. Gratis biedt Tinder ook veel.

Conclusie: Parship versus Tinder?

Beide datingsites bieden abonnementen aan met verschillen in tijdsduur. Hoe langer, hoe minder je betaalt. Bij Tinder duurt het kortste lidmaatschap 1 maand. Bij Parship begin je met 6 maanden.

Parship is duurder dan Tinder, vooral als je bij Tinder kiest voor een standaard ‘Plus’ lidmaatschap. Kies je bij Tinder voor ‘Gold’, dan liggen de prijzen hoger, maar nog steeds lager dan bij Parship.

Welke datingsite voor jou de beste keuze is, hangt af van het doel waarvoor je lid wordt en of jouw opleiding daar een rol bij speelt.

Kies voor een lidmaatschap van Parship als:

  • Je hoger opgeleid bent
  • Je gebruik wilt maken van een wetenschappelijke matchingformule
  • Hogere kosten voor jou geen bezwaar zijn
  • Een zekere exclusiviteit je wel aanstaat
  •  Echte klantenservice je een fijn gevoel geeft

Kies voor een lidmaatschap van Tinder als:

  • Je opleiding bij het zoeken naar contacten geen rol speelt
  • Gratis daten of een redelijk voordelig lidmaatschap aantrekkelijk zijn voor jou
  • Je vrolijk en zorgeloos wilt swipen
  • Om uiteenlopende redenen contact met andere mensen wilt zoeken
  • Een wereldomspannend ledenbestand voor jou aantrekkelijk is

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL