Apple HomePod review


Voor- en nadelen

  • Sterke nieuwe S7 Chip
  • Stemherkenning tot 6 personen
  • Uitgerust met een een sterke 4-inch woofer en 5 tweeters

In het kort

In 2017 werd de eerste generatie van de HomePod geïntroduceerd. Helaas werd deze uit de verkoop gehaald wegens slechte verkoop. Nu is ‘ie eindelijk terug en komt hij naar Nederland. In deze Apple HomePod speaker review kom jij alles te weten over dit slimme apparaat. Onderstaand vind je een kort overzicht van de belangrijkste eigenschappen van de Apple HomePod 2023: 

  • De speaker is uitgerust met Siri waardoor je gemakkelijk muziek en HomeKit-apparatren kunt beheren;
  • Beschikt over microfoons die in staat zijn 6 stemmen te herkennen, zelfs bij veel lawaai;
  • Uitgerust met een sterke 4-inch woofer en 5 tweeters;
  • Bevat een S7-chip:
  • Verkrijgbaar voor een prijs van 349 euro

Ben je benieuwd naar de extra mogelijkheden van de HomePod 2023? Na het lezen van deze Apple HomePod mini review beschik jij over alle antwoorden. 

De prijs

De tweede versie van de Apple HomePod is beschikbaar bij verschillende bekende online retailers, waaronder Media Markt, BBC, Belsimpel en KPN. Al deze winkels bieden minimaal twee jaar garantie op het product. Tenslotte maakte het persbericht van 18 januari al duidelijk dat je dit slimme apparaat kan kopen voor 349 euro. 

De geavanceerde ruimtedetectie

De HomePod is uitgerust met ruimtedetectie, waardoor hij automatisch in staat is om zijn locatie in een kamer te bepalen. Ook kan de HomePod het geluid aanpassen naar eventuele weerkaatsingen van de muren. Het klinkt dus altijd optimaal, ongeacht waar de HomePod zich in een ruimte bevindt.

Kleiner en lichter

De nieuwe HomePod 2023 is zowel kleiner als lichter. Het model is 168 mm hoog en 142 mm breed. In vergelijking met het oude model is hij 4 millimeter platter. De nieuwe HomePod is ook lichter: hij weegt 2,3 kilogram in plaats van 2,5 kilogram.

WiFi kwaliteit en andere accessoires

De HomePod 2023 is makkelijk te gebruiken door iedereen aanwezig in huis dankzij de Ultra Wideband-chip. De technologie maakt het namelijk mogelijk dat iedereen zijn of haar favoriete nummers kan afspelen op de HomePod. Belangrijk om te vermelden in deze Apple HomePod mini review is dat de HomePod 2023 samenwerkt met Matter en Thread. Hierdoor kun je de gekoppelde accessoires bedienen als je niet thuis bent.  

Alhoewel de meeste Apple devices uitgerust zijn met WiFi 6, beschikt de nieuwe HomePod over WiFi 4. De twee beweegredenen voor deze beslissing zijn dat de functies van het apparaat, Siri, goed werken bij WiFi 4 en dat deze energiezuiniger is. 

Het design & nieuwe functionaliteiten

Zeer benoemingswaardig in deze Apple HomePod review is dat de speaker gemaakt is van duurzame materialen. Daarnaast is hij energiezuinig, vrij van kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium en is de HomePod milieuvriendelijk verpakt. Stijlvol én duurzaam, een favoriete combinatie als je het ons vraagt. 

Een van de nieuwe functionaliteiten is de verbeterde woning-app waarmee je op eenvoudige manier slimme accessoires kunt beheren, bekijken en categoriseren. De app biedt nieuwe categorieën voor het beheer van het klimaat, verlichting en beveiliging, wat het makkelijker maakt om je huis in te stellen en te bedienen. Bovendien biedt de app een nieuwe visuele weergave waarmee je op hetzelfde scherm beelden van meerdere camera’s kunt bekijken.

Ingebouwde temperatuursensor en luchtvochtigheidsmeter

De HomePod kan nu ook omgevingswaarden binnenshuis meten dankzij de nieuwe temperatuur- en vochtigheidssensor. Hierdoor kun je, indien nodig, actie ondernemen. Als de HomePod bijvoorbeeld laat weten dat de temperatuur te hoog is in de kamer, kun je dit oplossen door de gordijnen te sluiten of een ventilator aan te zetten. 

Waarschuwing voor rook en koolmonoxide

De HomePod heeft de capaciteit om met de geluidsherkenning functie brandalarmen of koolmonoxidemelders op te sporen en vervolgens een melding naar je iPhone te sturen. Dit zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van potentieel gevaarlijke situaties en snel kunt handelen indien nodig.

In welke kleuren is de tweede generatie Apple HomePod verkrijgbaar?

De nieuwe versie van de Apple HomePod is prachtig ontworpen en komt in twee kleuren: wit en middernacht. De touchbediening is overal verlicht. De stof waarvan de HomePod 2023 is gemaakt, is tevens compleet gerecycled. 

Is de nieuwe Apple HomePod het waard?

Hopelijk heeft de Apple HomePod review je geholpen om deze vraag te beantwoorden. 

Naar onze mening is dit een onmisbaar product voor in je huis, dankzij het verbazingwekkende geluidskwaliteit en uitgebreide Siri-functionaliteit. Ben jij er nog niet helemaal over uit? Dan is het goed om jezelf deze vraag te stellen: wil je een betrouwbare en beveiligde slimme woning die je makkelijk zelf kunt beheren en instellen? Dan is de HomePod 2023 een goede investering. 

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL