Blaupunkt Bluebot Xtreme Review


Voor- en nadelen

  • Dweilfunctie
  • Kan groot oppervlakte stofzuigen op een volle accu
  • Geschikt tegen dierenharen
  • Ook voor mensen met allergieën
  • Instelbaar schema via smartphone-app
  • Nauwkeurige schoonmaakroute via lasers
  • Geen vuildetectie
  • Niet geschikt voor hoogpolig tapijt
  • Geen inbouwde camera's

Waar je vroeger bij hulp in het huishouden dacht aan een schoonmaker is dat tegenwoordig helemaal anders. Nooit meer zelf stofzuigen kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een robotstofzuiger.

In dit artikel kijken we naar een robotstofzuiger van het merk Blaupunkt. Deze Duitse fabrikant werd opgericht in 1923 en verkoopt naast robotstofzuigers allerlei andere producten als oplaadstations, autoradio’s, inbouwapparatuur voor de keuken en nog veel meer.

Functionaliteiten Blaupunkt Bluebot Xtreme

Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende robotstofzuigers op de markt zijn, verschillen deze ook allemaal flink van elkaar. Hieronder hebben we alle functionaliteiten van de Blaupunkt Bluebot Xtreme op een rij gezet zodat je goed kan zien waar deze robotstofzuiger in uitblinkt.

Route & navigatie

Een robotstofzuiger bepaalt zelf zijn route door het huis en daarvan is de stofzuiger afhankelijk van de geïnstalleerde navigatiemethode. Bij de Bluebot Xtreme wordt er gebruikt gemaakt van lasers om door het huis te navigeren.

Door een onzichtbare laserstraal uit te zenden kan de stofzuiger precies zien waar er obstakels zijn en hoe je huis in elkaar zit om zich hier perfect doorheen te navigeren.

Door middel van laserstralen manoeuvreert de stofzuiger zich zonder problemen door je huis heen.

Gebiedsafbakening

Het kan zijn dat je de robotstofzuiger niet overal in je huis zomaar zijn gang wilt laten gaan. Je hoeft natuurlijk niet handmatig de stofzuiger bij deze plekken weg te houden, dit kan namelijk via de gebiedsafbakening van de robotstofzuiger zelf.

Bij de Bluebot Xtreme heb je hiervoor twee opties; je kunt gebieden afbakenen in de applicatie op je telefoon of een virtuele muur gebruiken. Een virtuele muur is een soort toren die laserstralen uitstraalt op de robot te laten weten dat die niet voorbij die stralen mag komen.

Geef in de smartphone-applicatie aan waar de robotstofzuiger niet mag komen.

Turbo modus

Niet elk gedeelte van je huis is even vies of heeft evenveel zuigkracht nodig. Daarom heeft Blaupunkt in de Bluebot Xtreme een turbo modus verwerkt, met die turbo modus kun je het vermogen, en daarmee de zuigkracht, tijdelijk verhogen voor de beste schoonmaakresultaten.

De Bluebot Xtreme heeft een turbo modus om ook de meest vuile plekken schoon te krijgen.

HEPA-filter

Een filter in een robotstofzuiger zorgt ervoor dat de lucht die opgezogen wordt zo goed mogelijk in de stofzuiger blijft zitten bij het uitblazen van lucht. De Bluebot Xtreme beschikt over een HEPA-11 filter wat zorgt voor 95% filtering van de stof in je stofzuiger.

Er zijn hierboven nog betere filters en voor mensen met heftige allergiën is het aan te raden om te kiezen voor een stofzuiger met een HEPA-13 filter of hoger. Die houden al meer dan 99% van al het opgezogen stof binnen.

Door een prima HEPA-filter is deze stofzuiger geschikt voor mensen met allergieën.

Geluidsniveau

De Bluebot Xtreme produceert op maximale zuigkracht zo’n 56 dB aan geluid. Dit is aan de stille kant en daarmee is het een geschikte stofzuiger als je hem aan wilt zetten terwijl je zelf thuis bent, je tv-geluid komt bijvoorbeeld zonder problemen boven het geluid van de stofzuiger uit!

Met maximaal 56 dB hoort de Bluebot Xtreme bij de stillere robotstofzuigers.

Opvangbak

Een robotstofzuiger zorgt ervoor dat je nooit meer een zak hoeft te vervangen in je stofzuiger, maar het zorgt er wel voor dat je hem vaker moet legen. In de robotstofzuiger zit namelijk een opvangbak die je handmatig moet legen in het geval van de Bluebot Xtreme.

De opvangbak van deze robotstofzuiger is 0,6 liter en daarmee zeer gemiddeld en vergelijkbaar met andere robotstofzuigers. Het best kun je na elk rondje de opvangbak even legen, en als je dat doet is de Bluebot Xtreme ook geschikt voor huizen met één of meerdere huisdieren.

Met een opvangbak van 0,6 liter maakt de Bluebot Xtreme zonder problemen een heel rondje door je huis.

Anti-vastloop functie

Je laat een robotstofzuiger over het algemeen lekker zijn gang gaan en je verwacht dan ook dat je hele huis schoongemaakt wordt zonder dat je er achteraan hoeft te lopen. Daarom is de Bluebot Xtreme uitgerust met een anti-vastloop functie.

Door die functie kan de robotstofzuiger zonder problemen over kabels heen en zijn andere obstakels tot één centimeter hoog ook geen probleem voor deze robotstofzuiger van Blaupunkt.

De Bluebot Xtreme maakt het rondje altijd af door de goede anti-vastloop functie.

Dweilfunctie

De Bluetbot Xtreme is niet alleen een robotstofzuiger; nadat al het stof van je vloer is, kun je de robot namelijk er ook nog op uit sturen om je huis te dweilen. Je doet hiervoor een microvezeldoek aan de robotstofzuiger en de robot zorgt ervoor dat deze nat wordt met water uit het waterreservoir.

De Bluebot Xtreme behaalt de beste schoonmaakresultaten door na het stofzuigen ook voor je te dweilen/

Accu

Misschien wel het hoogtepunt van deze robotstofzuiger; de goede accu. Met een volle accu kan de Bluebot Xtreme maar liefst 220 m² stofzuigen voordat het weer terug keert naar het oplaadstation om zichzelf opnieuw op te laden.

Daarmee is de Bluebot Xtreme een geschikte robotstofzuiger voor huizen met een groot oppervlakte. Andere robotstofzuigers zullen al snel accu tekort komen om het hele huis op een volle accu schoon te maken, maar dat is voor deze stofzuiger van Blaupunkt geen probleem.

Na 4 uur opladen is de accu van de Bluebot Xtreme vol en kan het maar liefst 220m² schoonmaken.

Maximale drempelhoogte

Ook drempels hoeven geen obstakel te zijn voor de Bluebot Xtreme. Deze stofzuiger is namelijk zo gebouwd dat hij zonder grote problemen over drempels tot 2 centimeter hoogte heen komt.

De Bluebot Xtreme komt zonder problemen over drempels tot 2 centimer hoogte heen.

Geschikt tegen dierenharen

Als je huisdieren hebt, zul je ongetwijfeld vaker stofzuigen dan mensen zonder huisdieren. Maar ook voor eigenaars van huisdieren is dat inmiddels niet meer nodig, de Bluebot Xtreme is zeer geschikt om ook de dierenharen mee te nemen tijdens het stofzuigen.

Je zult wel vaker de opvangbak moeten legen gezien deze door de dierenharen sneller gevuld is, maar verder kan de Bluebot Xtreme dit prima aan.

samenvatting

Voor wie is de Blaupunkt Bluebot Xtreme geschikt en voor wie minder?

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is een robotstofzuiger uit het middensegment. Het is niet de goedkoopste stofzuiger op de markt, maar ook zeker niet de duurste.

Daarmee is de robotstofzuiger geschikt voor iedereen die best wat geld wilt uitgeven aan een robotstofzuiger, maar dan ook extra opties als de dweilfunctie erbij wilt krijgen. Daarnaast kun je zelf alles instellen in je smartphone-app, zoals een tijdschema, maar ook gedeeltes waar de stofzuiger van jou niet mag komen.

De robotstofzuiger beschikt niet over vuildetectie, andere robotstofzuigers kunnen via een echo detecteren waar nog erg vuile plekken zijn, maar dat kan de Bluebot Xtreme dus niet. Heb je jonge kinderen of maakt je huisdier vaak een grote zooi van het huis? Dan kan het zijn dat de Bluebot Xtreme de meest vuile plekken niet detecteert en het bij één keer stofzuigen laat.

Conclusie

De Blaupunkt Bluebot Xtreme is volgens gebruikers een zeer goede robotstofzuiger die zijn geld zeker waard is. Vooral de batterij die lang mee gaat en het lage geluidsniveau van de robotstofzuiger worden geroemd in de reviews die klanten achterlaten bij het product.

Zo zijn er ook veel klanten met één of meerdere huisdieren die het dagelijkse rondje dat ze zelf door huis moesten lopen opeens niet meer hoeven. Ook met huisdieren zijn de gebruikers tevreden over het schoonmaakresultaat van de stofzuiger.

De enige nadelen die genoemd worden komen doordat de robotstofzuigers soms niet goed het oplaadpunt weet terug te vinden en het feit dat er geen vuildetectie in de stofzuiger zit. Hierdoor blijven vlekken of echt vuile plekken soms zitten en moet heel sporadisch zelf nog een keer de vloer boenen.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL