Eufy Deurbel Review


Voor- en nadelen

  • Voor het gebruik geen abonnement nodig
  • Opslag van gegevens op het eigen basisstation
  • Goede verbinding tussen belknop en basisstation
  • Hoge beeldkwaliteit en goede beeldhoek
  • Makkelijk te installeren en te monteren
  • Geschikt voor standaard stroomvoorziening
  • Goed werkende gezichtsherkenning
  • De 16 GB opslagruimte in het basisstation valt niet uit te breiden
  • Zorgen rond de privacy, gegevensopslag bij producent is onduidelijk
  • De belknop is nogal groot uitgevallen

Een videodeurbel kan een prettige bijdrage leveren aan de veiligheid rond je woning. Bovendien kan het onnodig heen-en-weer-geloop naar de voordeur schelen. Bij ‘verkoop aan de deur’ hoef je bijvoorbeeld niet meer open te doen.

Ook op afstand kun je met een druk op de knop de videodeurbel beantwoorden. Met je telefoon blijf je immers in verbinding staan via internet. Dus ook al loop je in Spanje rond, als er bij de voordeur wordt aangebeld kun je de beller gewoon toespreken.

Het wordt in de markt met videodeurbellen steeds drukker. Zo’n praktische camerabel naast je deur voelt voor steeds meer mensen als een goed idee. Daarom is het zinvol om eens te kijken hoe zo’n videodeurbel in de dagelijkse praktijk functioneert.

We hebben daarom deze keer voor je uitgezocht hoe tevreden mensen zijn over het gebruik van de Eufy Deurbel. Deze wordt door het Chinese bedrijf Anker op de markt gebracht.

Geen abonnement nodig

Vergelijk je de Eufy Deurbel met videodeurbellen van andere merken, dan zien veel gebruikers het eigen basisstation als positief punt.

De beelden met geluid die de camerabel opneemt, worden opgeslagen in dit basisstation. Dat staat gewoon bij jou in huis. In tegenstelling tot de andere videobellen, heb je dus geen abonnement nodig voor opslag in de cloud.

De Eufy Deurbel werkt zonder abonnement, door opslag van de gegevens in het eigen basisstation.

Begrenzing van de opslag

Zoals wel vaker wordt gezegd heeft elk voordeel ook zijn nadeel. Wanneer een videobel zijn gegevens opslaat in de cloud, is de ruimte (vrijwel) onbeperkt. Bij de Eufy videobel kent het basisstation een maximum opslagcapaciteit van 16 GB.

Veel gebruikers ervaren dit als een beperking. Op een gegeven moment is de opslag vol. Je zult dan de bewaarde gegevens moeten wissen, want het geheugen van het basisstation kan niet worden uitgebreid.

Het basisstation van de Eufy Deurbel heeft een maximale opslagcapaciteit van 16 GB. Als dit vol is moet je gaan wissen, want uitbreiden is niet mogelijk.

Verbinding tussen belknop en basisstation

Waar andere videodeurbellen volledig afhankelijk zijn van het bestaande wifi-netwerk, heeft de Eufy Deurbel zijn eigen draadloze verbinding tussen belknop en basisstation. Hierdoor loop je niet zo gauw tegen het probleem aan van een te zwak wifi-netwerk.

Bij andere videodeurbellen zorgt dit vaak voor gemiste belmomenten en niet-functioneren van de automatische bewegingsdetectie.

Het basisstation van de Eufy kun je met een kabel op je internetmodem aansluiten. Dus ook daar heb je geen verbindingsproblemen. Al met al zorgen deze verbindingen voor een stabiel videobelsysteem.

De eigen draadloze verbinding tussen belknop en basisstation leidt bij gebruikers tot tevredenheid. Je hebt niet gauw last van een zwak wifi-netwerk dat de werking verstoort.

Beeldkwaliteit en beeldhoek

Gebruikers zijn goed te spreken over de kwaliteit van het beeld. De camera kan 2K beeldkwaliteit vastleggen. Ook in het donker presteert hij goed.

Daar komt bij dat de beeldhoek waarin wordt opgenomen goed gekozen is. Alles wat je wilt zien komt altijd wel in beeld.

Gebruikers van de Eufy Deurbel zijn tevreden over de 2K beeldkwaliteit en de beeldhoek die de camera biedt.

Hoe staat het met de privacy?

Sommige gebruikers wijzen erop dat je ondanks opslag in je eigen huis, toch een account moet nemen bij de producent. Zij maken zich zorgen over de privacy.

De videobel doet zijn werk namelijk alleen maar als hij gekoppeld is aan het internet. Daardoor zal er steeds informatie naar de servers van producent Anker gaan. Het is niet duidelijk wat daarmee gebeurt.

Je moet bij de Eufy Deurbel een account aanmaken. Hij werkt alleen met koppeling aan internet. Niet duidelijk is wat er met de informatie gebeurt die door Anker wordt opgeslagen.

Installeren en monteren van de videobel

Het blijkt dat het installeren van de Eufy bel eenvoudig is. Veel mensen waarderen het dat dit goed begeleid wordt. Dit gebeurt met behulp van de Nederlandstalige Eufy-app en QR-codes.

Ook de fysieke montage is niet moeilijk. Alleen is een veelgehoorde klacht dat een gemonteerde videobel tamelijk diefstalgevoelig is.

Installeren en monteren van de Eufy Deurbel is eenvoudig. Wel is de videobel makkelijk te stelen.

Stroom uit accu of beltransformator

Ook een voordeel bij de montage is de wijze waarop de Eufy Deurbel met stroom wordt gevoed. Je kunt gebruik maken van de ingebouwde lithium-ion accu. Die sluit je dan aan met de meegeleverde USB-kabel.

Maar het is ook mogelijk om de bestaande stroomvoorziening te gebruiken. Deze videobel functioneert namelijk op een standaard stroomsterkte van 8 – 24 volt AC.

De Eufy Deurbel kun je met de meegeleverde USB-kabel voeden, maar ook met de standaard 8 – 24 volt AC stroomvoorziening waarop de meeste gewone deurbellen werken.

Bewegingsdetectie en gezichtsherkenning

De intelligentie van de videobel wordt door nogal wat mensen geprezen. Hij reageert immers ook op bewegingen in de buurt van de bel.

Daarbij blijkt de software goed in staat om het onderscheid te maken tussen een voorbijlopend mens en bijvoorbeeld een hond. Ook de ingebouwde personen- en gezichtsherkenning blijkt goed te functioneren.

Bij de Eufy Deurbel selecteert de software behoorlijk goed of er bij een beweging wel of niet een mens wordt gedetecteerd. Ook herkent hij de personen goed.

Groot of robuust?

‘Tamelijk groot’, dat is een opmerking die je nogal vaak tegenkomt. De videobel wordt door veel gebruikers tamelijk groot gevonden. Zij wijten dit vooral aan de ingebouwde accu.

Sommige gebruikers zien er juist een pluspunt in. Zij spreken dan ook liever van ‘robuust’.

Nogal wat gebruikers vinden de Eufy Deurbel groot. Andere gebruikers hanteren liever de positieve term ‘robuust’.

Voor wie is de Eufy Deurbel geschikt en voor wie minder?

De Eufy videobel wordt door veel gebruikers beschouwd als een deurbel met voornamelijk pluspunten. Je hebt geen abonnement nodig voor de opslag van gegevens en de verbinding heeft niet te leiden onder een zwak wifi-netwerk. Ook zijn de beelden van hoge kwaliteit. Deze videobel maakt dus veel gebruikers blij.

Er is eigenlijk maar één nadeel dat een aantal gebruikers dwars zit: de privacy. Niet duidelijk is wat er met de gegevens gebeurt die door het Chinese Anker worden opgeslagen.

Eindoordeel Review Eufy Deurbel

Als je kijkt naar wat gebruikers over deze videodeurbel zeggen, kun je niet anders dan tevreden zijn over de techniek. De draadloze verbinding tussen bel en basisstation functioneert goed.

Dit kun je bij sommige andere deurbellen niet altijd zeggen. Daar is een sterke aanwezigheid van wifi in de buurt van de belknop een harde eis.

Plaats je de Eufy Deurbel dus bij een toegangshek in plaats van naast de voordeur, dan is het niet nodig om het eigen wifi-netwerk daar naartoe uit te breiden. De eigen verbinding tussen bel en basisstation verzorgt het contact.

Als je de videobel zelf installeert, is aansluiten op de bestaande belstroom bij de voordeur een handig voordeel.

De beelden zijn goed en de gezichtsherkenning is oké.

Doordat de Eufy een eigen basisstation heeft, komen er tijdens het gebruik geen extra kosten voor een jaarabonnement bij. Misschien is het lastig dat je het geheugen van het basisstation moet wissen als het vol is geraakt. Maar een 16 GB geheugenopslag loopt niet zo heel snel vol.

Eén nadeel valt wel op. Hoe de privacy is bij de Eufy Deurbel is geregeld blijft onduidelijk. Natuurlijk slaan ook de andere producenten van videobellen gegevens op, maar die vallen onder Europese of Amerikaanse regelgeving.

In dit geval hebben we te maken met een Chinese producent. Hoe de privacy van gegevens daar is geregeld, is bij ons minder bekend. Hecht je veel waarde aan dit aspect, dan is het misschien verstandig om nog even verder te zoeken.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL