Google Nest Deurbel Review


Voor- en nadelen

  • Montage van de videobel is erg eenvoudig, want hij kan werken op zijn eigen accu
  • Met de verticale beeldhoek zie je iedereen van top tot teen, inclusief dingen op de grond
  • Zonder abonnement van 5 euro per maand is deze Google Deurbel al behoorlijk functioneel
  • Tussen het aanbellen en ontvangen van de melding zit vaak enkele seconden
  • Voor het opladen van de accu moet je de bel van zijn plek halen

Met een video deurbel naast je deur, ben je altijd thuis. Dat is heel gemakkelijk en geeft ook een veilig gevoel. Zelfs als je wifi of je stroomvoorziening het even laat afweten, blijft de Nest Deurbel alert op bezoekers en bewegingen bij de bel.

Hoe bevalt deze Deurbel van Google in het gebruik? Hij is sinds de tweede helft van 2021 op de markt. Dus er zijn al heel wat gebruikers die er een review over hebben geschreven. Op dit moment schaf je hem aan voor 179 euro.

In gebruik nemen van de Nest Deurbel

Het belangrijkste punt dat in bijna elke gebruikersreview wel opduikt, is het gemak waarmee deze videodeurbel in gebruik kan worden genomen. De montage vereist geen diepgaande kennis van elektronica. Het is namelijk een videobel die op een eigen accu werkt.

Hij wordt in dat verband vaak vergeleken met zijn voorganger, de Google Nest Hello. Die werkte alleen als hij zijn elektriciteit uit een stroomdraad kreeg. Het gevolg was dat veel mensen hem door een elektricien moesten laten installeren.

Met deze nieuwe Nest Doorbell van Google is dat voorbij. Je hoeft hem alleen maar op te laden en aan de deurpost te schroeven.

Maar ben jij niet bang uitgevallen als je stroomdraden ziet, dan kun je hem ook aansluiten op je bestaande stroomvoorziening.

In tegenstelling tot zijn voorganger, past hij meestal wel op een Nederlandse beltransformator. Verschillende gebruikers maken hier dan ook dankbaar gebruik van.

De eigen accu in de Google Nest Deurbel maakt veel gebruikers blij. Monteren is nu heel eenvoudig.

Integratie met andere Google apparaten

Maar dat is niet het enige punt dat in positieve zin opvalt. Veel gebruikers hebben al Google apparatuur in huis staan. Integratie met de Google Nest Hub blijkt heel eenvoudig.

Sommige gebruikers hebben op verschillende plaatsen in hun huis Nest Audio of Nest Mini speakers staan. Wordt er op de belknop van de Nest Deurbel gedrukt, dan klinkt uit al deze speakers een prettig belsignaal.

Integratie met de Google Nest Hub, de Google Audio of Google Mini Speaker, werkt uitstekend. Heel wat gebruikers benutten deze mogelijkheid van de Google Nest Deurbel.

Blij met beeld en geluid van de Google Deurbel

Uiteraard koop je de Nest Deurbel voor het videobeeld dat hij verzorgt. Je kunt daardoor altijd met de bezoeker in gesprek gaan, waar je ook bent.

Bovendien zorgt het beeld met geluid voor een stukje veiligheid. Vooral ook omdat de videodeurbel is uitgerust met bewegingsdetectie.

Over het beeld en het geluid kom je eigenlijk bij niemand klachten tegen. Als positief wordt vaak de beeldhoek genoemd. De Nest Deurbel filmt namelijk met een beeldverhouding van 3:4.

Dit zorgt voor een verticaal beeld van 145 graden. Hierdoor zie je de mensen die voor jouw deur staan van top tot teen. Ook komen er op deze manier dieren of spullen in beeld die voor jouw deur op de grond staan.

Over beeld en geluid van de Google Nest Deurbel is iedereen tevreden. De verticale beeldhoek die bezoekers van top tot teen plus de spullen op de grond laat zien, maakt gebruikers blij.

Tevreden over het design

En dan is er natuurlijk het design. Met zijn langgerekte slanke vorm, onderscheidt de Nest Deurbel zich nadrukkelijk van al zijn concurrenten. Tel daar de cirkel-in-contrast-kleur rond de camera bij op en veel gebruikers genieten van het aparte Google-design.

Gebruikers zijn blij met het originele design van de Google Nest Deurbel.

Enige tijdsvertraging lijkt geen probleem

Veel gebruikers zijn benieuwd naar de tijdsduur die tussen het aanbellen zit en het moment dat je dit als ontvanger merkt. Over het algemeen duurt het een paar seconden voordat de melding op je telefoon verschijnt.

Heb je ook een Google Hub in huis staan waarmee je de Nest Deurbel hebt gecombineerd, dan verschijnt het beeld er vrijwel direct op.

De meesten zijn het erover eens dat zo’n tijdsvertraging van enkele seconden logisch is. Het aanbellen moet immers worden verwerkt via de wifi-verbinding.

Tussen aanbellen en signaal ontvangen zit meestal een paar seconden. De meeste gebruikers van de Google Nest Deurbel ervaren dit niet als een probleem.

Gevoeligheid voor diefstal

Vaak blijkt er wat angst te zijn voor diefstal van de videobel. Het is niet duidelijk of een dief de Google Nest Deurbel zal kunnen gebruiken zonder de benodigde toegangscodes.

Maar de gevoeligheid voor diefstal is voor nogal wat gebruikers een reden om hier extra bescherming voor te kopen. Dit kan wel problemen opleveren als je de videobel geregeld van zijn plek wilt halen om de accu op te laden.

Angst voor diefstal zorgt dat nogal wat gebruikers extra diefstalbescherming aanschaffen voor de Google Nest Deurbel. Lastig als je geregeld de accu wilt opladen.

Gebruiken met of zonder abonnement?

Tenslotte: Voor de meeste videodeurbellen moet je een abonnement afsluiten als je van alle mogelijkheden gebruik wilt maken. Dat is ook bij de Nest Deurbel zo. Het abonnement kost je 5 euro per maand.

Maar sommige gebruikers wijzen erop dat deze videobel ook zonder abonnement al redelijk functioneel is. Zo zorgt hij altijd voor persoons- en bewegingsmeldingen.

Ten opzichte van zijn voorganger, de Nest Hello, zijn die meldingen trouwens ook verbeterd. De Nest Deurbel onderscheidt nu namelijk ook pakketjes, dieren en voertuigen. Dit allemaal zonder abonnement.

Bovendien kun je met de Nest Deurbel zonder abonnement steeds 3 uur in de tijd terugkijken. Elk moment waarbij de bel in actie komt, slaat hij dan op in de vorm van een videoclip.

Van deze functionaliteit kun je dus eveneens profiteren zonder abonnement. De Nest Deurbel blijft zelfs doorwerken als de stroom uitvalt of als de wifi gestoord raakt.

Je moet je vooraf alleen wel bedenken hoe belangrijk het terugkijken in de tijd voor jou is. Filmt de videobel bijvoorbeeld een beweging om 2.00 uur in de nacht, dan is die opname na 5.00 uur in de nacht weer verdwenen.

Tenzij je natuurlijk een abonnement hebt afgesloten. Dan blijven die beelden opgeslagen staan in de cloud. Daar kun je ze dan dagen later nog terugkijken.

De Google Nest Deurbel registreert ook zonder abonnement en bewaart die info 3 uur lang. Wil je meer functionaliteit, dan kost je dat 5 euro abonnementskosten per maand.

Voor wie is de Google Nest Deurbel geschikt en voor wie minder?

Wil je graag weten wie er voor je deur staat voordat je open doet? Dan is de Google Nest Deurbel absoluut een uitkomst.

Dit is ook het geval als je de bezoeker wilt kunnen toespreken terwijl je helemaal niet thuis bent. Door de koppeling met internet blijf er altijd een verbinding bestaan tussen de videobel en jouw telefoon. Waar jij je ook bevindt.

Ben je bang voor diefstal van je Deurbel of misschien voor vandalisme? Dan moet jij je afvragen of je 179 euro voor de videobel wilt neerleggen. Ook kun je er materialen bijkopen die diefstal tegengaan, maar dat kost weer extra geld.

Eindoordeel

Een videodeurbel koop je vooral om zicht te houden op de dingen die voor jouw deur gebeuren. Je wilt graag weten wie er voor je deur staat, ook als je zelf niet thuis bent. Ook vind je het belangrijk om gewaarschuwd te worden wanneer er bewegingen voor je deur plaatsvinden.

De Google Nest Deurbel blijkt aan deze wensen moeiteloos tegemoet te komen. Dit doet hij zelfs zonder het bijbehorende abonnement van 5 euro per maand.

Qua design lijkt de Google bel een flinke voorsprong te hebben. Dit kan hem natuurlijk wel aantrekkelijk maken voor dieven. Het is echter de vraag of die hem zonder bijbehorende codes aan de praat kunnen krijgen.

Ten opzichte van zijn voorganger, de Google Nest Hello, is de videobel een stuk verbeterd. De verticale beeldhoek is een vooruitgang en de eigen accu waarop hij kan werken maakt installatie voor iedereen eenvoudig.

Hang je dus graag gemakkelijk en snel een functionele videobel naast je deur, dan is deze Google Nest Deurbel zeker een aanrader.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL