JBL Partybox 110 Review


Voor- en nadelen

  • Spatwaterdichte partyspeaker, dus een poolparty is mogelijk
  • Hoog frequentiebereik van het geluid en goede plaatsing tweeters
  • Handige draaiknoppen om licht en geluid mee te regelen
  • Prettig werkende app om licht en geluid mee in te stellen
  • Met 10,84 kilo nogal zwaar om te verplaatsen
  • Bij plaatsing op een statief kan het schuine front het geluid teveel de lucht insturen
  • Geen basregelaar of equalizer direct op de box aanwezig

JBL Partybox 110

Wanneer je de voordelen en nadelen van de JBL Partybox 110 beschrijft, kan daar een heel nuttig verhaal uitkomen. Nog aantrekkelijker wordt het als je weet welke ervaringen gebruikers van deze JBL box met je willen delen. Om dit zichtbaar te maken hebben wij hier hun ervaringen met de Partybox 110 in kaart gebracht.

Tevreden over het geluid

Het blijkt dat het geluid dat uit de Partybox 110 komt door veel mensen erg wordt gewaardeerd. Opmerkingen als ‘zuiver’, ‘goed geluid’, ‘klinkt uitstekend’ kom je in veel reviews tegen.

Dit is ook wel logisch omdat de 160 watt die deze speakerbox uitblaast technische verbeteringen laat zien ten opzichte van zijn voorganger, de Partybox 100.

Zo nam het frequentiebereik toe met 2 KHz tot 20 KHz. Ook werden de tweeters in de box naar het midden verplaatst. Daardoor blijft het geluid ook zuiver als de box op zijn zijkant wordt neergelegd.

Wél worden er door sommigen wat kanttekeningen geplaatst bij de enorm sterke bastonen. Die zijn heerlijk om te horen, maar voor binnen iets te zwaar.

Aan JBL wordt dan ook soms de vraag gesteld of op de volgende versie van de Partybox een basregelaar of equalizer kan worden aangebracht. Zo leidt het gebruik van de bastonen niet direct tot burengerucht.

Gebruikers uit landen met meer ruimte rond hun woning zitten hier niet zo mee. Door hen wordt vooral benadrukt dat het middengebied van de tonen flink is verbeterd ten opzichte van de Partybox 100. Dat is ook wel logisch nu aan de plaatsing van de tweeter extra aandacht is besteed.

De JBL Partybox 110 zorgt voor goed geluid, maar de bastonen zijn soms wel wat heftig. Kan daar een knop voor komen?

Optillen en meenemen van de Partybox

Wie de JBL Partybox 110 vergelijkt met zijn voorganger, merkt dat het gewicht van de speakerbox is toegenomen. Zat voorganger Partybox 100 nog op 9,7 kilo, de Partybox 110 weegt nu 10,84 kilo.

Dit is meerdere mensen toch wel opgevallen. Zij vonden hem onverwacht zwaar en wijzen erop dat je de box daardoor minder snel kunt verplaatsen. Ook kun je de Partybox 110 niet makkelijk meenemen op je fiets.

Bij dit laatste past natuurlijk wel de vraag of je dat moet willen. Voor een JBL speaker om mee te nemen op je fiets, moet je misschien bij de serie draagbare speakers van het merk zijn.

Het is in ieder geval duidelijk dat de Partybox 110 vooral ontworpen is voor goed geluid en een lichtshow, terwijl soepel en snel verplaatsen bij een Partybox een iets minder grote rol speelt.

Met 10,84 kilo is de JBL Partybox 110 best zwaar om te verplaatsen. Maar daarop is hij natuurlijk ook niet in de eerste plaats ontworpen.

Gelijk een 2e Partybox aanschaffen

Veel mensen beoordelen het geluid van de JBL 110 dus als erg goed. Daar komt nog bij dat je met de draadloze functie True Wireless Stereo (TWS) er nog eenzelfde Partybox aan kunt koppelen.

Meerdere gebruikers spreken dan ook de wens uit om na de aanschaf van hun eerste Partybox 110 er gelijk nog 1 aan te schaffen. Vanwege de vette partysound en de mogelijkheid van stereo.

Heb je de JBL Partybox 110 in huis, dan wil je er vaak nog eentje bij voor een nog coolere sound.

JBL 110 kan zich meten aan het hogere niveau

Doordat de ontwikkelingen bij JBL niet stilstaan, is het met de Partybox 110 gelukt om een erg hoog kwaliteitsniveau neer te zetten.

Meerdere gebruikers wijzen erop dat de kracht van het geluid en de bastonen zelfs een stuk aangenamer klinken dan de sound die de duurdere JBL Partybox 310 voortbrengt.

Dat is natuurlijk best een prestatie. Alleen gaat de Partybox 310 qua volume nog net iets harder. Daar komt op het hoogste niveau namelijk 240 watt uit. Maar, zoals een gebruiker duidelijk stelt: dan wordt de JBL 310 schel.

De geluidskwaliteit van de JBL Partybox 110 overtreft volgens diverse gebruikers zelfs die van de Partybox 310.

Vergeet de app niet

En dan is er de app. Daar wordt lang niet altijd genoeg aandacht aan besteed. Je ziet in de gebruikerservaringen terug dat die app nadrukkelijk wordt gewaardeerd.

Zo kun je op elke plek de lichtshow aanpassen. Bovendien beschik je met de app over veel meer instelmogelijkheden. Je kunt het witte knipperlicht in de lichtshow uitschakelen en ook het geluid is handig te bedienen vanaf de app.

Wanneer je 2 partyboxen aan elkaar gekoppeld hebt staan, kun je via de app heel eenvoudig de stereomodus omschakelen naar de partymodus voor een nog steviger sound.

Het is erg prettig om de JBL Partybox 110 met de bijbehorende app te bedienen.

De richting van het geluid

De nieuwe vorm van de JBL 110 biedt voordelen en nadelen. Die vorm zorgt ervoor dat het front van de Partybox een beetje schuin omhoog is gericht.

Zet je de box dus op een lage plek neer, dan zal het geluid zich schuin omhoog richten. Dat is beter dan bij de Partybox 100 met zijn rechte voorkant. Die stuurt zijn geluid immers laag over de vloer.

Wél wordt door gebruikers opgemerkt dat schuin omhoog ook een nadeel kan zijn. Ben je namelijk gewend om de Partybox op een standaard te zetten, dan wordt het geluid nu enigszins de lucht ingestuurd. Voor een goede verdeling van het geluid moet je hier dus even opnieuw over nadenken.

De nieuwe vorm van de JBL Partybox 110 stuurt het geluid schuin omhoog. Plaats je hem  op een statief dan kan je het geluid te hoog de lucht insturen.

Ook zonder app veel fijner

Het bedieningsgemak bij de Partybox 110 is flink toegenomen ten opzichte van zijn voorganger. Zo kon je eerst de lichtshow maar in 3 verschillende standen gebruiken. Het wordt door gebruikers gewaardeerd dat er nu 5 standen beschikbaar zijn.

Daarbij valt op dat de stroboscoop meer naar voren is geplaatst en daardoor feller zijn licht laat schijnen als je dit wilt. Ook dat komt de functionaliteit van deze Partyspeaker ten goede.

Naast bedienen via de bijbehorende app is ook het bedienen aan de box zelf gebruiksvriendelijker geworden. Moest je eerst licht en volume met drukknoppen bedienen, nu zijn er op de Partybox 110 2 draaiknoppen aangebracht waarmee je snel kunt bijregelen.

De JBL Partybox 110 heeft meer standen in de lichtshow en je kunt licht en volume nu met draaiknoppen regelen.

Dansen in de (lichte) regen?

En ja, waar mensen toch wel blij mee zijn is de spatwaterdichtheid die nu met de Partybox 110 is ingevoerd.

Tot nu toe was het oppassen geblazen als je de partyspeaker buiten had neergezet. Je kon van tevoren immers nooit met zekerheid zeggen wat de regen met zo’n box zou doen.

Zoals terecht door gebruikers wordt vermeld zijn alle aansluitpunten nu met klepjes afgeschermd. Je moet de box nog steeds niet in het water laten vallen, zoals bij de JBL Boombox bijvoorbeeld wél probleemloos kan.

Maar angst als het gaat regenen hoef je tijdens het gebruik van de Partybox 110 niet meer te voelen. Hij is nu immers IPX4 gecertificeerd.

De IPX4 certificering van de JBL Partybox 110 maakt hem spatwaterdicht. Dat is handig bij (lichte) regen.

Voor wie is de JBL Partybox 110 geschikt en voor wie minder?

Kies je voor een Partybox, dan moet je erop rekenen dat je bij het verplaatsen een flink gewicht moet tillen. Ben jij vooral op zoek naar een speaker die je overal mee naartoe wilt nemen, dan kun je beter een kleinere draagbare speaker kiezen. JBL biedt er een hele serie van aan.

Woon je in een huis met ‘muren van karton’ denk dan eerst na of je de Partybox goed kunt gebruiken in verband met burengerucht.

Zet je de box graag naast het zwembad of op het strand, dan is een speaker uit de draagbare serie van JBL voor jou misschien beter geschikt. Die speakers zijn meestal IPX7 gecertificeerd. Daardoor blijven ze zelfs werken als ze per ongeluk kopje onder gaan.

Wordt jouw speakerbox het middelpunt van een feest zonder al teveel nattigheid, dan zit je met de JBL Partybox 110 helemaal goed. Hij is door zijn uitstekende geluid en groot volume uitstekend in staat om een heel feest aan te sturen.

Tel daar de ingebouwde lichtshow bij op en je ziet dat je over een heel ander soort speakerbox praat dan een speaker uit de draagbare serie van JBL.

Eindoordeel

Het betere geluid en bedieningsgemak dat je bij de JBL Partybox 110 aantreft maakt veel mensen blij. Ook de nog mooiere lichtshow verhoogt de sfeer.

Wil jij dus vooral een krachtige speakerbox hebben die jouw feest goed draaiend houdt, dan is de JBL 110 echt jouw box.

Wij vinden dat JBL met de JBL Partybox 110 een opvolger heeft gebouwd die de Partybox 100 moeiteloos kan vervangen.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL