Lexa review


Voor- en nadelen

  • Groot aanbod van profielen
  • Onderdeel van internationale datinggroep
  • Overzichtelijke website en app
  • Profielen worden actief aangeboden
  • Opzeggen van het abonnement geeft nogal eens problemen
  • Voor sommige diensten moet extra worden bijbetaald
  • Soms worden in jouw naam automatisch likes gestuurd naar andere leden
  • Mogelijk staan er nogal wat inactieve profielen op de site

Daten op één van de langst bestaande datingsites? Bij Lexa zit je dan goed, want de site bestaat al sinds 2002. Sinds 2006 is Lexa in Franse handen en daarmee onderdeel van Meetic, de marktleider in Europa op het gebied van online daten.

Maar Lexa kun je pas goed beoordelen aan de hand van beschreven Lexa ervaringen. Hoewel er in de reviews van leden niet over wordt gepraat, is het handig om te weten dat er ook een Lexa app beschikbaar is.

Hieronder beschrijven we de ervaringen die leden het meest in hun reviews hebben beschreven.

Tevreden vrouwen

Op het eerste gezicht komt uit de Lexa ervaringen een beeld van tevreden vrouwen naar voren.

Het lidmaatschap van Lexa geeft hen zelfvertrouwen en ze krijgen veel berichten toegestuurd. Sommige vrouwen vinden er de liefde van hun leven en zijn, begrijpelijk dus, tevreden.

Op het eerste oog zijn vooral vrouwen tevreden over Lexa.

Beëindigen van abonnement

Maar komt het beoordelingspunt ‘Klantenservice’ aan bod, dan kantelt het beeld een beetje.

Veel leden blijken moeite te hebben om op een goede manier met de klantenservice in contact te komen. Dit leidt er bijvoorbeeld toe dat ze langer aan hun betaalde abonnement vastzitten dan ze zouden willen.

Sommige leden hebben moeite om hun abonnement bij Lexa te beëindigen. De klantenservice lijkt niet goed mee te werken.

Fouten rond het abonnement

Er wordt trouwens over het algemeen nogal veel geklaagd over fouten bij abonnementen. Zo zijn er verschillende reageerders die niet bij hun account konden komen en er dus tegen hun zin aan vast bleven zitten.

Soms wordt er een verkeerd maandbedrag afgeschreven of leg je je als lid ongemerkt vast op een verlenging van je abonnement. Dat leidt dus tot ongewenste Lexa kosten.

Rond het abonneesysteem bij Lexa lijken meer fouten te bestaan. Er wordt geklaagd over ontoegankelijke accounts, verkeerd geïncasseerde maandbedragen en onvrijwillige verlenging van het abonnement.

Overzichtelijke website

Leden die tevreden zijn met hun lidmaatschap, wijzen op de hoge kwaliteit van de website. Hij is goed te bedienen en de mogelijkheden zijn duidelijk aangegeven.

De site van Lexa is goed ingericht en goed te bedienen.

Niet alles zit in het basislidmaatschap

Je kunt met Lexa gratis beginnen. Maar wil je de site echt kunnen gebruiken, dan moet je eerst betalend lid worden.

Van Lexa is bekend dat niet alle diensten in het basispakket zijn ondergebracht. Voor het gebruik van een leesbevestiging of een contactfilter moet je bijvoorbeeld extra betalen.

Ook om als eerste aan nieuwe leden te worden voorgesteld geldt een extra toeslag.

Nogal wat betalende leden hadden zich dit niet gerealiseerd en klagen erover dat je, bij wijze van spreken, voor alles moet bijbetalen.

Voor aantrekkelijke diensten moet worden bijbetaald. Sommige leden van Lexa voelen zich hierdoor bekocht.

Meer standaardberichten gewenst

Enkele reviewers misten de mogelijkheid om korte standaardantwoorden te kunnen gebruiken.

Ze vinden het vervelend dat ze alleen maar 2 keuzes hebben. Namelijk, of helemaal niet antwoorden of gelijk de verzender van het bericht moeten accepteren. Ze zouden liever een tussenweg willen gebruiken.

Het geeft deze leden het gevoel dat ze niet op een prettige manier met hun reacties kunnen omgaan.

Wat meer gevarieerde mogelijkheden om op berichten te antwoorden zou een wens zijn van verschillende Lexa reviewers.

Automatische likes naar leden

In de reviews van betalende leden komt een andere klacht ook nogal eens terug. Het blijkt namelijk dat de site soms automatisch in jouw naam likes stuurt naar andere leden.

De reviewers die hier over klagen, zijn hier niet van gediend. Die likes komen namelijk ongefilterd bij allerlei andere leden terecht, waarvan er veel buiten hun zoekcriteria vallen.

Nu is bekend dat meer datingsites dit soms doen. Alleen wordt daar dan altijd toestemming voor gevraagd. Het is mogelijk dat Lexa dit ook doet, maar dat de reageerders dit over het hoofd hebben gezien.

Toch gaat dit hoe dan ook in de richting van misleiding. De ontvangers van de likes krijgen hierdoor wellicht de indruk dat hun abonnement leuke likes oplevert, terwijl dit dus automatisch (en soms ongewenst) gebeurt.

Op Lexa blijkt het voor te komen dat in jouw naam likes aan andere leden worden gestuurd. Verschillende betalende leden beklagen zich hierover en zijn er niet van gediend.

Het aanbieden van profielen

Op Lexa worden automatisch profielen aan je voorgesteld. De reacties op deze services zijn heel divers. Het zal er dus vast mee te maken hebben hoe het betalende lid zelf in zijn of haar ‘dating-schoenen’ staat.

De negatieve reacties zijn wel in de meerderheid. De klacht is, dat er steeds profielen worden gekoppeld die niet voldoen aan de gewenste criteria.

Anderen reageren juist weer positief. Zij zijn van mening dat Lexa een datingsite is die je echt helpt om het juiste contact te vinden.

Worden aan de betalende leden van Lexa de juiste profielen aangeboden? Een kleine meerderheid vindt van niet, een minderheid vindt van wel.

Fake of niet?

Tot slot speelt ook bij Lexa de vraag: fake of niet fake? Het gaat daarbij om accounts die steeds opnieuw in zicht komen.

Ze worden bijvoorbeeld steeds opnieuw aangeboden. Ook het automatisch sturen van likes namens mensen die daar niet zelf voor kiezen, speelt deze vraag in de hand.

Bovendien kan het bestaan van gratis accounts ervoor zorgen dat het totaal aantal (actieve) leden groter lijkt dan het in feite is.

Zolang deze dingen op een datingwebsite gebeuren, blijft onzeker hoe goed en hoe echt de datingsite eigenlijk is.

Waarschijnlijk worden er op Lexa niet doelbewust valse profielen aangemaakt. Maar het langdurig laten voortbestaan van inactieve profielen kan die indruk natuurlijk wel wekken.

Geregeld komt het verwijt naar voren dat accounts fake zijn. Bij Lexa ligt dit waarschijnlijk aan automatisch liken, vaak dezelfde profielen aanbieden en blijven bestaan van inactieve profielen.

Voor wie is Lexa geschikt en voor wie minder?

Wie de reviews van de gebruikers leest, ontkomt niet aan de indruk dat Lexa in ieder geval een grote datingsite is.

Er gaan nog weleens wat zaken mis, maar er zijn ook groepen gebruikers die tevreden zijn.

Ben je een vrouw, dan is de kans op tevredenheid het grootst. Als man zul je wat meer je best moeten doen. Je moet in staat zijn om af en toe wat frustraties te incasseren.

Vrouwen en mannen moeten allebei bedenken, dat het vinden van een leuke date niet in een paar dagen is gepiept.

Houd je met deze dingen rekening, dan is Lexa een goede datingsite voor jou.

Eindoordeel

Mogelijke tekortkomingen waar reviewende leden op wijzen, zie je ook bij andere datingsites terug. Natuurlijk is het vervelend als de klantenservice in gebreke blijft of als je het gevoel hebt met nepprofielen te maken te hebben.

Toch lijkt de omvang van Lexa een goede uitgangspositie te zijn om de date van je dromen te vinden. Je moet wel wat tegenslag kunnen incasseren en er rekening mee houden dat het vinden van een leuk contact soms een kwestie van lange adem kan zijn.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL