Novamora Review


Voor- en nadelen

  • een handig kanaal om op zoek te gaan naar een erotische date
  • kosten van het abonnement zijn niet erg hoog
  • risicoloos uitproberen door herroepingsrecht van 2 weken
  • er bestaat geen Novamora app
  • de stroom van berichten bij gratis lidmaatschap lijkt niet authentiek
  • als man moet je veel teleurstellingen kunnen incasseren

Novamora is de datingsite voor mensen die op zoek zijn naar spanning, avontuur en uitdagende dates. De moderne datingsite geeft je de mogelijkheid om je date leven te verkennen, zonder dat dit gelijk serieus hoeft te zijn. In de Novamora review gaan we de voor- en nadelen vergelijken, zodat jij precies weet waar je aan toe bent met deze datingsite.

Wat is Novamora?

In de Novamora review gaan we op onderzoek uit naar de datingwebsite. Volgens de website zelf, is Novamora dé datingsite voor singles en stellen die zoeken naar een spannende date. De website garandeert anonimiteit als jij dat graag wilt en dit kun je zelf inrichten. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven met een zelfgekozen naam en bovendien blijven je gegevens geheim voor andere gebruikers. Ook is het mogelijk om niet gelijk je eigen foto’s op de website te zetten. Echter, uit Novamora ervaringen blijkt redelijk wat kritiek op de betrouwbaarheid van de website, hier gaan we later dieper op in.

Hoe werkt Novamora?

Als je je avontuur op Novamora wilt beginnen, dan kun je je online aanmelden voor de datingwebsite. Je maakt een profiel aan en activeert deze vervolgens via een bevestigingslink in je e-mail. Je maakt een persoonlijk profiel waarbij je zelf kiest wat je wel of niet wilt delen met andere gebruikers. Heb je alle stappen doorlopen? Dan kun je beginnen met daten, door andere gebruikers op de website een berichtje te sturen.

Hoe betrouwbaar is Novamora?

Zoals net al even benoemd in de Novamora review, is er redelijk wat kritiek van gebruikers op de betrouwbaarheid. Sommige gebruikers lijken teleurgesteld in de algehele Novamora betrouwbaarheid, omdat de profielen soms ‘nep’ over kunnen komen.

Gebruikers met Novamora ervaringen laten vaak negatieve reacties achter. Dit is niet zo gek, want frustratie en ontevredenheid vormen vaak de grootste stimulans om een (negatieve) review op internet te zetten. Wij proberen hier natuurlijk doorheen te kijken. Zo treft Novamora veelvuldig het verwijt ‘dat het allemaal nep is’. In woorden is dit makkelijk gezegd, maar het is best een forse beschuldiging. In Nederland is het namelijk verplicht om te melden dat je als datingsite met nep-profielen werkt. Hier wordt door de toezichthouder scherp op toegezien en er zijn ook gerechtelijke procedures over gevoerd.

Wij hebben bij meerdere erotisch getinte datingsites onderzocht of zulke meldingen inderdaad worden gedaan en kwamen ze geregeld tegen. Wel is het taalgebruik vaak verkapt. De melding is dan zo geformuleerd, dat het lijkt alsof er ‘ook’ enkele nep-profielen worden gebruikt (‘waarmee geen fysiek contact mogelijk is’). Lees je zo’n melding nog een keer rustig door, dan blijkt dat de betreffende website op basis van haar melding volledig uit nep-profielen kan bestaan.
Is Novamora betrouwbaar? Wij hebben gezocht naar een dergelijke melding op de website van Novamora, maar konden deze nergens vinden. Niet ergens in een klein hoekje en ook niet als je lid gaat worden van deze datingsite. Wij gaan er daarom van uit dat Novamora zich als bekende website netjes aan de regels houdt die door de Nederlandse toezichthouder zijn gesteld. Dit betekent dus dat Novamora geen nep-profielen exploiteert en dus zou je kunnen zeggen dat de website te vertrouwen is.

Novamora maakt geen melding van het gebruik van nep-profielen. We kunnen ervan uitgaan dat de website die dus ook niet gebruikt.

Boos over Novamora kosten of Novamora app?

Maar hoe zijn al die reviews met klachten dan ontstaan? Het zijn geen klachten over het ontbreken van een Novamora app, te hoge Novamora kosten of iets vergelijkbaars. Nee, de klagers zijn vaak boos.

Lees je de berichten rustig door, dan lijkt het erop dat het vooral om mannen gaat die behoorlijk gefrustreerd afhaken. Zij klagen erover dat ze geen reacties krijgen van de vrouwen die ze een bericht hebben gestuurd.

Ook vertrouwen ze de standaard tekst van afwijzende berichten niet. Om bij dit laatste te beginnen, elke datingsite stelt standaardantwoorden beschikbaar aan haar leden. Combineer je dit met het feit dat ook bij Novamora het aantal mannen veruit in de meerderheid is, dan is het niet zo gek dat je vaak standaard antwoorden ontvangt. Vrouwen die een review schreven wijzen hier ook op.

De vrouwen die zich bij Novamora (gratis) hebben aangemeld, worden dagelijks overstelpt met tientallen of zelfs honderden berichten. Soms vinden vrouwen dit niet prettig en haken ze af. Anderen blijven lid, maar hebben niet de tijd om op al die berichten te reageren. Bekijk je het dus vanuit die kant, dan mag je nog best blij zijn als je een keurige (standaard) afwijzing in je berichtenbox ontvangt.

Mannen die steeds standaard afwijzingen ontvangen, vertrouwen dit niet. Waarschijnlijk komt het doordat de deelnemende vrouwen met berichten worden overspoeld.

De kosten van Novamora

We kunnen de kosten van de website natuurlijk niet vergeten in onze Novamora review. Als je je wilt aanmelden voor de datingwebsite, dan kun je dit bij Novamora gratis doen. Wel is het zo dat als je je (als vrouw) gratis aanmeldt, je hoogstwaarschijnlijk tientallen of zelfs honderden berichten per dag krijgt. Vergelijkbaar met andere datingapps, krijgen vrouwen over het algemeen meer berichten dan mannen. Dit kan overweldigend en onprettig zijn, waardoor veel vrouwen afhaken. Bij een betaald abonnement schijnt dit al minder te zijn. Wat zijn de Novamora kosten als je een betaald lidmaatschap kiest? Hieronder volgen de kosten op een rijtje:

 

Novamora kosten
VIP toegang 1 maand €29,99
VIP toegang 2 maanden €24,99
VIP toegang 4 maanden €19,99

Novamora en het herroepingsrecht

Word je lid bij Novamora, de website spreekt van VIP, dan word je gewezen op de 2 weken herroepingsrecht die je krijgt. Het valt op dat Novamora hier heel netjes mee omgaat. Verschillende reviewers gaven aan dat ze snel en zonder discussie hun geld terugkregen.
Soms werd daar een klein deel van ingehouden, voor de periode waarin je van de service van de website gebruik had gemaakt. Dit alles overeenkomstig de algemene voorwaarden die bij het aangaan van een abonnement worden getoond. Of je voor een VIP-abonnement moet gaan of Novamora gratis gebruikt, je loopt altijd het risico dat de datingsite je niet oplevert wat je verwacht of hoopt. Dit is dan ook een afweging die je maakt, wanneer je kiest voor de gratis optie of niet.

Herroepen binnen 2 weken is bij Novamora eenvoudig. Zonder discussie krijg je gewoon je geld terug, eventueel onder aftrek van een klein deel wegens het gebruik van de website.

Novamora gratis met beperkte mogelijkheden

Dat de website kosten met zich meebrengt, zal duidelijk zijn. Uit eerdere Novamora reviews bleek al dat die kosten niet al te hoog zijn. Waarschijnlijk wordt er daarom ook niet over geklaagd.

Wel kom je nogal eens klachten tegen over de beperkingen die het gratis lidmaatschap oplevert. Je kunt hiermee namelijk geen berichten lezen of berichten versturen. Dat is vervelend als je van anderen berichten ontvangt. Aan de andere kant blijkt uit de Novamora ervaringen dat de opstellers ervan wel beseffen dat een commerciële site als Novanmora niet gratis kan zijn.

Het gratis lidmaatschap van Novamora biedt nogal beperkte mogelijkheden.

Verhouding man/vrouw/non-binair op Novamora

Novamora schijnt een inclusieve datingwebsite te zijn waar iedereen welkom is. Mensen uit de LGBTQIA+ gemeenschap zijn gelukkig ook te vinden op de datingwebsite. Het is belangrijk dat er een ruimte wordt gecreëerd die vrij is van onverdraagzaamheid, zo ook voor mensen die zich niet identificeren als man of vrouw, of op hetzelfde of meerdere geslacht(en) vallen. Of de website daadwerkelijk inclusief is, is lastig te peilen. Wel is het zo dat er vooral veel mannen actief zijn op de datingwebsite die zoeken naar vrouwen en dat loopt niet altijd even soepel.

Een groot punt van kritiek van veel gebruikers die we willen uitlichten in onze Novamora review, zijn de onbeantwoorde berichten. Veel mannen klagen dat ze geen reacties krijgen van de (voornamelijk) vrouwen die ze een berichtje hebben gestuurd. Ook vertrouwen ze de standaardtekst van afwijzende berichten niet. Om bij dit laatste te beginnen, stelt elke datingsite standaardantwoorden beschikbaar aan haar leden. Combineer je dit met het feit dat ook bij Novamora het aantal mannen veruit in de meerderheid is, dan is het niet zo gek dat je vaak standaard antwoorden ontvangt. Vrouwen die een review schreven, wijzen hier ook op.

De vrouwen die zich bij Novamora (gratis) hebben aangemeld, worden dagelijks overstelpt met tientallen of zelfs honderden berichten. Soms vinden vrouwen dit niet prettig en haken ze af. Anderen blijven lid, maar hebben niet de tijd om op al die berichten te reageren. Bekijk je het dus vanuit die kant, dan mag je nog best blij zijn als je een keurige (standaard) afwijzing in je berichtenbox ontvangt.

Novamora ervaringen met automatische berichten

Toch nog even terug naar de betrouwbaarheid van de datingwebsite in deze Novamora review. Ook al werkt een datingsite niet met fictieve profielen, dan betekent dit nog niet dat alle verzonden berichten authentiek zijn. Het lijkt erop dat Novamora haar profielen soms automatisch berichten laat versturen. Hier wordt soms over geklaagd door gebruikers.

Wat vooral opvalt, is de omvang van de berichtenstroom als je net gratis met Novamora bent gestart en de berichtenstroom als je het betaalde lidmaatschap hebt beëindigd. In allebei de gevallen blijken gebruikers opvallend veel berichten te ontvangen. In de woorden van één van deze gebruikers: ‘Ben je gratis lid, dan word je plat gemaild met berichtjes. Die je alleen kan lezen als je betaalt. Ben je betalend lid, dan is het ineens wel heel erg stil’.

Novamora lijkt gebruikers naar een betaald abonnement te willen lokken, door ze met berichten te overspoelen zolang ze gratis lid zijn van de datingsite.

Voor wie is Novamora geschikt en voor wie minder?

Ben je op zoek naar een erotisch avontuur, dan biedt Novamora hier de mogelijkheid toe. Je komt gelijkgestemden tegen en maakt met een beetje geluk contact. Helaas is dit geluk lang niet alle gebruikers voorbehouden. Afhankelijk van of je je identificeert als man, vrouw of non-binair wil er nogal verschil zitten in hoeveel succes je behaalt op de datingsite.

Waarschijnlijk komt dit doordat de mannelijke gebruikers verreweg de meerderheid zijn. Vrouwen worden hierdoor overspoeld met berichten en kiezen selectief. Heb je als man weinig geduld, dan is Novamora misschien niet jouw plek. Ben je samen met je partner op zoek, of heb je een betaald lidmaatschap? Dan is de kans op succes groter dan bij een gratis lidmaatschap.

Eindoordeel

Waar je ook precies naar zoekt, bij Novamora kun je alle kanten op. Je kunt zelf aangeven waar je precies naar zoekt, wat het in principe makkelijk zou moeten maken om je zoektocht te beginnen. De datingsite lijkt betrouwbaar, ondanks de kritiek van vele gebruikers. De Novamora reviews gaan vaak over ontevredenheid wegens het niet ontvangen van een reactie op berichten. Dat is jammer, want dat doet de naam van deze datingsite geen goed. Het zou daarom handiger zijn als Novamora bijvoorbeeld 1 of meer contacten zou garanderen.
Ook bij het gebruik van standaardberichtteksten, zou een regeltje met ‘Dit is een standaard berichttekst’ niet misstaan. Er wordt een hoop frustratie mee voorkomen. Deelnemende vrouwen zitten bij Novamora gratis vaak in een betere positie betreft het kiezen van dates. Zij kunnen rustig een contact uitkiezen dat hen bevalt, wel kan het veel tijd kosten om een geschikte date te vinden door de vele berichten die je als vrouw krijgt. Besluit je als man om lid te worden van Novamora, verwacht dan niet direct resultaat.

Veelgestelde vragen Novamora

Wat is het eindoordeel van Versify?

Novamora lijkt een betrouwbare datingsite voor singles en stellen op zoek naar avontuur. De website vereist echter wel wat geduld, omdat het vinden van leuke dates nog best wat tijd kan kosten.

Heeft Novamora veel nepprofielen?

Novamora maakt geen melding van het gebruik van nep-profielen. We kunnen ervan uitgaan dat de website die dus ook niet gebruikt.

Zitten er veel mannen op Novamora?

Ja, er zitten voornamelijk mensen die zich identificeren als man op deze datingsite. Dit maakt het soms lastig voor hen om op te vallen bij potentiële partners.

Zitten er veel vrouwen op Novamora?

Over het algemeen schijnen er minder vrouwen dan mannen te zijn die gebruik maken van Novamora. Bovendien krijgen vrouwen over het algemeen meer berichten, waardoor het langer duurt voor hen om te reageren.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL