Novamora Review


Voor- en nadelen

  • een handig kanaal om op zoek te gaan naar een erotische date
  • kosten van het abonnement zijn niet erg hoog
  • risicoloos uitproberen door herroepingsrecht van 2 weken
  • er bestaat geen Novamora app
  • de stroom van berichten bij gratis lidmaatschap lijkt niet authentiek
  • als man moet je veel teleurstellingen kunnen incasseren

Over alle datingsites zijn wel sprankelende verhalen te vinden. Die zijn vaak bedoeld om jou te lokken. Bijvoorbeeld voor een Novamora gratis lidmaatschap. Maar wat zijn nou de échte Novamora ervaringen van gebruikers? Om jou hierover te informeren, gingen wij op zoek naar reviews die door henzelf werden geplaatst.

Veel Novamora ervaringen rondom betrouwbaarheid

Wanneer je op zoek gaat naar reviews van gebruikers, stuit je vaak op ontevreden mensen. Dit is niet zo gek, want frustratie en ontevredenheid vormen vaak de grootste stimulans om een (negatieve) review op internet te zetten. Wij proberen hier natuurlijk doorheen te kijken.

Zo treft Novamora veelvuldig het verwijt ‘dat het allemaal nep is’. In woorden is dit makkelijk gezegd, maar het is best een forse beschuldiging. In Nederland is het namelijk verplicht om te melden dat je als datingsite met nep-profielen werkt. Hier wordt door de toezichthouder scherp op toegezien en er zijn ook gerechtelijke procedures over gevoerd.

Wij hebben bij meerdere erotisch getinte datingsites onderzocht of zulke meldingen inderdaad worden gedaan en kwamen ze geregeld tegen. Wel is het taalgebruik vaak verkapt. De melding is dan zo geformuleerd, dat het lijkt alsof er ‘ook’ enkele nep-profielen worden gebruikt (‘waarmee geen fysiek contact mogelijk is’). Lees je zo’n melding nog een keer rustig door, dan blijkt dat de betreffende website op basis van haar melding volledig uit nep-profielen kan bestaan.

Een dergelijke melding is op de website van Novamora nergens te vinden. Niet ergens in een klein hoekje en ook niet als je lid gaat worden van deze datingsite. Wij gaan er daarom van uit dat Novamora zich als bekende website netjes aan de regels houdt die door de Nederlandse toezichthouder zijn gesteld. Dit betekent dus dat Novamora geen nep-profielen exploiteert.

Novamora maakt geen melding van het gebruik van nep-profielen. We kunnen ervan uitgaan dat de website die dus ook niet gebruikt.

Boos over Novamora kosten of Novamora app?

Maar hoe zijn al die reviews met klachten dan ontstaan? Het zijn geen klachten over het ontbreken van een Novamora app, te hoge Novamora kosten of iets vergelijkbaars. Nee, de klagers zijn vaak boos.

Lees je de berichten rustig door, dan lijkt het erop dat het vooral om mannen gaat die behoorlijk gefrustreerd afhaken. Zij klagen erover dat ze geen reacties krijgen van de vrouwen die ze een bericht hebben gestuurd.

Ook vertrouwen ze de standaard tekst van afwijzende berichten niet. Om bij dit laatste te beginnen, elke datingsite stelt standaardantwoorden beschikbaar aan haar leden. Combineer je dit met het feit dat ook bij Novamora het aantal mannen veruit in de meerderheid is, dan is het niet zo gek dat je vaak standaard antwoorden ontvangt. Vrouwen die een review schreven wijzen hier ook op.

De vrouwen die zich bij Novamora (gratis) hebben aangemeld, worden dagelijks overstelpt met tientallen of zelfs honderden berichten. Soms vinden vrouwen dit niet prettig en haken ze af. Anderen blijven lid, maar hebben niet de tijd om op al die berichten te reageren. Bekijk je het dus vanuit die kant, dan mag je nog best blij zijn als je een keurige (standaard) afwijzing in je berichtenbox ontvangt.

Mannen die steeds standaard afwijzingen ontvangen, vertrouwen dit niet. Waarschijnlijk komt het doordat de deelnemende vrouwen met berichten worden overspoeld.

Novamora kosten en het herroepingsrecht

Word je lid bij Novamora, de website spreekt van VIP, dan word je gewezen op de 2 weken herroepingsrecht die je krijgt. Het valt op dat Novamora hier heel netjes mee omgaat. Verschillende reviewers gaven aan dat ze snel en zonder discussie hun geld terugkregen.

Soms werd daar een klein deel van ingehouden, voor de periode waarin je van de service van de website gebruik had gemaakt. Dit alles overeenkomstig de algemene voorwaarden die bij het aangaan van een abonnement worden getoond.

Herroepen binnen 2 weken is bij Novamora eenvoudig. Zonder discussie krijg je gewoon je geld terug, eventueel onder aftrek van een klein deel wegens het gebruik van de website.

Novamora gratis met beperkte mogelijkheden

Dat Novamora kosten met zich meebrengt zal duidelijk zijn. Uit eerdere reviews bleek al dat die kosten niet al te hoog zijn. Waarschijnlijk wordt er daarom ook niet over geklaagd. Het goedkoopste abonnement duurt 4 maanden en kost 20 euro per maand.

Wel kom je nogal eens klachten tegen over de beperkingen die het gratis lidmaatschap oplevert. Je kunt hiermee namelijk geen berichten lezen of berichten versturen. Dat is vervelend als je van anderen berichten ontvangt.

Aan de andere kant blijkt uit de Novamora ervaringen dat de opstellers ervan wel beseffen dat een commerciële site als Novanmora niet gratis kan zijn.

Het gratis lidmaatschap van Novamora biedt nogal beperkte mogelijkheden.

Novamora ervaringen met automatische berichten

Toch nog even terug naar de betrouwbaarheid van Novamora. Ook al werkt een datingsite niet met fictieve profielen, dan betekent dit nog niet dat alle verzonden berichten authentiek zijn. Het lijkt erop dat Novamora haar profielen soms automatisch berichten laat versturen. Hier wordt soms over geklaagd door gebruikers.

Wat vooral opvalt is de omvang van de berichtenstroom als je net gratis met Novamora bent gestart en de berichtenstroom als je het betaalde lidmaatschap hebt beëindigd. In allebei de gevallen blijken gebruikers opvallend veel berichten te ontvangen. In de woorden van één van deze gebruikers: ‘Ben je gratis lid, dan word je plat gemaild met berichtjes. Die je alleen kan lezen als je betaalt. Ben je betalend lid, dan is het ineens wel heel erg stil’.

Novamora lijkt gebruikers naar een betaald abonnement te willen lokken, door ze met berichten te overspoelen zolang ze gratis lid zijn van de datingsite.

Voor wie is Novamora geschikt en voor wie minder?

Ben je op zoek naar een erotisch avontuur, dan biedt Novamora hier de mogelijkheid toe. Je komt er gelijkgestemden tegen en maakt met een beetje geluk contact. Helaas is dit geluk aan lang niet alle gebruikers voorbehouden.

Waarschijnlijk komt dit doordat de mannelijke gebruikers verreweg in de meerderheid zijn. Vrouwen worden hierdoor overspoeld met berichten en kiezen selectief. Heb je als man weinig geduld, dan is Novamora misschien niet jouw plek.

Eindoordeel

De Novamora ervaringen gaan vaak over ontevredenheid wegens het niet ontvangen van een reactie op berichten. Dat is jammer, want dat doet de naam van deze datingsite geen goed. Het zou daarom handiger zijn als Novamora bijvoorbeeld 1 of meer contacten zou garanderen.

Ook bij het gebruik van standaardberichtteksten, zou een regeltje met ‘Dit is een standaard berichttekst’ niet misstaan. Er wordt een hoop frustratie mee voorkomen.

Deelnemende vrouwen zitten bij Novamora gratis vaak in een betere positie. Zij kunnen rustig een contact uitkiezen dat hen bevalt.

Besluit je als man om lid te worden van Novamora, verwacht dan niet direct resultaat.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL