Ourtime Review


Voor- en nadelen

  • Een datingsite met genuanceerd reagerende leden
  • Onderdeel van internationaal netwerk, dus ook leden over de grens
  • Waardering voor het (goede) niveau van de vrouwelijke leden
  • Kosten van het lidmaatschap zijn te overzien
  • Sommige aangesloten mannen kunnen wat opdringerig zijn
  • Profielen in het buitenland kunnen soms (ver) buiten jouw persoonlijke zoekgebied wonen
  • Opzeggen van het lidmaatschap blijkt niet zo eenvoudig te lukken

Voor daten ben je nooit te oud. Het leven begint immers pas na 50. Daarom zijn er verschillende datingsites die zich speciaal op deze doelgroep richten.

In deze review bespreken we de Ourtime ervaringen die ons zijn opgevallen. We bekijken of er opmerkingen zijn gemaakt rond de Ourtime app en of er leden zijn die zich uitlaten over de Ourtime kosten.

Veel tevreden reacties

In de eerste plaats valt op dat er op internet een hele reeks tevreden reacties over de datingsite te vinden is. Het beeld bestaat dus zeker niet uit voornamelijk mensen die ontevreden zijn en daarom een review plaatsen.

Misschien heeft dit met de leeftijd van de leden te maken. Een wat meer gevorderde leeftijd zorgt vaak voor een oordeelsvorming met nuance.

Er zijn veel reacties van tevreden Ourtime leden op internet te vinden.

Niet elke man denkt met zijn hoofd

Enkele ontevreden reacties komen van vrouwelijke leden. Zij vinden dat er tussen de aangesloten mannen helaas ook mannen zijn die zich wat opdringerig opstellen en niet met hun hoofd denken.

Dit lijkt een beeld te zijn dat je op meer datingsites tegenkomt. Ook op Ourtime moet je daar als vrouw dus tegen bestand zijn.

Sommige mannelijk leden op Ourtime schijnen zich soms wat opdringerig te gedragen.

Internationaal aspect

Ourtime maakt deel uit van een internationaal netwerk van datingsites. Gebruikers kunnen er dan ook voor kiezen om hun profiel tevens op zustersites te laten zien.

Sommige leden blijken hier niet erg blij mee te zijn. Zij klagen erover dat er nogal veel vrouwelijke leden in Duitsland wonen. Dat is (ver) buiten het gebied waarin zij een partner zoeken.

Het valt niet uit te sluiten dat andere leden dit ruime(re) zoekgebied juist wél waarderen.

Het internationale aspect van Ourtime zorgt ervoor dat een deel van de leden over de grens woont.

Zijn alle profielen echt?

Een terugkerend fenomeen is ook bij Ourtime de vraag of de profielen wel echt zijn. Het valt vooral mannelijke leden op dat ze steeds opnieuw dezelfde vrouwelijke profielen tegenkomen.

Het aanbod varieert dus bijna niet in hun ogen. Dit heeft ook tot gevolg dat steeds opnieuw dezelfde vrouwelijke profielen aan hen worden voorgesteld.

Zijn de vrouwelijke profielen bij Ourtime allemaal echt en ook actief? Voor sommige mannen blijft dat de vraag.

Blij met de profielen

Dat het denken over de profielen sterk gebonden zal zijn aan de persoon, blijkt dan weer uit andere reacties.

Zo is er een mannelijke reviewer die zich er blij verbaasd over uitspreekt dat het niveau van de aangesloten vrouwen zo goed is. Hij stelt zelfs dat dit veel beter is dan bij datingsites die zich zeggen toe te leggen op daten van hoger opgeleiden.

Daarnaast zijn er mannen die enthousiast wijzen op het grote ledenbestand en mensen die blij vertellen er hun liefde te hebben gevonden.

Andere mensen zijn juist goed te spreken over het ledenbestand van Ourtime. Zij vinden het niveau van de vrouwen hoog en het ledental uitgebreid.

Opzeggen van het lidmaatschap

Natuurlijk zijn aan het gebruik van Ourtime kosten verbonden. Komt er een moment dat je het doorlopende lidmaatschap wilt opzeggen, dan blijkt dit niet erg goed geregeld.

Nogal wat leden vinden het ‘vaag’ of ‘onduidelijk’ geregeld en zijn niet te spreken over het gebrek aan ondersteuning door de klantenservice bij dit aspect.

Opzeggen van het lidmaatschap blijkt bij Ourtime wat ingewikkeld te zijn. Verschillende betalende leden klagen hierover.

De Ourtime kosten

Over de Ourtime kosten vind je op de website niet direct informatie. Ze blijken mee te vallen en variëren tussen de 30 euro en 15 euro per maand.

De prijs die je moet betalen hangt af of jij je 1, 3 of 6 maanden vastlegt. Hier wordt niet of nauwelijks over geklaagd.

Wat wel een punt is, zijn de extra kosten die je voor sommige diensten moet betalen. Dat vindt niet iedereen zo leuk.

De Ourtime kosten zijn meestal geen probleem. Dat je voor sommige diensten extra moet betalen vindt niet iedereen fijn.

Contact via je telefoonscherm

Eén van de services waar Ourtime zich mee aanprijst, is de mogelijkheid om een videodate te houden met jouw kandidaat. Een leuke en veilige manier voor een eerste contact.

Je doet dit via de Ourtime app. Het valt op dat in de reviews hier geen opmerkingen over worden gemaakt. Het lijkt er dus op dat (nog) niet veel mensen gebruik maken van deze mogelijkheid.

Van de mogelijkheid tot videodaten bij Ourtime, lijkt (nog) weinig gebruik te worden gemaakt.

Gratis starten?

Je begint bij Ourtime gratis. Wil je echt gebruik kunnen maken van de diensten die worden aangeboden, dan stap je over op een betaald abonnement.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die het spijtig vinden dat ze als niet-betalend lid niet kunnen reageren op een leuke kandidaat.

Sommige mensen betreuren het dat ze niet kunnen reageren op kandidaten zolang ze slechts meedoen als gratis lid.

Voor wie is Ourtime geschikt en voor wie minder?

Wanneer je de reviews van gebruikers leest, ontstaat er een behoorlijk positief beeld van Ourtime. Dit betekent dat deze datingsite een leuke plek kan zijn als je 50+ bent en wilt daten.

Zowel de meeste mannen als vrouwen lijken tevreden.

Eindoordeel

Bij Ourtime valt op dat de reviews nooit erg negatief zijn. De meeste reageerders zijn eerder positief. Hoewel leden ook in het buitenland kunnen wonen, is het je eigen keuze of je daar contact mee wilt leggen.

Er is ook een Ourtime app beschikbaar, dus daten vanaf je telefoon of tablet kan ook. De mogelijkheid van videodaten blijft een leuke extra, ook al wordt daar misschien nog niet zoveel gebruik van gemaakt.

Aangezien de Ourtime kosten niet zo hoog zijn, is het een leuke datingplek om gewoon eens uit te proberen.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL