Parship Review


Voor- en nadelen

  • Grote datingsite met veel ervaring sinds 2003
  • Gericht op specifieke doelgroep van hoger opgeleiden
  • Herroepingsrecht binnen twee weken werkt goed
  • Klachten over stilzwijgende verlenging tegen hoge maandprijs
  • Gratis gebruik ter kennismaking stelt weinig voor
  • Hoge maandelijkse abonnementskosten

De doelgroep van hoger opgeleiden is voor datingsites interessant. Er zijn verschillende grote namen die zich op deze doelgroep richten en Parship is er daar één van.

Deze datingsite is al lange tijd actief op internet. De geschiedenis gaat helemaal terug tot het jaar 2003. Parship laat zich voorstaan op haar wetenschappelijk gefundeerde matchingformule.

Dit merk je al direct bij het inschrijven. De website vraagt veel gegevens van je voor het vormen van een betrouwbaar profiel.

De vraag is natuurlijk of er veel enthousiaste leden zijn die over hun positieve ervaring een review achterlaten op internet.

Of worden er alleen maar reviews geschreven door mensen die negatieve Parship ervaringen hebben opgedaan op deze datingsite?

Een breuk in de recensies

Wat dat betreft is het wel even slikken als je in de reviews over Parship duikt. Tot 2015 à 2016 struikel je haast over de positieve recensies. Maar de laatste jaren lijkt er heel wat mis te zijn.

Het valt namelijk op dat er in 2021 en 2022 veel negatieve ervaringen werden beschreven. Zou het echt slechter gaan met Parship, of is het misschien een weerslag van de chagrijnigheid die tijdens de Corona pandemie de kop op stak?

Oudere recensies over Parship zijn meestal behoorlijk positief. In 2021 en 2022 zijn er nogal wat negatieve recensies geplaatst.

Parship gratis gebruik

Een punt waarover geklaagd wordt, is de beperkingen die gelden bij het gratis gebruik. Zo zijn er nogal wat mensen die hier teleurgesteld over zijn. Ze klagen erover dat de foto’s die ze te zien krijgen wazig zijn gemaakt en dat ze ook geen berichtjes kunnen sturen.

Nu lijkt het ons wel logisch dat Parship haar diensten niet zomaar gratis weggeeft. Maar misschien zou de datingsite kunnen overwegen om aan starter iets meer dienstverlening weg te geven?

Wij zouden bijvoorbeeld denken aan een week lang gratis het volledige gebruik en daarna betalen…

Veel mensen beklagen zich erover dat het gratis gebruik van Parship eigenlijk niets voorstelt.

Parship kosten, wat krijg je ervoor terug?

De Parship kosten zijn voor een aantal reviewers ook wel een punt. Die kosten zijn bij Parship inderdaad een stuk hoger dan gemiddeld.

Dit wordt vermoedelijk veroorzaakt door het op wetenschap gebaseerde datingwerk dat de site voor je zegt te verrichten.

Het is logisch dat leden die per maand 25 tot 45 euro betalen hier wel iets voor terugverwachten. Recensies waarin leden aangeven in een jaar tijd nul dates te hebben gescoord zijn dus tamelijk dodelijk.

Ook andere recensies die klagen over het grote gehalte aan Duitse vrouwen op de site, doen de naam van Parship geen goed.

In verband met de tamelijk hoge Parship kosten, wordt veel geklaagd over het niet of nauwelijks scoren van dates en over vrouwelijke leden die voornamelijk in Duitsland wonen.

Blij met de gevonden contacten

Toch kun je je afvragen hoe objectief die negatieve recensies zijn. Alles hangt immers af van je eigen kwaliteiten en hoe die hun neerslag hebben gevonden in je profiel. Ook de woordkeus waarin je met andere leden berichten uitwisselt, heeft direct invloed op je kansen.

Tegelijk blijken er namelijk reviewers te zijn die Parship een absolute aanrader vinden. Mensen die ondanks de forse Parship kosten heel tevreden zijn over de contacten die ze er hebben opgedaan.

Het is dus goed om te beseffen dat dit type recensies de laatste jaren ook geschreven werd.

Er zijn ook diverse leden die zich erg positief uitlaten over de contacten die ze via Parship hebben gevonden.

Parship verlengt stilzwijgend

Net als bij veel andere datingsites uiten veel reviewers hun grieven over het abonnementensysteem. Een consequent terugkerende klacht gaat over het tegen de zin doorlopen van een jaarabonnement.

Volgens de recensenten wordt zo’n jaarabonnement stilzwijgend verlengd als maandabonnement tegen de (hoogste) prijs per maand van 79 euro. Sommige leden kwamen hier pas na een paar maanden achter en voelden zich flink bedrogen.

Het schijnt dat Parship bij klachten hierover een compensatie van eenmalig 40 euro aanbiedt.

Parship schijnt een afgelopen jaarabonnement stilzwijgend te verlengen voor 79 euro per maand. Leden voelen zich hierdoor bedrogen.

Meldingen over de Parship app?

Het valt op dat geen enkele recensie die wij zagen ingaat op het gebruik van de Parship app. Want ja inderdaad, die is er ook. Wij maken hieruit op dat deze app voor telefoon en tablet goed functioneert.

Er zijn geen op- of aanmerkingen te vinden over de Parship app.

Herroepen werkt goed

Tot slot lieten meerdere reviewers weten dat het herroepingsrecht door Parship goed wordt gehanteerd.

Heb je een abonnement afgesloten maar wil je daar binnen twee weken weer vanaf, dan blijkt dit netjes te worden afgehandeld. Wél worden soms enkele euro’s in rekening gebracht voor het gebruik dat je tot dan toe van diensten hebt gemaakt.

Hierbij kun je denken aan het sturen van berichten naar andere profielen. Op tijd opzeggen als het tegenvalt werkt bij Parship dus goed.

Op tijd je abonnement herroepen bij Parship, wordt daar netjes afgehandeld.

Voor wie is Parship geschikt en voor wie minder?

In de eerste plaats is Parship bedoeld voor mensen die serieus willen daten. Het gaat op deze datingsite om hoger opgeleiden, dus dat behoor je zelf ook te zijn.

Zoals bij de meeste datingsites, vind je zeer kritische en erg enthousiaste meningen op internet terug. Ben jij dus van plan om je bij Parship aan te sluiten, dan moet je geen gouden bergen verwachten.

Let vooral in de eerste twee weken goed op of de site je bevalt. Zo niet, dan kun je nog snel opzeggen.

Eindoordeel

Aangezien niemand inzicht heeft in de database van Parship, is het moeilijk om vast te stellen of het flinke aantal klagende recensies terecht is.

Veel van de opmerkingen en klachten kom je ook tegen in recensies over andere datingsites.

Ga jij een lidmaatschap bij Parship uitproberen, let dan vooral in het begin goed op. Je kunt dan nog herroepen.

Neem ook de betalings- en abonnementstermijnen serieus. Zo kun je niet worden overvallen door een ongewenste, stilzwijgende verlenging.

Heb jij iets te bieden in je profiel en reageer je op een leuke manier naar de andere leden toe, dan lijkt het ons best mogelijk dat jij over een tijdje ook een positieve Parship review kunt schijven.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL