Second Love Review


Voor- en nadelen

  • Gratis kennismaken met de datingsite
  • Berichten versturen is voor betalende leden gratis
  • Second Love kosten dalen sterk als je een abonnement voor meerdere maanden neemt
  • Vermoedelijk veel inactieve profielen van vrouwen
  • Groot overschot aan actieve mannelijke leden
  • Kort (1 maand) uitproberen kost 75 euro

Flirten en vreemdgaan is voor mensen die avontuur zoeken soms een aantrekkelijke gedachte. Second Love is een datingsite die zich speciaal op deze doelgroep richt. Per maand zijn de Second Love kosten niet echt laag te noemen. Daarom wil je vast wel weten wat de ervaringen van andere deelnemers zijn.

Verhouding man / vrouw op Second Love

Op de meeste datingsites zijn mannen in de meerderheid. Uit de Second Love reviews komt dit beeld ook vaak naar voren. Het is niet zozeer een klacht van de leden, maar het geeft wél aan dat je als man wat minder te kiezen hebt dan als vrouw. Dit blijkt voor sommige mannelijke gebruikers weleens tot ergernis te leiden.

Uit de Second Love ervaringen blijkt dat mannen op de datingsite in de meerderheid zijn. Hun keuze is dus minder ruim dan die van de aangesloten vrouwen.

Second Love kosten: de kosten en baten

Het lidmaatschap is gratis, zolang je niet echt gebruik maakt van de functies. Met een zoekfilter kun je zoeken en de profielen gedeeltelijk bekijken. Wil je de site echt gaan benutten, dan betaal je een bedrag per maand. Hoe meer maanden je tegelijk inkoopt, hoe minder dit per maand kost.

De kosten zijn niet bepaald laag. Kies je voor 1 maand, dan betaal je 75 euro. Je kunt ook voor 3 of 6 maanden kiezen. Dan zakt de prijs per maand naar 32 euro of 26 euro per maand. Voor zulke bedragen verwacht je natuurlijk wel het een en ander. Bij de mannen die een review plaatsten, lijkt dit in veel gevallen wat tegen te vallen. Zij klagen erover dat ze weinig tot geen reacties op hun berichten ontvangen.

Je betaalt 26 euro tot 75 euro per maand, maar je lijkt als man niet veel reacties op je  berichten aan vrouwen te kunnen terugverwachten.

Zijn de profielen echt?

Fundamenteler is de kritiek die gaat over nep-profielen op Second Love. Probeer je de Second Love ervaringen van gebruikers nauwkeurig te analyseren, dan lijkt het niet zo te zijn dat er expres profielen worden gefabriceerd.

Maar het lidmaatschap voor vrouwen is gratis en dat lijkt zo z’n effecten te hebben. Zijn die profielen eenmaal eengemaakt, dan kunnen ze jarenlang blijven zweven op de site. Zo gaf een gebruiker aan dat hij na 4 jaar afwezigheid bij Second Love, opnieuw dezelfde profielen tegenkwam.

Het kan dus best zo zijn dat van de 750.000+ inschrijvingen waarmee Second Love adverteert, er maar een beperkt aantal echt actief zijn.

Het lijkt erop dat een flink deel van de gratis profielen van vrouwen jarenlang inactief op Second Love blijven zweven. Je kunt dus je vraagtekens zetten bij de werkelijke keuze die je als man hebt.

Zijn er ook positieve reacties?

Natuurlijk hangt het er bij een datingsite sterk van af hoe jij als persoon in elkaar zit. Zie je er goed uit en heb je op andere terreinen iets leuks te bieden? Via het profiel dat je op de website plaatst, heeft dit grote invloed op de ervaringen die je er zult opdoen.

Het is daarom niet verwonderlijk dat je ook mannen en vrouwen tegenkomt die een positieve review over hun Second Love ervaringen op internet hebben geplaatst. Het is dus goed om te bedenken dat jou dit ook kan overkomen.

Zo gaf een reviewer aan dat hij de profielen van de vrouwen extra scherp is gaan onderzoeken. Het lukte hem toen om het kaf van het koren te scheiden. Zo kwam hij op een paar hele leuke contacten uit.

Er zijn ook positieve gebruikerservaringen te lezen. Vooral als man moet je bij het zoeken tussen de profielen scherp opletten om goed van verkeerd te onderscheiden.

Berichten sturen aan andere gebruikers

Waar veel datingsites aan je verdienen door berichten te verkopen, is dit bij Second Love niet zo. Betaal je eenmaal voor je lidmaatschap, dan kun je gratis berichten sturen naar andere gebruikers. Dit maakt het minder erg als daar een inactief profiel tussen zit. Je hebt immers geen extra kosten hoeven te maken.

Ben je eenmaal betalend lid van Second Love, dan is berichten sturen gratis.

Bestaat er een Second Love app?

Veel mensen vragen zich af of er een Second Love app bestaat. Dat blijkt niet zo te zijn. Toch is dit een minder groot probleem dan de vraagstellers zich realiseren. Wil je stiekem daten vanaf je telefoon, dan kun je de website gewoon in de browser van je telefoon oproepen. Geen van de reviewers ervoer dit als een probleem.

Misschien is het juist wel handig, want op je overzichtsscherm zal zo nooit een Second Love app zichtbaar zijn. Handig als je partner of kind een keer een blik weet te werpen op je ontgrendelde telefoon.

Er bestaat geen Second Love app, maar je kunt met je telefoon de website gewoon via je browser benaderen.

Voor wie is Second Love geschikt en voor wie minder?

Het overschot aan mannen is op Second Love goed merkbaar. Zit je als man dus te wachten op direct resultaat, dan is dit waarschijnlijk niet de plek waar je moet zijn. Sta je als vrouw stevig in je schoenen, dan is dit een mooi platform waar je met een constante stroom berichten flink in trek zult zijn.

Eindoordeel

Het idee om stiekem te daten met gelijkgestemden, kan voor de doelgroep heel goed werken. Maar de scheve verhouding tussen mannen en vrouwen is niet zo gunstig. Heb je een lange adem en het geduld om de profielen selectief te benaderen, dan kan het lidmaatschap van Second Love je misschien een leuk contact opleveren.

Houd er wél rekening mee dat je daarvoor waarschijnlijk meerdere maanden lidmaatschapsgeld zult moeten betalen.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL