Ring Chime 2vsRing Chime Pro 2

De vergelijking

Een videodeurbel bij je voordeur zorgt voor overzicht en veiligheid. Dit geldt ook voor elke andere plek waar je zo’n videobel installeert.

Soms is het wel een beetje lastig dat je het belsignaal enkel via je telefoon kunt horen. Om die afhankelijkheid van je telefoon te verminderen, brengt Ring de Chime en Chime Pro op de markt.

De Chime’s werken als een gong en geven een geluidssignaal wanneer de aangesloten apparaten iets detecteren. Ze variëren in prijs van circa 40 euro tot 65 euro, waarbij de Pro versie de duurste is.

Je bent natuurlijk benieuwd welke van de 2 Chime’s het beste bij jouw woning of bedrijfspand past.

Om je met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de Ring Chime en Ring Chime Pro voor je naast elkaar gezet.

Ring Chime en Ring Chime Pro: De overeenkomsten

Beide Chime’s vinden hun plek in jouw wifi-netwerk. Dat gebeurt vanaf het moment dat je ze installeert. Het koppelen aan je wifi-netwerk doe je met behulp van een app.

De Chime’s werken samen met alle Ring devices. Je koppelt ze aan je Ring deurbel (alle versies) maar kunt ook een verbinding maken met de Ring beveiligingscamera’s die in en om je huis of bedrijf hangen.

De Chime geeft een geluidsmelding als iemand aanbelt bij jouw videobel. Is hij ook met een beveiligingscamera verbonden, dan geeft hij ook een geluidssignaal als die camera een beweging detecteert.

Aan de LED-indicator op het apparaat kun je zien dat de Chime actief is.

Aangezien de Chime werkt als een gong, zal je hem geregeld horen. Daarom is het fijn dat je op beide Chime’s uit 11 verschillende geluidssignalen kunt kiezen.

De keuze uit geluiden op de Ring Chime en Ring Chime Pro is hetzelfde.

Ring Chime versus Ring Chime Pro: De verschillen

Je wifi-netwerk versterken voor Ring apparatuur

Je hebt dicht in de buurt van de Ring deurbel altijd een sterk wifi signaal nodig. Is dit niet goed geregeld, dan verloopt de verbinding via wifi naar jouw telefoon al gauw erg gebrekkig.

Dit geeft vooral snel problemen bij grotere huizen of bij woningen waarbij de voordeur een etage lager zit dan de woonkamer.

Bij Ring werd dit probleem onderkend en daarom fungeert de Ring Chime Pro als een wifi-extender voor al je Ring apparaten.

Waar je hem ook plaatst in huis of bedrijf, hij zal ervoor zorgen dat de Ring apparaten die jij hebt beter met elkaar communiceren.

Steek je hem dus in het stopcontact in de buurt van je buitendeur of een met Ring beveiligde andere ingang, dan is daar vanaf dat moment automatisch een sterk wifi-signaal aanwezig.

De Ring Chime en Ring Chime Pro vinden allebei hun plek in het wifi-netwerk. Maar de Chime Pro versterkt ook nog het wifi-signaal voor jouw Ring apparaten.

Wifi op 2,4 GHz of op 5 GHz?

Wat een paar jaar geleden begon als The Internet of Things, is intussen zo ingeburgerd dat je deze term niet meer vaak hoort.

Dit betekent dat in veel huizen en bedrijven inmiddels al flink wat apparaten met het wifi-netwerk zijn verbonden.

Tot voor kort gebruikten al deze apparaten de 2,4 GHz frequentie. Sinds kort is daar de 5 GHz frequentie bij gekomen.

Het signaal van de 2,4 GHz frequentie draagt verder, want dit signaal gaat ook eenvoudig door vloeren en muren heen. Daar staat tegenover dat de transmissie van het signaal langzamer verloopt dan bij 5 GHz.

Bovendien is het erg druk op de 2,4 GHz frequentie en is deze frequentie veel gevoeliger voor storingen (interferentie).

De Ring Chime werkt alleen op de 2,4 GHz frequentie en kan dus niet gekoppeld worden aan een 5 GHz-wifi-netwerk.

De Ring Chime Pro is dual band. Hij gebruikt en versterkt daardoor zowel de 2,4 GHz als de 5 GHz frequentie.

Een signaal via 5 GHz verplaatst zich sneller vanwege de grotere bandbreedte. Daarbij is het minder storingsgevoelig, zolang er tenminste geen vloeren en muren in de weg zitten. Die remmen namelijk het 5 GHz-signaal.

Kan jouw wifi-modem al op 5 GHz werken en je telefoon ook, dan is het vaak mogelijk om ze met de Ring Chime Pro beter met elkaar verbinden.

De Ring Chime werkt alleen op 2,4 GHz. De Ring Chime Pro is dual band en werkt naast de 2,4 GHz frequentie ook op 5 GHz.

Nog 2 handige extra’s

Om maximaal profijt te hebben van je aankoop, heeft de Ring Chime Pro nog 2 extra zaken aan boord.

Een ingebouwd nachtlampje vergroot het gevoel van veiligheid en het omgevingscomfort tijdens de nacht.

Van een heel andere orde is de feedback tijdens het installeren die je van de Chime Pro krijgt.

Breng je deze feedback in de praktijk, dan vind je daarmee de beste locatie in je huis of bedrijf om de Chime Pro te plaatsen. Zo kan je blokkades die het signaal tegenhouden beter omzeilen.

In de Ring Chime Pro is een nachtlampje ingebouwd. Ook geeft hij tijdens het installeren feedback om de beste plek te lokaliseren. De Ring Chime beschikt niet over deze zaken.

Conclusie: Ring Chime of Ring Chime Pro?

De Ring Chime Pro kun je het beste zien als een opvolger van de Ring Chime.

Beide apparaten zullen hun functie goed vervullen binnen jouw wifi-netwerk.

Toch heeft de Ring Chime Pro een paar vernieuwingen aan boord die het functioneren nog verder kunnen verbeteren. Hij is bij aanschaf wel iets duurder.

Kies voor de Ring Chime als:

  • je een voordelige gong zoekt
  • jouw wifi-netwerk op 2,4 GHz werkt en nog niet aan een upgrade toe is
  • je voor de Ring-apparaten in jouw netwerk geen extra wifi-versterking nodig hebt

Kies voor de Ring Chime Pro als:

  • je met deze gong ook je Ring-netwerk wilt verbeteren
  • jouw wifi-netwerk en telefoon ook op 5 GHz (kunnen) werken
  • een handige nachtverlichting en feedback tijdens het installeren je aanspreken

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL