Ring Video Deurbel 2vsRing Video Deurbel 3

De vergelijking

Ring is een Amerikaanse producent van slimme camera’s, zoals beveiligingscamera’s, videodeurbellen en deurspionnen. Het einddoel van beide video deurbellen is hetzelfde, namelijk het optimaal beveiligen van jouw woning. Jij hebt altijd een idee wie er voor jouw deur staat dankzij de Ring deurbellen. Vergelijken wordt uitgebreid gedaan in deze review. 

Beneden kun je een handig overzicht van de eigenschappen van de video deurbellen vinden en worden de verschillen én overeenkomsten tussen de speakers besproken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en optimaal profiteren van de mogelijkheden die Ring 2 en 3 te bieden hebben.

Ring 2 Ring 3
Resolutie 1920 x 1080 pixels 1920 x 1080 pixels
Bewegingsdetectiesensor    
Videofunctie    
Terugspreekfunctie    
Waterbestending    
Kijkhoek Horizontaal 0 graden 160 graden
Kijkhoek verticaal 155 graden 160 graden
Nachtmodus    
Bediening Via App, Apple App, Android App en Windows App Via App, Apple App, Android App en Windows App

Met beide kun je op afstand praten met bezoekers en je weet altijd wie er voor je deur staat. Een nadeel dat van toepassing is op zowel de Ring 2 als 3: het opslaan en delen van beelden kan alleen als je een Ring Protect abonnement hebt afgesloten. 

Een nadeel van de Ring 2 is dat je een sterk WiFi-signaal nodig hebt om de deurbel te kunnen gebruiken. De Ring 2 kan ook alleen in zijn volledigheid worden opgeladen, terwijl je de accu van de Ring 3 los kan opladen mits je hem draadloos gebruikt. Verdere voordelen van de Ring 3 zijn dat je dankzij dual-band Wi-Fi niet echt last zal hebben van verbindingsproblemen. Daarbij ontvang je altijd een melding bij een close-up bewegingsdetectie van 1,5 tot 9 meter. 

Ring 2 vs 3: de verschillen

Eerder noemden we de eigenschappen van de Ring 2 en 3. Gezien het belangrijk is om te weten wat nou precies de verschillen zijn tussen de deurbellen, gaan we hier wat meer op in. Verschillen Ring 2 en 3 zijn gefocust op een aantal aspecten. De volgende komen aan bod: prijs, ondersteuning voor Wi-Fi, bewegingszone, kijkhoek en stevigheid.

Prijs

Het eerste verschil. Ring 2 en 3 verschillen zo’n 80 euro in prijs. Waar je voor de Ring 2, 99 euro neerlegt, betaal je voor de Ring 3, 179 euro. Dat is bijna het dubbele. We begrijpen het dat je wellicht een budget hebt. Daarom informeren we je over verdere verschillen en overeenkomsten, zodat je voor jezelf kunt besluiten of de toename in prijs het waard is. 

Ondersteuning voor Wi-Fi

De Ring 3 wint het hier zeker van de Ring 2. Wat namelijk is toegevoegd, is ondersteuning voor Wi-Fi over de 5 GHz-band. Het gevolg hiervan is dat de verbinding met de Ring 3 een stuk sneller en stabieler zal zijn. 

Bewegingszone

Dit is ook een verschil. Ring 2 en 3 hebben andere bewegingszones. Wat is de bewegingszone? Dit is het gebied waarin een bezoeker is. Beide deurbellen sturen een melding. Het verschil zit hem dus in wanneer de deurbel een melding stuurt. Met de 2 heb je de mogelijkheid om de bewegingszone in te stellen op een afstand van 4,5 tot 9 meter van het apparaat. Bij de 3 is de minimumafstand verlaagd naar 1,5 meter, wat handig kan zijn voor personen die geen voortuin of oprit hebben voor hun deur.

Kijkhoek

Wat de deurbel kan vastleggen, wordt bepaald door de kijkhoek van de camera. Er is een klein verschil tussen de Ring Deurbel 2 en Ring Deurbel 3 wat betreft de kijkhoek. De Ring 2 heeft een kijkhoek van 155 graden verticaal, terwijl de Ring Deurbel 3 een kijkhoek heeft van 160 graden zowel horizontaal als verticaal. Met als gevolg dat de Ring Deurbel 3 iets meer informatie kan vastleggen.

Stevigheid

Er is altijd een kans aanwezig dat iemand probeert de deurbel te stelen. Wel blijft het moeilijk voor dieven om het apparaat te gebruiken vanwege de koppeling met je account. Om te voorkomen dat het apparaat gestolen wordt, is de bouwkwaliteit van de Ring 3 verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, de Ring Deurbel 2. De bevestiging aan het oppervlak is ook steviger geworden. Dit komt doordat de montageplaat en schroeven ervoor zorgen dat de Ring 3 beter en steviger vastzit aan de muur. 

Ring 2 vs 3: de overeenkomsten

Resolutie

Beide deurbellen hebben een Full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit betekent dat je beeld van goede kwaliteit is. 

Weerbestendigheid

Aangezien de Ring Deurbel 2 en Ring Deurbel 3 constant worden blootgesteld aan weersomstandigheden buiten, is het essentieel dat ze weerbestendig zijn. En al helemaal in Nederland ;). Ze zijn waterdicht en dus goed gewapend tegen een regenbuitje. 

Functies: videocamera, microfoon, speaker en nachtmodus

De Ring 2 en 3 maken het gemakkelijk om te zien wie er voor je deur staat, dankzij de videocamera. Ook het voeren van gesprekken met bezoekers is eenvoudig dankzij de ingebouwde microfoon en speaker. Wanneer er beweging wordt gedetecteerd, ontvang je een melding op je telefoon en begint de Ring automatisch met het opnemen van beelden, zelfs ’s avonds en ’s nachts.

Levering van het product

Wat je meegeleverd krijgt bij de Ring 2 en 3 is het apparaat zelf, de montagebeugel en een oplaadkabel. Bijkomende accessoires dus niet. Ook dien je zelf een Ring Protect-abonnement af te sluiten als je dit wenst. 

Kies voor de Ring Deurbel 2 als:

  • Je de goedkoopste versie wilt
  • Je aan 155 graden kijkhoek genoeg hebt

Kies voor de Ring Deurbel 3 als:

  • Je veel vandalisme in de buurt hebt en een stevigere deurbel wilt
  • Je graag een stofbestendige deurbel hebt
  • Je gebruik wilt maken van 5 GHz wifi

Ring 2 vs 3: Veelgestelde vragen

Hopelijk heb je al een goed beeld over de Ring deurbellen. Vergelijken qua verschillen en overeenkomsten is uitvoerig gedaan. Maar omdat wij het ons kunnen voorstellen dat het veel informatie is, zetten we de belangrijkste punten nog op een rijtje. Aan bod komen: de belangrijkste verschillen, in welke situatie je het beste de Ring 2 of 3 kunt kopen, het prijsverschil en de garantieperiode.  

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Ring 2 en Ring 3?

De belangrijkste verschillen tussen de Ring 2 en 3 zijn: de prijs, ondersteuning voor Wi-Fi, de bewegingszone, Kijkhoek en stevigheid. De relevantie van bepaalde functies van de Ring Deurbel hangt af van jouw specifieke woonsituatie en de prestaties van jouw wifi-netwerk. Nu je op de hoogte bent van de verschillen tussen de Ring Deurbel 2 en Ring Deurbel 3, kun je zelf bepalen welke nieuwe functies voor jou van belang zijn.

Wat is het prijsverschil tussen de twee modellen?

Grofweg 80 euro. Voor de Ring 2 betaal je 99 euro en voor de Ring 3 betaal je 179 euro.

Wanneer kan je het beste een Ring 2 kopen?

Als je op zoek bent naar een goedwerkende en goedkopere Ring deurbel. Het is ook een goede keuze als je voordeur niet direct grenst aan de straat en indien jouw Wi-Fi modem alleen op 2,4 GHz werkt. 

Wanneer kan je het beste een Ring 3 kopen?

De Ring 3 is een goede keuze als je Wi-Fi modem werkt op 5 GHz en graag een grotere kijkhoek wilt. Daarbij is de Ring 3 steviger en kan hij beter detecteren op korte afstand. Handig als jouw huis direct grenst aan de straat dus!

Wat voor garantie zit er op de producten?

De garantieperiode van Ring is 1 jaar. Voor meer informatie over hun garantie beleid, verwijzen we je graag naar de pagina.

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL