Ring Video Deurbel 3vsGoogle Nest Hello

De vergelijking

Met hun videodeurbel vissen Amazon en Google in dezelfde vijver met kopers. De twee firma’s zijn dan ook grote concurrenten van elkaar.

In deze review vergelijken we de videodeurbel van Amazon’s dochterbedrijf Ring met de Google Nest Hello videobel.

De Amazon Ring is met een krappe 180 euro zo’n 60 euro goedkoper dan de Nest van Google. De videobellen verschillen dus behoorlijk in prijs.

Kan dit verschil in prijs worden verklaard uit een verschil in mogelijkheden en kwaliteit?

Om jou met het antwoord op die vraag te helpen, hebben wij de Ring Deurbel 3 en de Google Nest Hello voor je naast elkaar gezet.

Ring Deurbel 3 en Google Nest Hello: De overeenkomsten

Beide videobellen zijn uitgerust met videocamera en microfoon. Ze reageren op elke beweging en geven een waarschuwing bij de detectie ervan.

Die waarschuwing krijg je binnen op je telefoon. De koppeling van deurbel en telefoon verloopt via een app. Belt iemand aan, dan kun je via jouw telefoon een beeldgesprek met diegene voeren.

Het maakt daarbij niet uit of je thuis bent of aan de andere kant van de wereld staat.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de videodeurbel je biedt, moet voor beide bellen een abonnement worden afgesloten. Dit leidt dus tot bijkomende kosten.

Ring Deurbel 3 versus Google Nest Hello: De verschillen

Bijkomende kosten van het abonnement

Er zijn ook zeker een paar verschillen te noemen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een flink prijsverschil tussen de benodigde abonnementen.

Je hebt zo’n abonnement zowel bij de Ring Deurbel als bij de Google Nest nodig.

Het abonnement geeft je de mogelijkheid om het beeldmateriaal op te slaan in de cloud. Je kunt het daarna vanaf elke plek op aarde raadplegen.

Bij de Ring 3 betaal je per jaar het minste. Het Ring Protect abonnement kost je namelijk 30 euro.

Een abonnement voor de Google Nest Hello is een stukje prijziger. Dit Google Nest Aware abonnement kun je afsluiten vanaf 50 euro per jaar.

De bijkomende gebruikskosten voor een abonnement bedragen bij de Ring Deurbel 3 circa 30 euro per jaar en bij Google Nest Hello vanaf 50 euro per jaar.

Is er hier een stopcontact?

Wanneer je een videodeurbel aanschaft moet je hem ook installeren. Dit kan bij de voordeur maar ook op elke andere plek. Er zijn 2 dingen waar je in dat geval rekening mee moet houden.

Het eerste belangrijke punt is de dekking van je wifi-netwerk. Is het netwerk sterk genoeg op de plek waar je de videobel wilt gaan gebruiken?

Wanneer dit niet zo is zal je aan de slag moeten met een extra booster. Die kun je op veel plaatsen kopen, maar dat kost je dus extra geld.

Een ander essentieel punt is de stroomvoorziening. Krijgt de videodeurbel geen stroom, dan werkt hij natuurlijk niet. Wat dit betreft is er een flink verschil tussen beide deurbellen.

De Ring Deurbel 3 kan worden aangesloten op de bestaande bedrading voor een deurbel, maar kan ook werken op zijn oplaadbare batterij.

Dit betekent dat je hem ook op plaatsen kan hangen waar geen stopcontact aanwezig is. Je zult dan wel geregeld de accu moeten opladen.

De Google Nest Hello werkt alleen op netstroom. Je moet er bovendien vaak een andere beltransformator voor aanschaffen. Is de Google Nest eenmaal geïnstalleerd, dan heb je naar de stroomvoorziening geen omkijken meer.

Maar de noodzaak van een stroomdraad naar de videobel beperkt wel het aantal plekken waar je hem kunt ophangen.

Beide videobellen hebben een sterk wifi-signaal nodig. De Ring Deurbel 3 werkt op de bestaande stroomdraad van je deurbel of op zijn eigen accu. De Google Nest Hello werkt alleen maar op een stroomdraad. Meestal met een andere beltransformator dan je al hebt.

Wifi op 2,4 GHz of op 5 GHz?

Alleen bij een sterk wifi-signaal kan de videobel zijn functie betrouwbaar uitoefenen. Zo moet constant de mogelijkheid bestaan om een belsignaal of bewegingsdetectie te melden.

Nog belangrijker is de bandbreedte die aanwezig moet zijn om videobeelden door te geven naar de app op je telefoon en naar de cloud waarin het beeldmateriaal wordt opgeslagen.

Bij het optreden van storing in je wifi-netwerk valt de verbinding weg tussen de videobel en overige delen van het netwerk. Bovendien lopen beelden vast als het aanwezige wifi-signaal te mager is.

Wat dat betreft heeft de Ring 3 een voorsprong op de Google Nest. De Ring is dual band en werkt op wifi 2,4 GHz en 5 GHz. De Google Nest werkt alleen met wifi 2,4 GHz.

Om van de dubbele mogelijkheid van de Ring videobel te kunnen profiteren, is het natuurlijk wel nodig dat jouw wifi-netwerk en telefoon naast 2,4 GHz ook 5 GHz ondersteunen.

Is dat inderdaad het geval, dan kan een 5 GHz-verbinding zorgen voor een stabielere wifi-overdracht. Videobeelden kunnen zich met 5 GHz sneller verplaatsen. Er moeten alleen geen muren of andere obstakels in de weg zitten.

Daar is wifi 5 GHz namelijk gevoeliger voor dan het 2,4 GHz wifi-signaal. Wifi 2,4 GHz is op haar beurt weer gevoeliger voor interferentie (=storing) die veroorzaakt wordt door andere apparatuur.

De Ring Deurbel 3 werkt over wifi 2,4 GHz en 5 GHz. De Google Nest Hello heeft alleen 2,4 GHz wifi aan boord.

Kijkhoek en bescherming tegen de elementen

Beide videobellen nemen de beelden op met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. De Google Nest beschikt daarbij ook over HDR (= High Dynamic Range).

Contrast en kleurbereik bij deze videobel zijn hierdoor groter. De beelden zijn daardoor realistischer.

Bovendien is de kijkhoek bij de Google Nest een stuk uitgebreider dan bij de Ring Deurbel 3. Kijk je bij de laatste horizontaal in een hoek van 160 graden, verticaal komt er maar een hoek van 84 graden in beeld.

Bij de Google Nest Hello is dit een stuk ruimer. Hier wordt zowel horizontaal als verticaal met 160 graden gefilmd. Door de grotere verticale zichthoek zie je meer van de persoon die voor de deur staat.

Kijken we naar de bescherming tegen stof en regen, dan springt de Ring Deurbel er net iets beter uit. Deze videobel is IP65 gecertificeerd. Hij is met dit IP-certificaat dus stofdicht en waterdicht.

De Google Nest is IPX4 gecertificeerd. De X staat voor stofdichtheid. Deze blijkt dus niet te zijn getest. De waterbestendigheid staat met 4 net een stapje lager dan de 5 die aan de Ring 3 werd toebedeeld.

Met HDR geeft de Google Nest Hello beter doortekende beelden. Ook is de verticale kijkhoek met 160 graden 2 keer zo groot als bij de Ring Deurbel 3. De Ring is met IP65 beter beschermd tegen stof en regen dan de Google Nest met IPX4.

Conclusie: Ring Deurbel 3 versus Google Nest Hello?

De Ring Deurbel 3 en Google Nest Hello zijn 2 prachtig vormgegeven videodeurbellen. Ze presteren allebei goed maar verschillen behoorlijk in prijs.

Bij zaken als abonnementskosten, stroomvoorziening, wifi-technologie, beeldhoek en beeldkwaliteit bestaan er tussen de 2 videobellen enkele verschillen.

Je kunt je gerust afvragen of deze onderlinge verschillen genoeg reden geven voor de van elkaar afwijkende aanschafprijzen.

Kies voor de Ring Deurbel 3 als je:

  • bij aanschaf van de videobel graag een paar tientjes onder de 200 euro blijft
  • de bijkomende abonnementskosten het liefst zo laag mogelijk houdt
  • een videobel die op een oplaadbare accu werkt handig vindt
  • een wifi-netwerk en telefoon hebt die samen al op 5 GHz functioneren

Kies voor de Google Nest Hello als je:

  • hogere kosten van aanschaf en abonnement geen probleem vindt
  • een wifi-netwerk hebt dat op 2,4 GHz werkt en je niet gaat upgraden
  • de videobel met een stroomdraad wilt aansluiten
  • bezoekers graag van top tot teen wilt kunnen bekijken

Bestel veilig en snel bij de volgende webshops:

Wat vond je van dit artikel?
view: XS SM MD LG XL